directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 02:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Oriol Pujol assegura que CiU "no s'ha declarat mai independentista"

Malgrat que ell a títol personal hi estigui a favor

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu parlamentari de la federació nacionalista, Oriol Pujol, ha afirmat aquest dimecres que CiU 'no s'ha declarat mai una federació independentista'. Pujol ho ha dit després que Duran afirmés en una conferència aquest dimarts que CiU 'no és independentista'. Per Pujol, 'a partir d'aquí les composicions i configuracions d'un ampli espectre de gent que conviu dins de CiU són molt diverses'. El portaveu parlamentari sí que ho ha fet a títol personal. Sobre l'aposta de Duran, partidari d'haver pactat amb el PSC, Pujol ha dit que la federació 'no ha renunciat mai a pactar amb ningú'.
oriol pujol
Comparteix
   

Oriol Pujol ha comparegut al Parlament conjuntament amb el portaveu adjunt, el socialcristià Josep Maria Pelegrí. Abans de fer una valoració de la conferència de Duran, que va oferir aquest dimarts al Cercle Financer de la Caixa, el portaveu ha remarcat que la seva funció és 'defensar les posicions dels grups parlamentaris' i que 'de les opinions dels diferents líders' de la federació no s'hi pronuncien com a grup, sinó que les 'assumeix' i les 'entén'.

En tot cas, el portaveu parlamentari de CiU ha dit que la federació nacionalista 'no ha renunciat mai a pactar amb ningú' i que ho han fet 'amb gent molt diferent'. 'La millor prova és el nostre passat', ha assegurat. Pujol ha afegit que 'una altra cosa és que puguem passar a ser adversari o aliat d'algú segons la conjuntura', perquè 'en els últims anys CiU ha estat l'objectiu a batre per part de diferents forces polítiques'.

'Mentre un és l'adversari', ha dit, 'ha d'articular-se a si mateix' i 'passar d'adversari a aliat depèn de la conjuntura política del moment'. Pujol ha dit que treballaran 'perquè es torni a produir una dinàmica en la qual puguem parlar amb molta gent, com hem demostrat tantes i tantes vegades'. Pujol ha situat com a 'premissa' per pactar 'no renunciar als nostres posicionaments' i 'aquell que agredeix Catalunya no comptarà mai amb el nostre suport'



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
8 de novembre de 2007, 17.59 h

Oriol, porfa, que ser portaveu no vol dir no callar mai...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.