directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC està podrit

El cas de les llistes fantasma és una vergonya i una estafa democràtica exportada de l’unionisme

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El PSC s’ha apuntat a l’estratègia del Partit Popular, muntar llistes fantasma a tort i a dret per poder dir que han aconseguit presentar mig centenar de llistes i no deixar al descobert la pèrdua de suport entre la ciutadania. El cas de la badalonina Aroa Arauzo és el súmmum dels despropòsits, l’excàrrec de confiança de l’Ajuntament de Badalona, ara és secretària de participació i qualitat democràtica del PSC i responsable de l’oficina del Parlament Europeu del PSC a Barcelona, i es presenta com a cap de llista del PSC a Ogassa (Ripollès).

Iceta podria convertir-se en el primer secretari del partit fantasma
Iceta podria convertir-se en el primer secretari del partit fantasma

Comparteix
   


Etiquetes

Manca d’ètica, manca de regeneració democràtica

Tots els partits han practicat alguna vegada el transvasament de candidats per acabar d’omplir llistes en d’altres poblacions a les quals potser no hi han posat mai els peus. Si aquesta pràctica ja és de dubtosa reputació, la situació esdevé un frau quan es munten llistes a partir de gent forània. Si el partit no té cap arrelament al poble, o l’ha perdut, no es pot presentar, i no passa res. El PSC però, ha optat aquesta vegada per utilitzar el recurs de les candidatures fantasma, tal i com fa el seu partit germà, el PP. Així, es calcula que, enguany, una cinquena part de les llistes socialistes per aquestes municipals seran fantasma.

El cas Aroa Arauzo: de càrrec de confiança a l’Ajuntament de Badalona, a cap de llista fantasma d’Ogassa

Arauzo era un dels múltiples càrrecs de confiança en la darrera legislatura capitanejada pel PSC a l’Ajuntament de Badalona. Jove valor del municipi, tertuliana a Ràdio Badalona conjuntament amb joves d’altres partits on comentava l’actualitat de la ciutat, implicada en les joventuts a nivell de Catalunya, fou també una de les ideòlogues de la nefasta campanya del súper Montilla (“l’increïble home normal”). Amb aquesta trajectòria, la badalonina esdevé secretària de participació i qualitat democràtica del PSC i, de cop, apareix com a cap de llista al poble ripollenc d’Ogassa.

Aroa Arauzo no ha tingut, de sobte, cap revelació que l’hagi fet marxar de la gran ciutat. De fet, desconeixem ni si tant sols ha estat mai a Ogassa. El fet és que hi apareix com a cap de llista, per poder dir que el PSC hi ha presentat candidatura, però ella viu i resideix a Badalona i fa campanya pel candidat en aquesta ciutat, Jordi Serra. Es dóna el fet però que ella és secretària de “participació i qualitat democràtica”. Aquesta és, doncs, la política de qualitat democràtica del PSC: inventar-se candidats per omplir i cometre aquest frau democràtic legal. I si per casualitat sortís escollida? Se n’aniria a Ogassa a viure i a fer de regidora?

Les excuses del PSC i del PP

Els arguments que donen tant PSC com PP són de traca i mocador. Posats a triar, però, els del PP són més originals i divertits. La presidenta popular catalana, Alícia Sánchez-Camacho, ha reiterat una vegada i una altra que aquesta vegada estan tenint moltes dificultats per confeccionar llistes per la por que el sobiranisme infon als pobles. Segons ella, els candidats que desitgen presentar-se per PP a tots aquests pobles on els han hagut de substituir per candidats fantasma, tenen molta por dels seus conciutadans, per espanyolistes.

A can PSC, l’argument que es dóna és de baix perfil. La cúpula que lidera Miquel Iceta defensa que el partit té l’obligació de presentar candidatures de progrés. De candidatures de progrés, en la majoria de municipis on es presenten segurament ja n'hi ha, el que passa que no són del seu partit.

La solució, regular la llei

Per acabar amb aquesta estafa democràtica només podem fer dues coses: la primera és assolir la independència per acabar amb aquestes dinàmiques fraudulentes importades de la tradició corrupta del regne d’Espanya; i, l’altra, regular la llei per tal que les persones que es presentin a llistes en un municipi, hi estiguin com a mínim empadronades.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Miquel Delclòs fletxa Sant Cugat del Vallès
2 de maig de 2015, 15.59 h

La gestió del PSC ha Catalunya Caixa he costat més de 1.000€ a cada català. No tengo más preguntas señoria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pep fletxa Llagostera
29 d'abril de 2015, 09.26 h

Proposo que tothom expliqui el cas que conegui. Al meu poble, Llagostera, 8200 habitants tenim llista fantasma del PP , el cap de llista és un advocat de SAnt Feliu de Guixols sense relació amb Llagostera, que argumenta que des de fa uns mesos viu al poble , però ningú el coneix. A la resta de la llista és ple de gent de la Província de LLeó i de galicia ( Un treballador del corte inglés de lleó , un empresari d'una fleca de Lleó, una funcionària de la Xunta...)

El cas més... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Maties fletxa El Pla
28 d'abril de 2015, 20.27 h

Condicions per a ser candidat: Com a mínim, estar-hi empadronat o haver-hi nascut o tenir-hi família directa o tenir-hi segona residència o tenir-hi un negoci o tenir-ne estudis solvents publicats. Són condicions prou assenyades i amplies, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
28 d'abril de 2015, 20.06 h

Camacho es va comprometre el 2011 a acabar amb les llistes fantasma.

La líder del PPC va afirmar en una entrevista que les persones que es presenten "han d'estar arrelades al territori".
La presidenta del PP Català, Alícia Sánchez Camacho, va afirmar el 26 de maig del 2011 que "el meu objectiu va ser que no es fessin aquestes llistes", i "sempre he cregut que les llistes han d'estar arrelades al territori", en una entrevista a “Els Matins de TV3”, que aleshores conduïa el periodista J... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
28 d'abril de 2015, 17.06 h

iCETA i per que no et presentes per Extremadura, terrorista antidemocratic?
PSC, Porqueria, Suciedad y CamorRa, el nou socialisme propi del ERE SUSANA, ERE LADRONA, ERE ESPAÑA, ERE ICETA


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
28 d'abril de 2015, 17.02 h

El PP es justifica ara amb victimisme.

Enric Millo afirma que posen candidatures fantasma perquè en algunes localitats temen "represàlies".

El PP es justifica ara amb victimisme. Enric Millo afirma que posen candidatures fantasma perquè en algunes localitats temen "represàlies". Segons ha dit, "la llibertat democràtica que vivim fa que algunes persones tinguin por de represàlies" dels seus veïns si es presenten pel PP. Això no obstant, ha negat la denominació de llistes fantasma i ha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
28 d'abril de 2015, 17.01 h

CAT IS NOT SPAIN

THAT'S ALL FOLKS


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ricard fletxa Sants
28 d'abril de 2015, 15.25 h

L'endemà de la independència aquests grupuscles espanyolots s'han d'il·legalitzar i jutjar a tots els que n'han format part.,


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
28 d'abril de 2015, 15.17 h

ME parto la caja con estos NAZIS.

El MaSS ha tenido SIEMPRE la facultad de convocar elecciones cuando le de la gana, sin embargo, llora y llora que no le dejan votar; a los dos años de legislatura MaSS adelanto las elecciones, ergo, perdio un monto de diputados, ahora en vez de convocarlos el 10 - N, o el 23 de abril o lo antes posible, da una patada hacia delante y marca TAL VEZ el dia 27-S de 2015 , SIEMPRE que Junqueras se porte bien y le vote que si a todo lo que el MaSS quiera en el Par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
28 d'abril de 2015, 14.49 h

Moltissim . Mes enlla del punt de retorn, Catalunya no pague botiflers


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.