directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 11 de maig de 2021 18:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El TSJC reclama a la Generalitat que exclogui Acciona de la gestió d'ATLL

Les resolucions judicials han desestimat reiteradament les mesures cautelars contra el dictamen de l'OARCC. Caldria convertir-ho en una oportunitat per tornar a la gestió pública

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha resolt que la Generalitat té tres mesos per excloure Acciona del concurs d'Aigües Ter-Llobregat. En una interlocutòria signada el 29 d'abril, el TSJC reclama al Govern que compleixi la resolució 1/2013 de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), que va estimar parcialment el recurs d'Agbar contra l'adjudicació a Acciona de la gestió d'ATLL. Les darreres decisions judicials del TSJC i del Tribunal Suprem ja havien desestimat les mesures cautelars demanades per Acciona i la Generalitat contra el dictamen de l'OARCC i el Govern va constituir el desembre la Mesa de Contractació que ha de decidir sobre l'adjudicació d'ATLL.

vila, figueres, ciu
Comparteix
   


Etiquetes

L’error de privatitzar el model

Segons la resolució facilitada per Agbar, el TSJC reconeix que l'execució de la resolució de l'OARCC s'ha vist "obstaculitzada amb l'actuació de l'administració demandada, ja que dos anys després es manté la situació que hi havia en el moment de la seva adopció". Per això, el TSJC atorga mesures cautelars de caràcter positiu per executar la resolució de l'OARCC. El TSJC també recorda que el Tribunal Suprem va resoldre el març que la Generalitat ha mantingut a Acciona en el contracte d'ATLL, tot i que "està inhabilitada per gestionar el servei d'abastament d'aigua en alta".

Cal anul·lar tot el concurs i el proper govern que decideixi

Acciona i la Generalitat han defensat reiteradament que la justícia encara ha de decidir sobre el fons de la qüestió -si l'adjudicació a Acciona per part del Govern va ser correcta- tot i que el Tribunal ha rebutjat en diverses ocasions les mesures cautelars contra la decisió de l'OARCC, que demanava l'exclusió d'aquesta empresa del concurs. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha reconegut en diverses ocasions que el Govern estudia si invalidar l'adjudicació a Acciona per concedir-la a Agbar o anul·lar tot el concurs d'ATLL.
 
Tres anys de batalla judicial
 
L'OARCC va admetre el recurs d'Agbar contra l'adjudicació d'ATLL a Acciona en considerar que aquesta última empresa hauria d'haver estat exclosa del procediment de concurs públic ja que, segons l'organisme, el seu programa d'execució d'obres no complia els períodes temporals establerts. La Generalitat, Acciona i els seus socis de BTG Pactual van recórrer el dictamen administratiu de l'OARCC davant de la justícia, reclamant mesures cautelars que han estat desestimades en diverses ocasions.
 
La darrera decisió del TSJC d'exigir com a "mesura cautelar" el compliment del dictamen de l'OARCC admet recurs de reposició. En cas contrari, la Generalitat haurà d'aplicar la resolució en un termini de tres mesos a partir de la data de notificació de la interlocutòria. El concurs per adjudicar la gestió d'ATLL es va iniciar el febrer de 2012 i es va resoldre a favor d'Acciona el novembre d'aquest mateix any, tot i que el contenciós judicial prossegueix tres anys després.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
6 de maig de 2015, 13.04 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
6 de maig de 2015, 10.06 h

ki, ki,ki,ri-qui paloma!!!!
Sònia Recasens dio un contrato de 180.000 euros a la empresa de su hermana Marta, Vadecity, que lidera una Unión Temporal de Empresas (UTE) de cinco empresas que se han adjudicado un servicio para minimizar el número de robos de bicicletas en la ciudad.
“Volem que Barcelona esdevingui una ciutat autosuficient, de barris productius, de velocitat humà, en el sí d’una metròpolis hiperconnectada i d’emissions zero” QUIN TIP DE RIURE, Trias sembles el Rus co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
5 de maig de 2015, 22.37 h



#6 Igual, potser, que el fàstic que em fan les "dones de vida alegra" com la teva senyora mare, Anacleto Flatulencio?


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
5 de maig de 2015, 22.33 h

#6


FALANGITO FASCISTIN EL GIBRELLETA DE PIXUMS DE CASPAÑA


QUE SEPAS QUE TU NO DAS ASCO, ERES VOMITIVAMENTE REPELENTE


ERES VOMITIVO


FAS PUDOR DE PIXUMS FERMENTATS


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
5 de maig de 2015, 21.58 h

#5

No os peleis , ueridos NAZIS,

Sabed que mi asco hacia vosotros es el mismo para los de ERC como para los de CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
5 de maig de 2015, 20.15 h



#3 Perdona, Capablanca, però em costa d'entendre el que dius :


Que la Generalitat , malgrat les sentències judicials, hagi mantingut fins AVUI Acciona en el contracte d'ATLL, . . . ÉS CULPA DEL TRIPARTIT ???!!!!


No sé, no sé, .... em sembla que els convergents, quan es tracta d'ensorrar ERC sou capaços de qualsevol bestiesa .



No serà que "t'has expressat malament" ?



Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
5 de maig de 2015, 20.08 h




#2 Segur, Anacleto-Flatulencio Aragoneses, que estàs convençut que tothom és obtús i cretí com tu, que necessites que et diguin quinze vegades la mateixa cosa abans de començar-la a entendre.


No, nano, t'equivoques. No tothom és obtús i cretí com tu. A nosaltres se'ns diu una cosa UNA VEGADA i ja l'entenem, si se'ns diu DUES VEGADES pensem "quin pesat", a la TERCERA VEGADA pensem "aquest nano és imbècil" . . .


I quan, com fas tu, sentim que ho repeteix per enèsima vegada , al... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
5 de maig de 2015, 19.22 h

Una herència ben negativa de les guerres internes del tripartit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
5 de maig de 2015, 18.43 h

Empresas: Cataluña pierde, Madrid gana

El principal destino del cambio de domicilios fiscales es Madrid, que acogió el año pasado a 556 nuevas empresas de otras comunidades. Andalucía pierde 185 compañías.

http://www.expansion.com/economia/grafico/2015/05/04/55474c83e2704e69438b456f.html?cid=SIN8901


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 32
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
5 de maig de 2015, 18.23 h

WHISTELING BIG DAY IS COMIN SOON


THE WORLS WILL SEE ONCE AGAIN


CAT IS NOT SPAIN


NEITHER BCN


THAT'S ALL FOLKS


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
La repressió lingüística i política dels perdedors és la mateixa de sempre
Ramon Boixet Ramon Boixet
Amor en poques paraules
Guillem Valls Sala Guillem Valls Sala
O Junts o campi qui pugui!

#xocdetrens fletxa







logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.