directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 20:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament aprova en comissió la ILP per prohibir les curses de braus

La setmana vinent s'ha de sotmetre a votació al Ple de la cambra

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Comissió de Medi Ambient ha aprovat aquest dimecres el dictamen de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per prohibir les curses de braus a l'espera de la seva votació en el ple del Parlament. ERC, ICV-EUiA i CiU s'han votat a favor les seves esmenes respectives, entre elles la moratòria d'un any i mig que ha introduït la federació nacionalista. CiU ja ha avançat que donarà llibertat de vot als seus diputats. PSC, PPC i grup mixt hi han votat en contra. El mateix resultat també s'ha produït a l'hora de votar la resta de la iniciativa que no havia estat esmenada. La votació final de la llei es preveu per al ple del 9 de junyt, però queda per saber si finalment el PPC demana dictamen del Consell de Garanties Estatutàries. Això retardaria la seva votació un mes.

comissió, parlament
La Comissió de Medi Ambient al Parlament on s'ha aprovat el dictamen de la ILP per prohibir les curses de braus.

Comparteix
   


Etiquetes
Durant la comissió s'han format dos blocs clars. CiU, ERC i ICV-EUiA han votat a favor de les seves esmenes respectives, així com de la resta del text que no havia estat esmenat. PSC, PPC i mixt han votat en contra. El resultat s'ha invertit amb les esmenes dels populars, dels socialistes i del mixt. Està previst que el ple del Parlament voti la ILP la setmana que ve, el 9 i 10 de juny, però tot depèn de si el PPC ho porta al Consell de Garanties Estatutàries, decisió que prendrà en les properes hores. El PSC, en canvi, ja ha dit que no ho portarà.

El diputat de CiU Josep Rull ha explicat que el seu grup donarà llibertat de vot en el ple del Parlament, i totes les esmenes que ha presentat van adreçades a què els seus diputats puguin exercir 'amb plenitud' aquesta llibertat de vot. La federació pretenia amb les seves esmenes –totes elles aprovades amb els vots també d'ERC i ICV-EUiA- intentar treure judicis de valor en l'exposició de motius de la proposició de llei que modifica la Llei de protecció d'animals per tal de prohibir les curses de braus. A més, CiU també incorpora el títol competencial sobre el qual es pot tramitar aquesta iniciativa (la Generalitat disposa de competències en matèria de jocs i espectacles), i la moratòria per habilitar un cert període de temps per donar garanties jurídiques a la Generalitat i a les persones i empreses afectades.

La republicana Patrícia Gomà ha explicat que el seu grup no ha presentat cap esmena perquè comparteix la literalitat de la ILP, però ha indicat que votarien a favor de les esmenes de CiU i ICV-EUiA perquè 'són oportunes, raonables' i persegueixen la finalitat última de la iniciativa de la Plataforma Prou, que és la prohibició de les curses de braus tot i que es posposi en el temps. En canvi, ha explicat que s'oposarien a les esmenes del PSC, PPC i mixt perquè 'no hi ha cap possibilitat d'entesa' amb ells, ja que només pretenen suprimir el redactat de la ILP.

El diputat d'ICV-EUiA Francesc Pané ha opinat que la iniciativa per prohibir les curses de braus és 'raonable, absolutament necessària i profundament ètica' i, en favor del consens, el seu grup accepta una moratòria d'un any i mig amb l'objectiu d'aconseguir un 'acord històric' per prohibir les corrides de toros.

En canvi, el socialista David Pérez ha assegurat que el PSC ha intentat posar sobre la taula esmenes per buscar 'punts de trobada', però ha estat 'impossible'. La decisió del grup sobre la votació final de la ILP, ha dit, la prendrà la direcció en el moment oportú. El PSC estudia, a més, si manté vives les seves esmenes. Tant el PPC com el grup mixt ja han anunciat que sí les reservaran per al ple.

Des del PPC, la diputada Eva Garcia ha recordat que si CiU dóna llibertat de vot als seus diputats, els populars la donen a tots els ciutadans perquè continuïn si volen anant a veure curses de braus.

Igualment, el diputat del grup mixt Albert Rivera ha subratllat que el seu grup no ha volgut enganyar ningú 'amb matisos', i ha opinat que el debat no és si es fa una moratòria o no, sinó si es prohibeixen per llei les corrides de toros o no. Les esmenes que parlen d'una pròrroga 'van dirigides a intentar confondre. Rivera ha demanat que els grups siguin valents i no amaguin el seu vot, 'per no dir una cosa quan es va a les Terres de l'Ebre i una altra al Parlament'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
3 de juny de 2010, 09.42 h

¿Però després de veure les imatges de la tortura i mort d'un vedell per part d'uns primitius, salvatges, autèntics homínids més animal, carpetovetònics i penibètics, a Màlaga, encara algun ésser civilitzat pot defensar les anomenades "corrides de toros"? I no és qüestió de llocs de naixement ni de races, és qüestió de raciocini i civilització front el món animal, primitiu i de la salvatjada dels defensors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PAÏSOS CATALANS
3 de juny de 2010, 07.53 h

#2
Val més quei miris a les files de la teva botiflera Ciu en aquests tema i en gairebé tots. Colla d´hipòcrites!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PAÏSOS CATALANS
3 de juny de 2010, 07.53 h

#2
Val més quei miris a les files de la teva botiflera Ciu en aquests tema i en gairebé tots. Colla d´hipòcrites!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 de juny de 2010, 02.38 h

ERC = PSC. PRO TAURINS DE MERDA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
jordibcn fletxa barcelona
2 de juny de 2010, 20.30 h

Que el PSC faci el que vulgui, però que els de Ciutadans per Canvi hi votin en contra és demencial oi sr. Comin oi sr. Balcells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.