directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 05:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El genocidi contra la llengua catalana, esport nacional espanyol

Greu irregularitats processals per absoldre els Guàrdies Civils acusats d’agredir un advocat per parlar en català

Comentaris 58  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

 L'Audiència Provincial de Barcelona desestima sense cap imputació el recurs d'apel·lació interposat contra la interlocutòria de sobreseïment dictat pel jutjat d'instrucció núm. 3 del Prat de Llobregat que resol la denúncia interposada contra els agents de la Guàrdia Civil. La Plataforma per la Llengua denuncia les irregularitats de caràcter processal al llarg de tot el procediment.


Comparteix
   


Etiquetes

L’esport nacional espanyol, aniquilar la cultura catalana

 El 27 de gener del 2012 l'advocat va denunciar els dos agents de la Guàrdia Civil que el van agredir per haver-s'hi adreçat en català a l'aeroport del Prat. La Plataforma per la Llengua va recollir el cas a l'informe "En español o nada", que es va trametre a la fiscalia, qui ha reconegut que podia tractar-se d'una infracció penal. L'ONG del català portarà el cas a la Unió Europea en forma de pregunta a través d'eurodiputats catalans.

Si la justícia no és en català, no és justícia

 La Secció 7a de l'Audiència Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs d'apel·lació interposat contra la interlocutòria de sobreseïment dictat pel jutjat d'instrucció núm. 3 del Prat de Llobregat que resol la denúncia interposada contra els agents de la Guàrdia Civil que van vexar i agredir físicament a D.T el gener del 2012.

 Greus amenaces i agressions per parlar en català

El 27 de gener del 2012 D. T. es disposava a agafar un vol a Madrid des de la Terminal 1 de l'aeroport del Prat. Quan va passar l'arc de seguretat del control de passatgers va mantenir una conversa amb el treballador de seguretat privada arran d'un petit incident en el detector i els agents de la Guàrdia Civil li van demanar si hi havia cap problema. T.D. va respondre en català que no passava res i aleshores els agents li van exigir:"Caballero, hábleme usted en español". cosa que el va sorprendre atès que estava exercint els seus drets lingüístics, reconeguts en l'ordenament jurídic. A partir d'aleshores, la tensió va augmentar i un dels agents va dir-li "Este vuelo no lo coges", al mateix temps que el conduïa a una petita sala on va ser retingut, vexat verbalment tot titllant-lo de "polaco de mierda", va rebre un cop de genoll a la cuixa i el van picar al cap en diverses ocasions amb la mà estesa.

Greus irregularitats processals per absoldre els guàrdies civils 

L'advocat va presentar una denúncia contra els agents als Mossos d'Esquadra, acompanyada d'un primer informe mèdic. Posteriorment es va adreçar a la Plataforma per la Llengua qui el va assessorar i va donar-li suport. Aquest juliol, la interlocutòria del jutjat d'instrucció número 3 del Prat de Llobregat va acordar el sobreseïment provisional i l'arxivament de les actuacions. El denunciant va presentar un recurs d'apel·lació que la  Secció 7a de l'Audiència Provincial de Barcelona finalment ha desestimat.

 La Plataforma per la Llengua denuncia greus irregularitats en el procediment. Considera que ni per part del Jutjat d'Instrucció núm. 3 d'El Prat, ni de la Secció 7a de l'Audiència de Barcelona, no hi ha hagut mai el més mínim interès a resoldre i esclarir els fets que van ocórrer aquell dia, malgrat l'Audiència de Barcelona en un principi va ordenar fins a tres ocasions de reobrir el cas perquè no s'estava instruint adequadament.

 Les proves que incriminen els guàrdies civils no admeses

No es va permetre l'accés als enregistraments efectuats per les càmeres de seguretat fins al cap d'un any i mig de l'inici de la instrucció del procediment amb les corresponents queixes i recursos efectuats per la part demandant. A més a més, la jutgessa d'instrucció, va ordenar que fos la mateixa Guàrdia Civil la que reclamés i custodiés les gravacions efectuades amb el perill d'eliminació i alteració òbvia de les proves, atès que els denunciats per l'agressió eren agents de la Guàrdia Civil. Però encara més reprovable ha estat l'actuació del ministeri fiscal en aquest afer, ja que, tot i haver-hi unes lesions acreditades per uns informes mèdics, la fiscal del cas només s'ha dedicat a desacreditar de forma vehement la denúncia efectuada i a protegir i salvaguardar l'actuació dels agents.

 
Ni les incoherències entre les declaracions dels agents de la Guàrdia Civil (transcrites pel mateix jutjat d'instrucció i que s'inclouen en l'expedient de diligencies prèvies), ni els informes mèdics de lesions aportats pel demandant, ni els enregistraments de les càmeres de seguretat de l'aeroport del Prat, ni el testimoni d'un dels agents de PROSEGUR, que acredita que el denunciant mai no va oposar resistència ni es va negar a identificar-se, tal com manifesten els agents, no han servit de base suficient per al jutjat d'instrucció per a considerar la imputació dels agents dels presumptes delictes de detenció il·legal, agressió i coaccions per motius lingüístics.

Espanya, un estat totalitari contra la llengua catalana 

Aquest cas va ser recollit en l'informe elaborat per la Plataforma per la Llengua sobre discriminacions lingüístiques "En español o nada" 40 casos greus de discriminació lingüística a les administracions públiques que es va trametre a través del diputat al Congrés de diputats espanyol Joan Tardà a la Fiscal General de l'Estat, Consuelo Madrigal Martínez-Pereda, qui va reconèixer que 5 dels 40 casos aplegats podien tenir caràcter d'infracció penal. D'aquesta manera els va remetre aquest febrer a la fiscalia provincial per tal que prengués les accions pertinents. Un d'aquests casos és el de D.T.
 
La Plataforma per la Llengua valora molt negativament tot el procés i considera greu la situació. Confia amb la voluntat d'arribar fins al final en la resolució d'aquest conflicte tot esperant que la fiscal provincial reobri el cas. Així mateix vol fer-lo arribar a la Unió Europea en forma de pregunta a través dels eurodiputats catalans.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#58
EL RINCÓN DEL POETA fletxa POEMAS POLÍTICAMENTE INCORRECTOS
28 d'abril de 2015, 12.32 h




LXXVIII


MASACRE



Desde que comenzó el Genocidio,
millones de niños han sido
descuartizados,
desmembrados,
sometidos al más asqueroso tratamiento eugenésico,
mediante experimentos fomentados por el poder del llamado psoe
que ha traído tanto dolor y tanta vergüenza a la sociedad,
un partido asesino
que ha fomentado desde las estructuras de poder establecidas por ellos
y por sus corruptos adláteres
que han llevado a la depravación más absoluta
a la sociedad
a la que decían servir,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
EL RINCÓN DEL POETA fletxa POEMAS POLÍTICAMENTE INCORRECTOS
28 d'abril de 2015, 12.31 h



LXXVII


CONEJAS Y MARUJAS


Desde el aparato del poder
quieren fomentar la natalidad para que haya gente que pague pensiones del futuro,
y a través de distintos entes ideológicamente cercanos,
quieren que se fomente la cultura de la coneja,
la cultura de la mujer que pare más que una conejilla,
que es usada para traer niños al mundo, como una fábrica de seres humanos,
para que el aparato político pueda pagar las pagas de los viejos.
Con este sistema,
tanto desde el pp, como posiblement... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
Seny fletxa Barcelona
27 d'abril de 2015, 12.45 h

Recordeu el cas d'una dona que em sembla era peruana i va dirigir-se en català als Guàrdies Civils? Quina diferència de tricorni entre aquests i els que van recolçar al President Companys quan es va aixecar el rebel d'en Franco. Aquells guàrdies civils es van mantindre fidels a la Generalitat i l'Estat de Dret Democràtic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
Artur fletxa Barcelona
24 d'abril de 2015, 18.31 h

BORDS A ESPANYA
CATALUNYA
UNITAT • ELECCIONS • D U I • INDEPENDÈNCIA

REFERÈNDUM DEMOCRÀTIC I VINCULANT SI ES FA DESPRÈS DE:
300 ANYS D’INDEPENDÈNCIA
o
40 + 39 i escaig ANYS D’INDEPENDÈNCIA
(com els del Franco i el seu fill putatiu)
o
10 ANYS D’INDEPENDÈNCIA
i després votar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
22 d'abril de 2015, 21.59 h


Aragoneses and Cie. INQUISIDORES DE BAJA ESTOFA. !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
22 d'abril de 2015, 19.44 h

Junqueras insinúa que quizá no haya elecciones el 27S.
http://www.diariodeleon.es/noticias/espana/junqueras-insinua-quiza-no-haya-elecciones-27s_965306.html

Artur Mas insinúa que puede no haber elecciones en Cataluña en septiembre
Lea más en http://mundo.sputniknews.com/espana/20150422/1036688756.html#ixzz3Y3kvhpoj

De Gispert insinúa que Mas debería replantearse convocar las eleccio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
DFSAF fletxa HSFGHSD
22 d'abril de 2015, 19.19 h

A partir d'aleshores, la tensió va augmentar i un dels agents va dir-li "Este vuelo no lo coges", al mateix temps que el conduïa a una petita sala on va ser retingut, vexat verbalment tot titllant-lo de "polaco de mierda", va rebre un cop de genoll a la cuixa i el van picar al cap en diverses ocasions amb la mà estesa. ------------------------> REALMENT CALDRIA MONTAR UN CENTRE DE REHABILITACIÓ O RECICLATGE DE GUARDIES CIVILS, PER QUE NO VAGIN AGREDINT A LA CIUTADANIA PEL FET DE PARLAR EN ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
22 d'abril de 2015, 12.25 h

#13
Una pregunta fascista Vic. ¿Que harás mañana, dia grande para Catalunya, tanto en cultura como reivindicativo?

ES UNA GRAN FIESTA PARA TODOS NOSOTROS, para tí, me imagino que vendrás por estas páginas más agresivo que nunca, si esto es posible.

Tu gobierno, admite que ha habido admistia fiscal. QUE SUCIO TODO LO VUESTRO ¿NO?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
22 d'abril de 2015, 12.06 h

Comunicado de la Resistencia :


El 22 de marzo de 2015 hemos asistido a las elecciones andaluzas, en las cuales el psoe , ha vuelto a revalidar el mando incontestable y monopolizante que ostenta desde hace más de 30 años en Andalucía.
Muchas son las claves que se podrían analizar para comprender el porqué una sociedad como la andaluza vota una y otra vez a sus propios verdugos.
Una sociedad totalmente comprada por el caciquismo del psoe, con el objeto de conseguir réditos electorales, e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
22 d'abril de 2015, 11.04 h

TRES SEGLES I MIG, EN LA PERSECUCIÓ POLÍTICA DEL CATALÀ, NO DIGEREIXEN L'ENCARA AVUI VITALITAT. DEL CATALÀ VOLDRIEN EXECUTAR EL GENOCIDI LINGUÍSTIC EN QUINZE DIES mesquinets!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.