directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 01:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El cas Pretòria també arrossega l'alcalde de Montcada i Reixac (PSC)

A César Arrizabalaga se'l menciona diverses vegades al sumari · Nega que la dimissió tingui a veure amb el cas

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després d'onze anys al càrrec i dies després de saber-se que el seu nom figura a diverses converses del sumari del cas Pretòria, l'alcalde socialista de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha anunciat la seva dimissió. El batlle ha atribuït la seva decisió a un 'relleu natural' i ha negat qualsevol mena de vinculació amb el Cas Pretòria. Tot i això ha reconegut haver mantingut reunions amb Lluís García (Luigi) a qui hauria conegut a través de l'exregidor de Territori, Antonio Jiménez. Arrizabalaga ha defensat la seva innocència i ha afirmat que està estudiant presentar una querella per difamació contra certs mitjans de comunicació. Tal com va passar a l'altra municipi socialista esquitxat pel cas Pretòria, serà una dona, Maria Elena Pérez, qui substitueixi César Arrizabalaga com a propera alcaldessa.
César Arrizabalaga montcada
Comparteix
   


Etiquetes
'Marxo perquè vull facilitar el meu relleu, no pel que s'hagi especulat sobre mi'. Així de contundent s'ha mostrat Arrizabalaga, que ha assegurat que ser el batlle de Montcada ha estat 'un dels majors honors' de la seva vida.

L'alcalde s'ha defensat de les informacions que en els darrers dies han aparegut publicades a alguns mitjans de comunicació i ha afirmat que el partit socialista porta treballant en la seva sortida des de fa més de mig any. Arrizabalaga ha manifestat el seu 'rebuig personal i institucional' per les inculpacions 'gratuïtes' que han recaigut sobre ell i les ha qualificat de 'calumnies'.

En aquest sentit ha reiterat la seva 'absoluta innocència' davant les acusacions 'malintencionades' que ha rebut: 'Sembla mentida, però degut a un grapat d'indesitjables xoriços i corruptes la credibilitat de la classe política està pel terra', ha assegurat.

En aquests mateix sentit ha assenyalat que confia en la 'justícia' i ha indicat que 'aquells que ara es freguen les mans 'difamant' sobre ell s'acabaran disculpant. Per tot plegat ha dit que el Partit Socialista està estudiant la possibilitat de querellar-se contra certs mitjans de comunicació.

Nega la seva vinculació amb 'Pretòria'

Arrizabalaga ha reconegut que 'no ha estat un bon moment' per anunciar la seva retirada però ha reiterat que no hi ha cap mena de relació amb el cas Pretòria: 'Montcada no té cap motiu per preocupar-se', ha indicat l'alcalde, que ha assegurat que 'ha estat mala sort i coincidència en el temps'. Per aquesta raó ha demanat a tothom qui ho vulgui que interpreti el sumari perquè 'és públic'.

Pel que fa a la seva relació amb l'excap de Territori del consistori, Antonio Jiménez, ha indicat que confiava en la seva tasca i ha assegurat que segueix mantenint-hi amistat.
Així mateix el batlle ha reconegut que va conèixer Luís García a través de Jiménez i ha explicat que va reunir-se amb ell un total de tres vegades 'i no onze com apareix al sumari' per parlar sobre la sortida professional de l'exprimer tinent d'alcalde del municipi: 'Me'l van presentar com a assessor polític', ha dit l'alcalde que ha remarcat que desconeixia que aquest estigués duent a terme operacions 'il·legals'.

L'alcalde també ha negat que aquestes trobades, que s'haurien produït l'any 2009, fossin per assegurar la seva perdurabilitat en el càrrec, tal i com hauria declarat Jiménez davant el fiscal el desembre del 2009 durant les diligències prèvies al jutjat d'instrucció número 5 de Madrid quan el fiscal el va interrogar sobre aquests contactes.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
3 de juny de 2010, 08.24 h

I del cas Palau, encara no s'ha escrit la ùltima paraula:

http://www.elconfidencial.com/espana/penultimo-pelotazo-millet-hotel-amenaza-salpicar-20100603.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.