directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 10:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Álvarez diu que Rodalies funcionarà 'abans del final de novembre'

El 30 de novembre només és la data límit dels contractes d'autobusos

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha afirmat aquest dijous en una entrevista televisiva que el servei de Rodalies estarà restablert 'abans de finals de novembre', i que els mitjans de comunicació van 'interpretar malament' les paraules del secretari d'estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, quan van assegurar que les línies C-2, C-10 part de la C-7 afectades per les obres del TGV no tornarien a funcionar com a mínim, abans del 30 de novembre. Aquesta –ha dit- 'no és la data', que tampoc ha volgut concretar, però el 30 de novembre tan sols és la data en què expiren els contractes dels més de 300 autobusos contractats per Foment per donar servei alternatiu. Segons Álvarez, Morlán 'va dir que fins al 30 de novembre ja teníem contractat l'operatiu' perquè 'hem de tenir una cobertura legal de contracte de tot el dispositiu i l'anem prorrogat per tenir totes les garanties'.
ministra magdalena àlvarez alvarez
Comparteix
   

Segons la ministra les proves de les línies afectades estan 'pràcticament acabades' però Foment farà totes les comprovacions necessàries per garantir al màxim el bon funcionament del servei. Entre d'altres, ha explicat que en els pròxims dies les empreses abocaran aigua per comprovar quina serà la reacció del terreny en cas que plogui, i els trens de prova circularan 'el temps necessari'.

Álvarez ha afirmat que Foment posarà la línia en ús de forma graonada i posteriorment es farà 'en tota la seva totalitat'. La prioritat, ha dit, és la seguretat i el restabliment del servei, i 'demanem disculpes' als usuaris, però aquesta 'és l'única manera' d'aconseguir-ho perquè 'parant les obres del TGV no solucionem res'.

La ministra 'dorm molt bé' perquè 'està transformant Espanya'

Álvarez ha confessat que tot i que 'no és agradable' que tots els grups de l'oposició demanin la seva dimissió, després de la compareixença al Congrés del president del govern espanyol va dormir 'exactament igual' que els altres dies perquè 'es dorm be o malament segons e sap el que està fent i no el que digui l'oposició', i per tant 'va dormir molt bé perquè sap el que està fent', que és 'transformar Espanya a través dels mitjans de transport'.

Segons Álvarez, aquesta tasca de 'transformació d'Espanya' suposa 'molts sacrificis, inconvenients, i dificultats' i per tant 'assumeix la responsabilitat' i les 'crítques' que li pertoquen. En tot cas, Álvarez creu que 'no tothom està contra ella' perquè el PSOE té 11 milions de votants i Zapatero 'ha deixat centrat el tema en la posició que ell creu oportuna'. Per tant, 'seguirà treballant en la mateixa línia d'esforç i de donar respostes i solucions als problemes que se li plantegin'.

I és que, segons la ministra, tot i els problemes, Zapatero i ella no s'han plantejat mai la seva dimissió.'Cada vegada que hi ha una dificultat penso en com la soluciono –ha dit- i marxaré en el moment en què el president ho vulgui'. Mentrestant, 'el que faig és treballar i seguir endavant perquè crec realment que el que estem fent és molt important i complex, i que els ciutadans es mereixen que els donem solucions'.

Pel que fa al 'cabreig' dels catalans expressat ahir pel president Montilla a Madrid, Álvarez creu que hi ha 'milers de situacions diferents' que causen aquest estat, i que hi ha també 'milers de respostes diferents a aquesta situació'. 'Jo m'ocupo de la part de Rodalies i TGV –ha dit- però hi pot haver molts altres motius com la manca d'inversió'. Segons Álvarez, Catalunya és la comunitat en què el seu ministeri destina més inversió pressupostada i executada, i per tant 'he aportat un granet de sorra a compensar aquesta situació que puguin estar vivint a Catalunya'.

En aquest sentit, ha recordat que Foment ha actuat en el TGV Madrid-Lleida per fer-lo autènticament d'alta velocitat i ha construït 200 quilòmetres de TGV entre Lleida i Barcelona dels què tan sols s'han produit problemes en dos quilòmetres. Pel que fa a la data del 21 de desembre fixada per Zapatero, Álvarez ha tornat a explicar que l'empresa constructora havia de lliurar les obres al febrer de 2007, però va demanar dues pròrrogues que acabaven a l'agost, i per tant l'executiu espanyol havia previst un marge suficient per complir aquesta promesa.

Amb tot, segons Álvarez, el TGV 'no ha estat la prioritat número ú' perquè s'ha intentat mantenir les Rodalies en funcionament i s'han pres 'decisions concretes' quan s'ha produït qualsevol circumstància que posava en perill la seguretat. 'No s'ha prioritzat Rodalies –ha dit- però si alguna vegada el TGV havia d'arribar per aquest corredor s'havien de produir incidències'.

El corredor 'no és un error' però els que 'més criden' són 'els que van prendre la decisió'

Álvarez ha assegurat que, al seu entendre, l'opció d'entrada del TGV a Barcelona per Sants 'no és un error' però sí una decisió que 'se sabia que era complexa i que tindria dificultats' adoptada per 'tots els partits', citant CiU, PP i PSOE. 'Se suposava que ho tenien assumit' –ha dit- i 'el que no s'entén es que els que més criden siguin els que van prendre la decisió'.

Segons la ministra el traçat del TGV per l'interior de Barcelona es farà amb 'totes les garanties' i informes tècnics. 'Per tranquil·litzar els barcelonesos els diré que quan estàvem creuant Atocha molts experts van dir que cauria, i conforme passava el túnel anaven alarmant, i no ha passat res'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Joan fletxa Catalunya
8 de novembre de 2007, 23.16 h

http://www.catalaemprenyat.cat/index.php


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.