directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

"Ahora, por gilipollas, te va a caer una multa de 3000 euros"

La Fundació Catalunya Fons per a la defensa dels drets del catalans engega una campanya de micromecenatge a la plataforma TotSuma de suport als aficionats de la Penya condemnats per mostrar una estelada i cridar independència

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Àlex Molina i Biel Noguera formaven part d'un grup d'uns cent cinquanta afeccionats de la Penya que van assistir al partit entre el CAI Saragossa i el Joventut celebrat el 5 d'octubre de 2014. El fet que animessin l'equip amb una estelada de grans dimensions i crits d'independència va fer que la policia els identifiques, que agredís i detingués l'Àlex, i que posteriorment acusessin en Biel, que no va ser detingut en aquell moment. La Fundació Catalunya Fons (FCF) considera que és essencial fer conèixer que l'Àlex i en Biel, han rebut un tracte discriminatori i repressiu, únicament per exercir la seva llibertat d'expressió. 
La FCF considera també que les forces de l'ordre han actuat amb la intenció de generar por i submissió per reprimir els signes d'identitat dels afeccionats que es desplacen a recintes esportius. Considerem que els poders públics han actuat per motius ideològics, bo i sancionant-los amb una multa econòmica i amb la prohibició d'entrar en un recinte esportiu. Això els comporta un gran perjudici ja que, a més de ser afeccionats a la Penya, són jugadors de bàsquet i entrenadors de canalla.

Davant d'aquesta situació absolutament injusta, la FCF dóna suport a la defensa jurídica de l'Àlex i en Biel amb l'obertura d'un projecte de micromecenatge a la plataforma totSuma i l'aportació inicial de 500 euros. Les despeses derivades del procés sumen 8.100EUR, dels quals 7.000 corresponen a sancions administratives i 1.100 a despeses d'advocat i procurador.
Entre els objectius de la FCF hi ha la defensa d'aquelles persones que han estat víctimes d'abusos, tracte discriminatori o repressió per part dels poders públics, amb motiu de l'exercici dels drets lingüístics o per accions en reivindicació de les llibertats nacionals de Catalunya. Al llarg de la seva trajectòria, la FCF ha donat el seu suport en altres casos de similars característiques.
 
El “crim” de portar una estelada i cridar independència

Àlex Molina i Biel Noguera animaven l'equip amb una estelada i amb crits d'independència, i això va fer que se'ls atansés un grup d'agents de la policia espanyola que els van cridar l'atenció. Van fer identificar l'Àlex, el van reduir amb violència, el van emmanillar i va ser detingut per desobediència a l'autoritat. Va passar una nit a comissaria.
 
L'Àlex afirma que "Animàvem la Penya, vam treure una estelada que dúiem i vam cridar independència. La policia em va demanar que m'identifiques, i quan vaig pujar a cercar el DNI, em van agafar i em van fer caure a terra".
 
La policia li va imputar un delicte de resistència a l'autoritat. Segons la versió de la policia, l'Àlex impedia la visió d'altres espectadors i no va voler-se identificar, i per això el van detenir.

La policia espabyila tradueix “Força Penya!” per “Puta España, todos muertos"
 
En Biel s'enfronta a una sanció de 3000 euros i la prohibició d'entrar a qualsevol recinte esportiu durant un període de sis mesos. Està acusat d'haver proferit crits i insults contra l'afició del CAI Saragossa durant el partit. La Policia sosté que va cridar "Puta España, todos muertos". Segons el seguidor de la Penya, en acabar el partit i mentre es dirigia al lavabo, va exclamar "Força Penya!". En aquest moment, se li van acostar tres agents de policia i el van arraconar contra la paret, agafant-lo de la samarreta pel pit. Els policies li van demanar el DNI i li van preguntar d'on era. En Biel va dir: "de Santa Coloma de Gramenet, Catalunya", li van tornar a preguntar i en escoltar per segon cop la mateixa resposta, un dels agents va dir: "Ahora, por gilipollas, te va a caer una multa de 3000 euros". Acte seguit i després de la intervenció d'un company del noi que va dialogar amb els policies, en Biel va poder abandonar el recinte esportiu.
 
La defensa d'en Biel ha sol·licitat a la Subdelegació del govern a Saragossa que procedeixi a l'arxivament de l'expedient sancionador o que, subsidiàriament, substitueixi la petició de 3.000 euros de multa que deriva d'una infracció greu per la consideració de falta lleu "atès que de les paraules del jove seguidor de la Penya no es pot inferir que hi hagués reiteració o perjudici tangible per a ningú". La resposta per part de l'Administració ha estat obviar tots els escrits presentats per la defensa.
 
 Cal recordar que hi ha quatre joves més citats a declarar, acusats de fals testimoni.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
EL RINCÓN DEL POETA fletxa POEMAS POLÍTICAMENTE INCORRECTOS
27 d'abril de 2015, 17.10 h



XLIII


HAY QUE EVITAR EL ROCE CON LA MALA GENTE


En una sociedad
como la que nos ha tocado vivir,
( o mejor, sobrevivir )
con tanta podredumbre,
con tanta porquería pululando
por los contornos
de lo moralmente correcto,
donde se ha hecho de toda la basura
el pan de cada día,
es más que necesario
imprescindible,
estar alerta
contra toda esa gentuza,
esa ralea social,
que se las da de honesta,
de honrada,
de virtuosa,
cuando la putrefacción las corroe
en sus malditas entrañas,
llenando d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
18 d'abril de 2015, 02.43 h

Aquesta força repressora de policia que pega als catalans per fet de ser catalans, per portar la bandera de Catalunya, i aquesta (in)justícia que multa per cridar visca Catalunya lliure, són segons els opressors el que els catalans mereixem, fins i tot surt per qui als comentaris un demòcrata espanyol que diu que l'independentisme intenta infectar els ciutadans catalans, seran ciutadans catalanes de la seva categoria, i demostren la demagògia, el terrorisme d'estat en el qual vivim els cat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
PODEMOS és una estafa fletxa Ciudadanos i Podemos són els nous PP-PSOE dissenyats per la casta de l'IBEX35.Són les marques blanques del sistema per si "s'enfonsen" els originals del PP-PSOE.Promocionats per La6,Cuatro,Tele5 i A3 perquè tot segueixi atado y bien atado.
15 d'abril de 2015, 19.29 h

Carolina Bescansa de PODEMOS és filla d'una rica familia gallega fundadora de "LABORATORIOS BESCANSA", amics íntims de Manuel Fraga i dels Reis d'Espanya.
http://www.abc.es/local-galicia/20150321/abci-carolina-bescansa-dinastia-gallega-201503201936.html

L'oncle de Carolina Bescansa de PODEMOS és el fundador de "TELEVES" multinacional amb 750 treballadors i una facturació de 192 milions d'euros.
http://es.wikipedia.org/wiki/Telev%C3%A9s

Pablo Bustinduy del Consejo Ciudadano de PODEMOS és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
PUÑOBOCA fletxa SANTACO
15 d'abril de 2015, 16.26 h

Molina, un apellido MALAGUIÑO. Si es que son los peores. La peor cepa del virus del independentismo que intenta infectar a los ciudadanos catalanes. Afortunadamente solo ataca a vulnerables y son 1 de cada 4 catalanes. El calor de la crisis económica, caldo de cultivo excepcional para aumentar infectados, ha conseguido estas cifras. Pronto pasará la crisis, y todo volverá a lo mismo, 1 de cada 5 catalanes. Es decir un 20% y porque votan/incluyen a menores de edad, emigrantes ilegales y toda... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
15 d'abril de 2015, 11.12 h


Comunicado de la Resistencia :


El 22 de marzo de 2015 hemos asistido a las elecciones andaluzas, en las cuales el psoe , ha vuelto a revalidar el mando incontestable y monopolizante que ostenta desde hace más de 30 años en Andalucía.
Muchas son las claves que se podrían analizar para comprender el porqué una sociedad como la andaluza vota una y otra vez a sus propios verdugos.
Una sociedad totalmente comprada por el caciquismo del psoe, con el objeto de conseguir réditos electorales, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
fideli fletxa rdnes
15 d'abril de 2015, 11.01 h

ser gilipolles no és motiu de que et multin... qui multa sí és gilipolles!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
mario fletxa barna
15 d'abril de 2015, 09.49 h

L'órbita dels españoles està fora de les galàxies o sigui que ni hi són. No es poden explicar les coses que fan aquests malats mentals i la seva croada contra Catalunya, només fotre el camp i si pogéssim amb Ebre com a barrera millor, jo ni voldria tocar la seva terra infectada de virus, si més no l'aigua d'un riu no és sempre la mateixa i seria neta.
VISCA CATALUNYA LLIURE, SINÓ ES MORTA. AMB AIXÒ HO DIC TOT


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
15 d'abril de 2015, 09.17 h

Ni cas a les amenaces espanyoles, fins aconseguir els nostres objectius. Després ja escoltarem els seus precs de misericòrdia. Que no ens enredin ni ens distreguin.

NO PAGUIS SI ET PLAU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
14 d'abril de 2015, 22.59 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
14 d'abril de 2015, 22.45 h

Posaré diners. Tot sigui per causes justes. Ja se me'n porten prous per a no res des de l'Estat escanyol, aquesta mitja merda expoliadora que no va enlloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.