directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 09:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Procés Constituent, un embolic de Cal Déu

La formació impulsada per la monja Teresa Forcades i l’economista Arcadi Oliveres viu moments crítics

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

D’ençà el 10 d’abril de 2013, ha plogut molt. La formació que va néixer com una espècie de moviment que tenia com a pretensió aglutinar l’esquerra capitalista i independentista a les propoeres eleccions al Parlament de Catalunya, s’ha anat aigualint amb el pas del temps, i ara es presenta com una opció fragmentada repartida entre diversos partits.  La formació viu un moment crític des del moment en què Arcadi Oliveres, segons informa l’ARA, ha dit que el més raonable seria no presentar-se a les eleccions plebiscitàries. Les raons: l’aparició de Podemos i el canvi d’estratègia de la formació.

Oliveres constata el fracàs de Procés Constituent
Oliveres constata el fracàs de Procés Constituent

Comparteix
   


Etiquetes

El manifest parlava d’independència

El títol del manifest fundacional de la formació ho diu ben clar: “Manifest per la convocatòria d’un Procés Constituent a Catalunya”. Els impulsors del manifest, Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, deixen clar que no volen que el moviment es transformi en partit polític, malgrat que volen que desemboqui en una candidatura unitària. També afirmen que: “volem contribuir a impulsar un procés des de baix que culmini en la creació d’una candidatura unitària que tingui com a objectiu la convocatòria de l’assemblea constituent que necessitem per fer una Constitució nova per a la República catalana”.

Procés Constituent es deixa entabanar per Ada Colau i Podemos

Seguint fil per randa aquest manifest, de cara a les eleccions municipals semblava evident que la formació anticapitalista triaria la coalició amb la CUP davant la disjuntiva entre aquests i la coalició liderada per Ada Colau, Barcelona en Comú. Procés Constituent erra i prefereix deixar-se seduir pel mediatisme de la candidatura impulsada per Podemos a Barcelona, traint l’esperit independentista del seu manifest. La CUP ja se n’havia desmarcat i, aquesta tria comença a comportar conseqüències negatives per la jove formació: baixes de militància.

La disjuntiva Catalunya-Espanya acaba amb Procés Constituent

Que Arcadi Oliveres opini que vistes les circumstàncies més val no presentar-se a les eleccions plebiscitàries –quan ho haurien pogut fer tranquil·lament amb la CUP, com seria natural-, perquè no han pogut unir tota l’esquerra anticapitalista, que era l’únic objectiu que tenien, és un fracàs que els durà a l’extinció. Procés Constituent ha caigut a la trampa a la que ha caigut tot el catalanisme durant els darrers 300 anys: que és més prioritari, fer la revolució catalana o l’espanyola? Triant Ada Colau i Podemos, PC tria la revolució espanyola, que és al cap i a la fi, la no-revolució: la de donar-li la volta a tot per tornar al punt inicial. Aquesta és la revolució de Duran i Lleida, de Miquel Iceta i la dels bancs i les elits espanyoles.

Cal més que un famós per crear un partit sòlid

En un moment de canvis profunds, no resulta tant fàcil crear un partit més enllà dle club de fans. Malgrat que cada cop sembla que ens hi apropem més, no som als anys trenta on un estimadíssim Francesc Macià funda Esquerra Republicana de Catalunya i guanya les eleccions municipals un mes després. Procés Constituent volia crear una formació de baix cap a dalt per acabar assolint el poder i fer la revolució en coalició amb l’anticapitalisme, però cal paciència i perseverança. No n’hi ha prou amb dues cares conegudes i un discurs fàcil més una coalició amb un monstre mediàtic com és Ada Colau a Barcelona. La CUP sí que ha teixit una base local molt sòlida mitjançant la qual ha anat articulant i consolidant un discurs que finalment els ha permès fer el salt al Parlament amb èxit. Albert Rivera ha hagut de pica pedra abans de començar a generar les expectatives electorals que avui en dia té, i només gràcies al factor mediàtic se n’ha acabat sortint. El cas Pablo Iglesias, és el d’un candidat de laboratori, formulat a través de les tertúlies televisives de dalt a baix com un experiment per dirigir les masses. És per això que un cop tocat sostre, és normal que sense bases reals que el sustentin, vagi a la baixa.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
29 d'abril de 2015, 08.56 h

Ajuntar.se amb la pija del Cola-Cao, es un acte de progres!!!
pobre monja, potser també menja cola.cao i esta forrada d'or com Sor Camats de l'avda- Pau Casal per la gloria de Deu.
Esquerres forrades d'or a la presó!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Synera fletxa Barcelona
28 d'abril de 2015, 19.41 h

ESTADÍSTIQUES

ANC (últim 24 A): 16.000 persones

SCC (celebració 1er aniversari): 700 persones

Aquestes representen el 4% de les primeres.

Què vol dir, hm? Doncs això:

GAME OVER


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
bejita fletxa bcn
28 d'abril de 2015, 18.12 h



E.E.E.E..E.E.E. EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els SET MIL MIILIONS D'HABITANTS DEL PLANETA , els cuales han desinflat el game over del matriarcat trencapatries que ven pell d'os traidor a Roma y no paga la figa del sur del ?think-tank? de Montserrat Caballé.


NOTA BENE : ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ESTA PUBLICAD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


NOTA TODAVIA MAS BENE : ¡¡¡¡ MY NICK IS PIG !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Chungui fletxa Pozo del Tio Raimundo (Madrí)
28 d'abril de 2015, 18.08 h



#10 Pártete, pártetetetetete lo que quieras chabá, que lo que te van a partí los catalanes en el ALMA, cuando te manden a tomar pol culo por imbésir y gilimierdas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
bejota fletxa bcn
28 d'abril de 2015, 17.44 h

E. EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa.. (=27-S).

#12 DES DE QUAN ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
28 d'abril de 2015, 17.04 h

CAT IS NOT SPAIN


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ricard fletxa Sants
28 d'abril de 2015, 15.19 h

La monja al convent i a resar que és la seva feina i la política que la deixi per la bona gent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
28 d'abril de 2015, 15.16 h

ME parto la caja con estos NAZIS.

El MaSS ha tenido SIEMPRE la facultad de convocar elecciones cuando le de la gana, sin embargo, llora y llora que no le dejan votar; a los dos años de legislatura MaSS adelanto las elecciones, ergo, perdio un monto de diputados, ahora en vez de convocarlos el 10 - N, o el 23 de abril o lo antes posible, da una patada hacia delante y marca TAL VEZ el dia 27-S de 2015 , SIEMPRE que Junqueras se porte bien y le vote que si a todo lo que el MaSS quiera en el Par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
28 d'abril de 2015, 14.59 h

Procés constituent al costat de la Colau? TENIU EL MATEIX FUTUR que el PSC al costat del PSOE. Heu perdut el seny i la confiança dels que ús escoltàvem. No teniu clar ni qui sou ni que voleu, ara al costat d'una trepa, que farà molt de mal a Catalunya, si nó és aturada a temps... Actualment ajudada per despistats com vosaltres, sou patètics i us heu condemnat a desaparèixer del mapa polític per incongruents


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
28 d'abril de 2015, 14.42 h

#5


---------------------SI ESTÀ PUBLICAT --------------------------EL BEJOTA ES UN PORC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.