directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Un líder polisario acusa al Marroc de 'xantatge' per criticar la visita dels Reis a Ceuta i Melilla

El responsable saharaui de Cooperació defensa que Garzón jutgi per genocidi a alts càrrecs marroquins

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El responsable de Cooperació de la autoproclamada República Àrab Saharaui Democràtica (RASD), Salek Bava, va qualificar ahir a Oviedo de 'política xantatgista' el rebuig del Govern marroquí a la visita dels Reis d'Espanya a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. La visita del responsable de Cooperació del Sàhara a Oviedo s'emmarca en el programa d'actuacions de l'Ajuntament en benefici del poble saharui. 'Tracten de treure la major partida possible a un esdeveniment d'aquesta índole', va dir. Salek Bava també va afirmar que l'Estat Espanyol ha de 'exigir' al Govern marroquí que respecti la legalitat internacional, així com les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU
front polisario bandera marroc sahara conflicte
La bandera del Front Polisario

Comparteix
   

Salek Bava va declarar en una roda de premsa, ahir, a Oviedo, que aquesta no és la primera vegada que el Govern del Marroc utilitza aquesta política de 'xantatge' cap al Govern d'Espanya. 'Tracten de treure la major partida possible a un esdeveniment d'aquesta índole', va dir. Salek Bava també va afirmar a Oviedo que Espanya ha de 'exigir' al Govern marroquí que respecti la legalitat internacional, així com les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU que 'avalen el principi d'autodeterminació del poble saharui'. També va sol·licitar al Govern d'Espanya 'major pressió' sobre el Marroc. 'Espanya encara té responsabilitats, ja que encara és formalment la potència administrativa', va declarar.

En quant a la decisió del jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, d'investigar a alts càrrecs marroquins per delictes de genocidi i tortures al Sàhara, Salek Bava va afirmar que, fins que no s'iniciï el procés d'autodeterminació, aquestes poblacions 'segueixen sent espanyols', el que atorga competències a Garzón per a investigar sobre això. Respecte al 32.º aniversari de la 'marxa verda', que va suposar la invasió del territori saharaui per part de l'Exèrcit marroquí, Bava va afirmar que Espanya va deixar després de la seva marxa 'un problema', al que va afegir: 'En aquests 30 anys d'ocupació militar el poble saharaui ha lluitat amb sacrifici per la seva llibertat'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.