directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 08:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“Pasa algo o qué”

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Aquesta és l’actitud. Exactament. Gaizka Garitano interrompia així el seu segon intent de respondre en èuscar a una pregunta d’un periodista d’ETB a la sala de premsa de l’Almería. “Pasa algo o qué” és el mínim que es mereixen els intolerants de terra endins que ens expulsen cada dia del fals consens imposat de la uniformitat espanyolista. La mateixa dignitat que, llàstima, un altre usuari català de la mateixa sala de premsa no sembla estar disposat a mantenir. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Oliveres, Arcadi (economista i impulsor de Procés Constituent).
Procés inconsistent.
Triar no triar en el moment més transcendent de la història de Catalunya. Una de les decepcions de l’any ha estat l’actitud del moviment en suport d’una opció d’esquerra alternativa i rupturista. Aquesta setmana hem sabut que opten per retirar-se del 27-S, per no donar suport a ningú, encara que admeten que la majoria dels seus integrants es decantaran per Podemos. No han tingut cap problema (bé, algunes baixes sí, segons admeten), en canvi, per donar suport a la llista camuflada d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Barcelona (coautora de la ciutat actual), bescantant l’alternativa real des de l’anticapitalisme que suposava la CUP. Tornaran, doncs, a rebutjar la confluència amb l’única esquerra que planteja un veritable procés constituent: perquè a hores d’ara, parlar del Podemos monàrquic que vol embolicar-se en l’estanquera com un moviment de ruptura és, directament, una broma.
 
Sánchez, Jordi (adjunt al Síndic de Greuges i impulsor de la Crida).
El retorn de l’actvista.
Una de les figures destacades en la creació de la mítica Crida a la Solidaritat, Jordi Sánchez, s’ha mantingut en un discret segon pla durant els darrers anys: primer, a la Fundació Jaume Bofill, i després treballant colze a colze com a lloctinent del Síndic de Greuges Rafael Ribó. Proper a ICV-EUiA, pot representar (encara) la minvant part independentista dels ecosocialistes. En tot cas, avís per a navegants: si la sortida de Carme Forcadell per donar pas a nous lideratges ha estat modèlica del país nou que volem construir, l’entrada del seu successor hauria de ser, també, tot un exemple de nova política. I, de moment, el llançament de la seva candidatura a través d’un diari no sembla precisament el millor exemple de respecte als socis de l’ANC que hauran de triar en els propers dies els membres del seu Secretariat Nacional.
 
Sardà, Xavier (comunicador).
Una immensa pena.
Fins ara sabíem que el discutit personatge era un dels principals opinadors de cambra del PSC. L’argumentari, previsible: ells estan molt a favor de la Consulta (encara que no sobre la independència, sinó sobre una impossible reforma constitucional), tot i que ha de ser acordada amb Espanya, és a dir, que no es farà mai. Però, teòricament, hi són a favor. Ara, però, Sardà, com tants altres clàssics de l’entorn socialista, ha avançat a gran velocitat per la dreta el seu ex-partit i s’ha col·locat a l’alçada de Ciudadanos. Una nova doctrina: votar divideix la societat i genera vencedors i vençuts. Impressionant. I, sobretot, perquè això passa només en els referèndums? Si guanyen els meus, ens diu en Sardà, no hi ha fractura ni víctimes; només, si guanyen els altres. Molt, molt, democràtic tot plegat. És millor, sembla, que es faci el que vulgui l’establishment per collons.
 
Soler, Josep Maria (abat de Montserrat).
Tastar la intolerància.
Per aprofitar la “coinicidència” que aquest any la Mare de Déu de Montserrat s’esqueia en 27 d’abril (com Sant Jordi en 23 d’abril!), la plataforma dependentista, la que gaudeix de més minuts de televisió per denunciar el seu ostracisme, la gran persecució de la qual és objecte, Societat Civil Catalana, ha optat per insultar l’abat de Montserrat, oferint (ells!) lliçons sobre moralitat. Tot, només, per quelcom tan innocent com pregar perquè en el cicle electoral que ara comença els catalans encertin en les seves importants decisions. No hi ha institució que se salvi de la sembra de l’odi que practiquen a diari. Els independentistes farem bé de no caure en la provocació, en el seu gran parany. Ens cal Ignorar els insults, rebatre els seus “arguments” i combatre la permanent distorsió de la realitat que intenten difondre pels seus poderosos mitjans.
 
Villas, Gaudencio (cònsol del Regne d’Espanya a Perpinyà).
L’Estat que pagues contra tu.
Home de trajectòria espanyolista provada, el representant de l’Estat espanyol a la històrica segona vila de Catalunya s’ha interferit en la política local per recomanar les autoritats perpinyanenques que canviïn el seu lema “Perpinyà, la catalana” per un altre que en remarqui la seva (d’altra banda, evident) pertinença a França. Tot i que els agradi dir-nos essencialistes, el cònsol escenifica la raó fonamental per la qual milions de catalans, siguin de l’origen que siguin, han decidit en els darrers anys que ja n’hi ha prou del pa que se’ns hi dóna: nosaltres, com tots els països del món, volem, simplement, un Estat que treballi al servei dels nostres interessos. “Antes francesa que catalana, Gaudencio”, aquest és el capteniment. Súbdits sotmesos i contribuents, així ens volen.
 
Vives, Joan Enric (bisbe de la Seu d’Urgell i copríncep d’Andorra).
Guanyem peça al tauler.
Després dels noms que havien circulat (o s’havien fet circular), com ara el del cardenal Cañizares, a l’escaquer de la successió de l’arquebisbe de Barcelona Lluís Martínez Sistach, la ruleta sembla que està parant de girar i tot indica que la fletxa apuntarà a l’actual bisbe de la Seu. La tria del papa Francesc apunta unes quantes coses: consideració de la catalana com una Església nacional, respecte per la llengua i consideració pels valors polítics majoritaris al país. També, que el Vaticà (que en sap molt), vol tenir al capdavant de l’Església catòlica catalana un personatge capaç d’adaptar-se al nou estatus del país, sigui quina sigui l’evolució dels propers mesos, Estat propi o dissolució definitiva, i el bisbe Vives li ho assegura.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
cèlia fletxa BCN
4 de maig de 2015, 15.54 h

Al Procés Constituent, dels pocs que queden, els únics que donen suporta a Podemos, són els de la cúpula dirigent i ben aferrada; la gent de baix, pràcticament ni un....sont conscients que l´únic que, efectivament pot desencadenar una ruptura real amb possibilitats de que desemboqui en una realitat millor i més justa, ara per ara és la independència, la resta, subtergis de re-col.locació o lerrouxisme en estat pur, ara que està de moda reivindicar-lo...hahahahahahaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
4 de maig de 2015, 12.47 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
3 de maig de 2015, 19.30 h


Sardá, como dice Aragoneses (el de sopa de cuervos), que PENA Y QUE ASCO ME DAS. No resultas nada graciosillo y sí cada vez más antipático.

¿A quién intentas ganarte ? ¿ A los unionistas? ¿ Que esperas de ellos?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
3 de maig de 2015, 16.27 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
RIMMEL fletxa la zorra del desierto
3 de maig de 2015, 13.49 h




¡¡¡ Anacletoooooooooooooo !!! ¡¡¡¡ ijo miooooooooooooo!!!! Cucha, chiabá, cucha:

Eta maniana ha pasao una calabana de tuarés selca de la palmera nonde espero a lo cliente, i he facturao ... ¡¡¡ VEINTISAI SELBISIOS !!!!

De manera que a 100 dírhams el sirbisio (argo meno de 10uros) e ganao 2.600 dírhams e disí uno 230 uros, que sumaos a los 700 uros que yebo ganaos del mes pasao , son casi mil uros.

Asina que me bis a pelmitís bení a bisitalte un dia de eso, y epero que NO ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
RIMMEL fletxa la zorra del desierto
3 de maig de 2015, 13.46 h


Siñore catalane:

An de discurpal ustees a mi ijo Anacleto Fratulensio, ese que le a dao pol yamalse Aragonese no-sé-qué, polque no é muuuu normal el probe.

Risurta que ante de nasel él, taba chio abandonáa y sola en mi chamizo, cuando intenté aboltarlo, agarré una guja dasé carseta, i me la mití pol too el chichi, pa plobás de trabesal.le er corasong.

Pero mi inesperiensia de putiya que solo yebava sai añio en el oficio del orificio, iso que fayara er gorpe y tan solo le pelfor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
HO HO HO HO ... són ridículs, aquesta gentussola pancastellanista fletxa no se n'adonen de l'IMMENS RIDÍCUL que fan, els pobres desgraciats.
3 de maig de 2015, 12.49 h



#3 un altra IMBÈCIL PAN ASTELLANISTA , l'Anacleto paleto aragoneses, que pretén ser PROFETA.


És clar que aquest cal no fer-li gaire cas: consumeix ... ANÍS EL MONO !!!!!!!


HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
3 de maig de 2015, 12.15 h

FASES DE GANDHI

1) Ignoren
2) Riuen
3) Ataquen
4) Guanyes

S'ha complert, per ara, fil per randa. Tranquils, estem acaban la "3".


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
3 de maig de 2015, 12.12 h

#6 Han passat de l'andalusí a l'ES-LA a,b prou facilitat.er què doncs cap president de l'Estat espanyol no parla anglés com els catalans.

Quin retràs històric als ha dut a aquest racò a on no s'entenen amb ningú més que amb desgraciats?


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
3 de maig de 2015, 12.09 h

S'topa el dia de la gran xiulada contra uns símbols aliens que ens han imposat a ça força.

Tots a xiular!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.