directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El ministre Soria: “Ser independentista es un sentiment”

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el ministre d’indústria i turisme ha deixat clar que seran els ciutadans els que es mengin el cas Castor

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

José Manuel Soria ha donat informació sobre les competències que li pertanyen en matèria energètica i altres temes. També ha volgut deixar clara la seva postura en referència al conflicte Catalunya-Espanya “hi ha decisions que s’han de prendre conjuntament amb la resta de comunitats de l’Estat”.

Soria es mofa dels catalans rere una cortina de seda
Soria es mofa dels catalans rere una cortina de seda

Comparteix
   


Etiquetes

El conflicte polític

El ministre Soria ha dit que “ser independentista és un sentiment”, i que Catalunya i Espanya s’entenen a nivell institucional de dia a dia molt més del que la gent es pensa. El departament que ell dirigeix, per exemple, té molt bones relacions amb els representants legals de Catalunya. Soria ha defensat que no és just que a causa d’un sentiment independentista respectable, tota Espanya hagi de canviar, i tot plegat ho considera una qüestió política per desviar l’atenció de coses relacionades amb la crisi.

Que els consumidors s’espavilin amb el Castor

Mònica Terribas ha preguntat al ministre, que ha defensat amb un to amable les seves postures, si certament eren els ciutadans els que haurien de pagar les conseqüències del projecte fracassat del Castor. El ministre ha intentat fer algunes giragonses però no ha pogut defugir finalment la pregunta: els ciutadans s’hauran de fer càrrec a través dels rebuts com a consumidors dels 1.350 milions que ja s’ha embutxacat Florentino Pérez com a ACS.

El ministre ha donat la impressió que l’Estat s’està recuperant i hi ha ingressos suficients per fer aquests pagaments tot i que, en canvi, els comptes no surten per a reformar el sistema de finançament, ni pagar el que es deu a Catalunya. Soria ha explicat que el contracte pel Castor va ser contret el 2009 mitjançant un Reial Decret que el govern Rajoy va declarar lesiu i, com que els tribunals van donar la raó a l’empresa, ells s’ho han hagut de menjar sense poder-hi fer més.

El decret de pobresa energètica

El ministre ha dit que el govern català “pot fer el que vulgui” en aquest sentit. Pel ministre, la solució és reduir l’atur, perquè és aquesta la causa real de la situació de pobresa energètica. Soria ha parlat del Bo Social espanyol, que és la única mesura possible segons Espanya: “hi ha un descompte del 25% en la factura de la llum per a les famílies o persones en vulnerabilitat (contractació de potència per sota dels 3kw, dos en atur o jubilats). Aquestes són les eines del govern”.

Soria ha justificat així que el Decret de Pobresa Energètica català hagi estat recorregut al TC: “Si alguna comunitat autònoma vol donar una subvenció finalista, endavant. A Catalunya però ho van fer per instrucció, i negociant amb les companyies. Van fer que ho pagués el sistema elèctric o sigui, els consumidors”. La realitat és que Espanya no ha fet més que bloquejar la mesura catalana i no dóna més alternatives que remetre el consumidor únicament al Bo Social espanyol.

La ‘xuleria’ del TGV

Cap país europeu té les infraestructures que hi ha a Espanya. Soria s’ha expressat així en referència al TGV espanyol, però no ha dit res sobre la deficiència del sistema de rodalies. Per Soria el corredor mediterrani és una estructura fonamental, però ells segueixen defensat el corredor central i no s’inverteix en rodalies. A Catalunya encara hi ha moltes vies úniques que transcorren per llocs importants com ara Vic, i que estan encara en fase de desenvolupament.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
7 de maig de 2015, 19.46 h

Carolina Bescansa de PODEMOS és filla d'una rica familia gallega fundadora de "LABORATORIOS BESCANSA", amics íntims de Manuel Fraga i dels Reis d'Espanya.
http://www.abc.es/local-galicia/20150321/abci-carolina-bescansa-dinastia-gallega-201503201936.html

L'oncle de Carolina Bescansa de PODEMOS és el fundador de "TELEVES" multinacional amb 750 treballadors i una facturació de 192 milions d'euros.
http://es.wikipedia.org/wiki/Telev%C3%A9s

Pablo Bustinduy del Consejo Ciudadano de PODEMOS és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
7 de maig de 2015, 18.49 h


#3
#14
#15
#16
#17
#18
#19
#20
#22
#23
#24
#34
#35 huah huAH HUAHH HUUAAH ! ! ! . . . com poden ser tan RIDÍCULS !!!



COM M'AGRADA VEURE TOT L'ESPANYOLAM COMPLETAMENT ESVALOTAT, ESPANTAT , ANGOIXAT, DEDICANT HORES I MÉS HORES A FORAGITAR LES SEVES PORS, SOVINT INSULTANT (amagadets darrera els ordinadors perquè no tenen collons d'insultar cara a cara) , cagadets de por per la IMPARABLE INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA, criant úlceres gàstriques, . . .



Pobres miserables, sov... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
7 de maig de 2015, 18.43 h



#35 Bejota, POBRE bejota, que mai no et cansaràs de fer el ridícul exhibint la profunda INCULTURA que exsuda la teva infantil prosa.



Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
bejota fletxa bcn
7 de maig de 2015, 16.01 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30%


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
7 de maig de 2015, 15.43 h

El CIS otorga a Colau una clara victoria frente a Trias
La candidata de Barcelona en Comú lograría 11 concejales frente a los ocho del actual alcalde

Ciudadanos se colocaría en tercer lugar con seis representantes, frente a cinco del PSC y cuatro de ERC
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/cis-otorga-colau-una-clara-victoria-frente-trias-4164897

EL YAYO TARTAJA DEL TRIAS AL ASILO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
6 de maig de 2015, 23.47 h

#14

¿AVUI ES DIU "QUIN MELIC" ?, aquest espavilat. Repeteix i repeteix les mateixes coses sense consistència i pensant que convenç a ningú.

Et podries estalviar allò del que ja n'estem convençuts per que perds el temps. EL TEMPS, ET FA PERDRE EL TEMPS. CADA VEGADA OS "LLENAIS MÁS DE SINRAZÒN. "


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Papitu fletxa Pepet
6 de maig de 2015, 21.35 h

#31 esta be que de tant en tant et passis per aqui per a fer-nos riure una estona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
6 de maig de 2015, 20.37 h



VEO VUESTRA IMPIEDAD Y VUESTRA IGNORANCIA, POR ESO OS VOY A ILUSTRAR CON LOS SAGRADOS TEXTOS DE ALLAH, PARA QUE VAYÁIS ABRIENDO LOS OJOS, PORQUE EL CALIFATO ESTÁ CERCA, CONVERTÍOS A LA FE DEL ÚNICO Y TODOPODEROSO :


Se hace el máximo hincapié en este Libro sobre la Unidad de Dios, que no es divisible ni multiplicable. Sólo existe una relación reconocida por el Santo Corán entre Dios y todas las demás formas de existencia, que es la relación del Creador con su criatura. Nadie compa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
6 de maig de 2015, 18.05 h

#22

La Sra. Rigau, para empezar es una gran señora y muy culta.

La Sra. Rigau , con gran esfuerzo defiende nuestra cultura (inculto). Los castellanos, hablan su lengua más de 400.000 millones de personas
(con genocidios en América y toda clase de barbaridades) . Todo muy suave, amable:

LA LETRA CON SANGRE ENTRA: matanzas, agresiones , violaciones, robos y así suavemente lo hablais. !!QUE ORGULLO, ¿NO? !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
6 de maig de 2015, 17.57 h

#25

Ja está be que veiem tota la porqueria que fa temps pensem que ja rera Aznar. QUE SURTI TOT I QUE ES DESTAPI AQUEST IMPRESENTATBLE

SOBERG, ACOMPLEXAT, RIDÍCUL I QUE ES EL CULPABLE DE MOLTES DESGRACIES QUE PATIM ELS CATALANS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.