directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: Cal un govern amb majoria absoluta després del 27-S

Mas aposta per decidir entre tots si cal retardar les catalanes en cas de generals i lamenta la "politiqueria" catalana

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apostat perquè el procés quedi "vist per sentència" el 27-S i decidir entre tots si cal retardar la data en cas que Mariano Rajoy convoqui per al mateix dia. Ara bé, alhora ha reconegut estar "decebut" i "cansat" de la "politiqueria" que regna en la política catalana, tot i que no ha concretat a quin partit o partits es referia. Malgrat tot, Mas ha defensat la necessitat que hi hagi un govern com a mínim amb majoria absoluta després de les catalanes. "Si la suma de CiU i ERC dóna majoria absoluta no cal que n'hi hagi d'altres si no hi volen ser o si posen un preu inassumible", ha dit a 8TV. Ell hi serà, ha dit, si guanya les eleccions.




Comparteix
   


Etiquetes

El president de la Generalitat vol que el procés quedi "vist per sentència" ja el 27-S, i que sigui la gent qui "dicti la sentència"

Mas ha interpretat les declaracions del president espanyol sobre la possibilitat de convocar eleccions el 27-S com una manera de no tancar-se cap porta perquè "no sap què passarà el 24 de maig". Si finalment Rajoy optés per aquesta opció, ha defensat "parlar amb la gent de Catalunya i després decidir si es manté o es canvia la data en funció del que facin a Madrid", perquè les properes eleccions al Parlament, ha recordat, no són "ordinàries", sinó que han de servir per fer el referèndum.

De tota manera, el president de la Generalitat vol que el procés quedi "vist per sentència" ja el 27-S, i que sigui la gent qui "dicti la sentència", i no Rajoy, ell mateix, Oriol Junqueras o Pedro Sánchez.

Decebut per la politiqueria

Ara bé, també ha reconegut estar "decebut" per la "politiqueria" que detecta en la política catalana. "Això sí que em fatiga i em cansa", ha admès, tot preguntant-se si és possible "fer una cosa tan diferent com la que es planteja ara amb els comportaments de sempre".

Govern d’unitat i de majoria absoluta

Precisament, ha indicat que ell no pensa tornar a posar sobre la taula la qüestió de la llista conjunta, perquè ja ho va fer i ERC ho va rebutjar. "No penso tornar a insistir en aquest punt perquè sé que si ho torno a fer, el més probable és que torni a sortir malament. Jo al final també em canso de fer propostes", ha dit.
Malgrat tot, ha opinat que després del 27-S caldrà que hi hagi a Catalunya un govern com a mínim amb majoria absoluta, i ha parlat d'una possible suma amb els republicans. Sobre el seu futur, s'ha limitat a dir que ell hi serà si guanya les eleccions. "Jo puc presidir un futur govern si guanyo les eleccions. Si les perdo no em toca, perquè jo m'he de sotmetre al veredicte de la ciutadania", ha argumentat. També ha defensat que una Catalunya independent "no doni l'esquena" a Espanya, fins i tot mantenint corrents de solidaritat amb els territoris de l'Estat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
bejita fletxa bcn
28 d'abril de 2015, 18.15 h



E. EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els SIETE MIL MIYONES de habitants que tien el planeta Tierra.

Y el suflé del matriarcado traidor que no paga la piel del oso antes de matar el higo del sur de Montserrat Caballé, és un game over que els trencapatries desinflen a Joana Ortega am la intensió de VEJAR el ?THINK-TANK? que no caal que li recordi


NOTA BENE : ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ESTA PUBLICAD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NOT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
bejota fletxa bcn
28 d'abril de 2015, 15.32 h

CONSULTA 9N .-TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS SOBRE EL TOTAL DE POSIBLES VOTANTES 9N: 28,40% (menos de uno de cada tres posibles votantes) TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS 9N SOBRE LA POBLACION TOTAL CATALANA: 23,85% (menos de un catalán por cada cuatro) OSEA, CONTANDO ELLOS LOS VOTOS.

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
28 d'abril de 2015, 15.27 h

ME parto la caja con estos NAZIS.

El MaSS ha tenido SIEMPRE la facultad de convocar elecciones cuando le de la gana, sin embargo, llora y llora que no le dejan votar; a los dos años de legislatura MaSS adelanto las elecciones, ergo, perdio un monto de diputados, ahora en vez de convocarlos el 10 - N, o el 23 de abril o lo antes posible, da una patada hacia delante y marca TAL VEZ el dia 27-S de 2015 , SIEMPRE que Junqueras se porte bien y le vote que si a todo lo que el MaSS quiera en el Par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
28 d'abril de 2015, 15.18 h

Dema m'afaitares noi, tot el teu equip format per no independentistes confessos, que ens a de portar a la independència segons tu, ja es veu el camí que porteu. Acabar la legislatura, mentrestant anar fent la vostra política de dretes, privatitzar i vendre tot el que pugeu, preparar la retirada es diu això i ara vols una majoria absoluta? Tu no estàs bé del cap, Mas tu has perdut el seny, noi. Has desunflat l'eufòria independentista del 9N sense cap sentit, has provocat una crisi inneces... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
28 d'abril de 2015, 14.27 h

#6

Si nena, hàbils pro ESPANTATS, PER EL QUE ELS I BE A SOBRA .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
28 d'abril de 2015, 13.39 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan dec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 d'abril de 2015, 13.22 h

#5 POLÍTICS COVARDS? ESPANTATS? ··· ho hàbils i astuts per poder aconseguir els objectius desitjats? Simplement, David contra Goliat!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 d'abril de 2015, 09.49 h


Si Madrid, cambia les dades de las eleccions (seguint la seva pobre manera de fer), dons Catalunya també les cabien, segons conveniencia.

SI FOS AIXÍ, CONFIRMA EL TIPUS DE POLÍTICS QUE SON . COVARDS !!!!!!!!! I ESPANTATS !!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
28 d'abril de 2015, 09.45 h

Bones respostes per part de Junqueras a unes preguntes interminables del mateix que a totes les cadenes fan. M'agradaria sentir-ne d'altres amb més substància per el públic en general. Que sempre es pregunti el mateix , matí, tarda i nit és cansí, sobretot per l'entrevistat.

Es diu perquè quedi palès que el Junqueras vol liderar el procés i ELL per activa i per passiva ha dit que vol ajudar que el president el lideri, amb actitud sugura, i també que vol el paper de PRESIDENT DE LA NO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
28 d'abril de 2015, 09.24 h


Junqueras: Molt bona entrevista, no esperaban res mes d'ell.

PRESIDENT MAS; UN GRAN ESTADISTA, INTEL-LI-GENT I COHERENT. CHAPEAU !!!!!!!

Cuní: Marca Godó, capciós i ..............


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.