directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La setmana dels fantasmes

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- Que el Partido Popular i el PSC designessin, respectivament, Enric Millo i Maurici Lucena per donar les primeres “explicacions” sobre el cas de les llistes fantasma és un encert total, absolut: difícilment es podia triar personatges que s’ajustessin millor al perfil que es volia defensar. Els millors fantasmes. Com gairebé sempre, el popular gironí, superant la línia vermella més bàsica de la moralitat política: utilitzar el terrorisme per justificar una pràctica (la de designar candidats sense cap voluntat de servei, només per tapar l’enfonsament i cobrar subvencions) que insulta els votants i repugna els principis més bàsics de la democràcia. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Arauzo, Aroa(Secretària de Participació i Qualitat Democràtica del PSC).
Predicar amb el mal exemple.
La distància entre el que es diu i el que es fa és tan abismal que es fa difícil de creure. El gran líder, Miquel Iceta, s’agrada cada dia impartint lliçons (suposadament morals) als sobiranistes sobre la conveniència de no enganyar els electors: recordeu, no hi haurà plebiscitàries i la independència és impossible.  Alhora, però, munta o avala, com vulgueu, llistes estafa farcides de persones alienes als municipis on presenten candidatura. Que la secretària de qualitat democràtica del PSC militi a Badalona i es presenti a Ogassa (només un dels centenars de casos anàlegs que podeu espigolar a les xarxes socials) serveix per rissar el ris de la impostura. Tot plegat, mentre es discuteix una llei electoral que (només aplicant-hi dos dits de seny) hauria de prohibir aquesta mena de pràctiques.
 
Basté, Jordi(director d’El món a RAC1).
Observar la diferència.
Cert, la presència majoritària del dependentisme a les tertúlies de la ràdio comtal, a molts, ens treu de polleguera unes quantes vegades a la setmana. També és veritat, però, que, tot i els dubtes i les pressions rebudes, és un gran què que personatges com en Basté o en Jofre Llompart resisteixin encara l’embat tot fent el programa de més audiència de la ràdio catalana. Ho valores en dies com aquests, en els quals han denunciat sense pietat i amb tot l’encert les pràctiques de les llistes fantasma, mentre Màrius Carol i Enric Sierra aplicaven una censura brutal al semi-gratuït en paper i a la versió digital del gran transatlàntic del Grup Godó, “La Vanguardia”. Sí, de tant en tant, ens treu de mare l’Esperanza, en Sardà o López Alegre, però, quina diferència amb el panorama juràssic dels altres mitjans comtals!
 
Batlle, Albert (director dels Mossos d’Esquadra).
Parar la galta una altra vegada.
L’històric ex-alt càrrec socialista fitxat pel president Mas ens ha demanat aquesta setmana que respectem els símbols de l’Estat, sense tenir en compte, segons sembla, com aquest mateix estat, sense contemplacions, trepitja els nostres drets més bàsics i posa cada dia en risc els nostres interessos. Hem de menjar-nos amb patates un passat de tres-cents anys de supremacisme castellà coronat pels borbons i un present en la qual se’ns nega el dret a decidir democràticament el nostre futur polític mentre s’aprofundeix l’espoli material i cultural del nostre pais. L’Albert Batlle proposa que, després d’escoltar immòbils l’himne espanyol, mig estadi canti a capella “Els Segadors”. M’apunto només a la segona part de la seva proposta, perquè la situació d’un país abocat al moment decisiu d’un procés d’alliberament no es pot comparar amb qualsevol altra de normalitat institucional.
 
Colau, Ada(candidata a l’Ajuntament de Barcelona per Barcelona en Comú).
Cop de peu i endavant.
Després de molts mesos d’indefinició conscient, la candidata d’ICV-EUiA (que, amb els seus vots, va blocar-ne l’accés en el mandat municipal que ara acaba), vull dir, de Barcelona en Comú, s’ha tret un conill del barret. Diu que proposarà una consulta per decidir si l’Ajuntament ha d’ingressar o no l’Assemblea de Municipis per la Independència. És un recurs hàbil, atès que farà inviable un ingrés ràpid. És, però, també, un regat que sona a gran impostura: es fa una proposta que se sap que no prosperarà i, a més, sense concretar-ne el calendari. El que els ciutadans de Barcelona voldrien saber, ben segur, és si, en cas de victòria independentista el 27-S, l’Ajuntament de Barcelona es posarà al servei del Parlament i del Govern o no. Ras i curt. No és tan difícil i sobretot és més honest.
 
Milián, Juan(diputat del PP al Parlament).
Estratègia kafkiana.
Si el teu enemic fa el ridícul (i és d’abast mundial), no el distreguis, que diria l’adaptació del clàssic xinès. La setmana passada la caverna havia llançat la tesi que els mitjans estrangers parlaven sobre el procés català a canvi de diners. Aquesta, el Partit Popular de Catalunya, per boca d’un diputat per al qual s’albira una carrera curta, ha aprofundit en l’absurditat en afirmar que la Generalitat paga viatges i estades dels corresponsals estrangers al nostre país per endolcir-los la visió. La coherència psicològica de l’espanyolisme és difícil de seguir: se suposa que, igual que a nosaltres ens han de convèncer a base d’insultar-nos, també creuen que els mitjans estrangers parlaran molt a favor de la unitat d’Espanya si des de l’espanyolisme es posa en qüestió la seva professionalitat. De traca.
 
Miró i Ardèvol, Josep(exconseller i membre de Construïm).
En direcció contrària.
Poc a poc la nova plataforma d’en Duran i Lleida va activant-se. L’exconseller Miró i Ardèvol n’és una peça fonamental. Tot un personatge, d’ideari fortament radicalitzat. Quan s’acostuma a dir que no se sap de ningú que hagi deixat de ser independentista, hi ha dues excepcions: Salvador Sostres i Josep Miró Ardèvol. El convergent ho era a principis dels noranta i ara  carrega contra el president Mas amb tot el que té. Les piulades de Construïm a les xarxes socials combinen a la perfecció l’argumentari bàsic d’en Duran contra la independència amb les formes agressives, a la contra de tot, minoritzades, de Societat Civil Catalana. Un intent desesperat de fer forat en el món de CiU que sembla, per la seva radical excentricitat, clarament abocat al fracàs. De moment, primeres baixes. El 14 de juny s’apropa i els nervis es descontrolen.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
4 de maig de 2015, 13.04 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
2 de maig de 2015, 10.29 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 de maig de 2015, 08.49 h

La corrupta Colau, cobra de la mafia-ICV DESC i porten tres anys preparant la campanya els tres mosqueteros corruptes Colau, Pisarello i Assens amb diners publics.
Cal que la Fiscalia actuii inmediatament i en Trias dimiteixi per subvencionar a la mafia DESC.
Quina vergonyada la Colau robant, robant i robant als barcelonins.
Comissió d'Investigació del cas DESC i esperem que el Junquera i el Amaros votin que si, per molt corruptes d'esquerra que siguin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
2 de maig de 2015, 07.39 h

QUI POT ANAR CONTRA UN FUTUR PROMETEDOR?

QUI VOL QUEDAR-SE EN UN ESTAT EN CRISI SOCIAL, POLÍTICA I ECONÒMICA SENSE CAP FUTUR?

NOMÉS UN FANÀTIC, ENGANYAT O NO. UN NACIONSLISTA IN EXTREMIS. UN IDIÒTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.