directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

David Fernández: “Són uns cafres i uns ignorants. Qui necessita un pla d'immersió democràtica i educativa és Wert"

El ministre Wert s’ha colat a la campanya de les municipals per demanar la inclusió del castellà en les preinscripcions escolars

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El ministeri demana via contenciós administratiu al TSJC que s’ampliï el termini de preinscripció escolar per avisar a les famílies que poden triar l’escolarització en castellà. El ministeri porta mesos intentant buscar la manera de crear una línia d’escolarització en castellà que perjudicaria l’alumnat castellanoparlant.

A dues setmane si mitja de les municipals, Wert pretén escolaritzar els nens catalans en castellà
A dues setmane si mitja de les municipals, Wert pretén escolaritzar els nens catalans en castellà
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

Una nova agressió al model d’immersió

El ministeri d’Educació pretén, a cop de jutge i per la via ràpida per enèsima vegada, colar l’escolarització en castellà a través ara del model de preinscripcions escolars a l’alumnat que va de primer de primària fins a quart d’ESO. Alícia Sánchez-Camacho ha defensat aquest contenciós davant el president Mas en la sessió de control al Parlament, en nom d’un pretès bilingüisme. Ciudadanos, per la seva banda, han dit que si arriben al govern de la Generalitat suprimiran el model d’immersió per col·locar-hi un sistema on hi hagi un 40% de classes en castellà, un 40% en català, i un 20% en anglès.

Rigau s’hi nega

La consellera d’Educació, Irene Rigau, ha convocat de forma extraordinària la taula de partits en defensa de la immersió lingüística i ha fet un pronunciament clar contra aquest nou atac. La consellera d’Educació ha dit que recorreran el contenciós als tribunals i que aquesta mesura respon a “interessos purament partidistes”. Com hem dit abans, s’acosten eleccions municipals, i el PP s’hi juga moltes alcaldies importants, com també comunitats autònomes del regne d’Espanya, i aquest és el seu discurs cohesionador per guanyar vots. Rigau ha defensat que “Imposar que el tractament del castellà i el català a les aules sigui idèntic i, de retruc, que desaparegui la llengua catalana”.

CiU, ERC, PSC, ICV i CUP contra la decisió del ministeri

Per dignitat lingüística, avui tots els partits que haurien d’anar plegats a l’hora de defensar els interessos nacionals de Catalunya, entre els quals s’hi inclouen els lingüístics també, han coincidit a donar suport al govern català davant dels atacs al model educatiu d’èxit català. El més punyent ha estat David Fernández (CUP), que ha valorat així la decisió del ministeri espanyol: “Són uns cafres i uns ignorants. Qui necessita un pla d'immersió democràtica i educativa és Wert". Oriol Junqueras, en sessió parlamentària ha dit que “al finalitzar l’escolarització, un nen català surt parlant el triple de llengües que qualsevol president del govern espanyol. I n’hi que advoquem perquè sigui el quàdruple”. El president Mas també ha respost a les acusacions del PP de Camacho dient que “el PP prova de canviar Catalunya i, com que no se’n surt, ho intenta fer via tribunals”.
 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
11 de maig de 2015, 11.35 h

D'aquest home caldria tenir preparat el dossier corresponent per tal de, tan prompte hi haja democràcia real, posar-lo en recerca i captura per tal de jutjar-lo. Les seues terroristes accions culturals contra els Països Catalans no deuen quedar sense càstig.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
7 de maig de 2015, 19.33 h

Carolina Bescansa de PODEMOS és filla d'una rica familia gallega fundadora de "LABORATORIOS BESCANSA", amics íntims de Manuel Fraga i dels Reis d'Espanya.
http://www.abc.es/local-galicia/20150321/abci-carolina-bescansa-dinastia-gallega-201503201936.html

L'oncle de Carolina Bescansa de PODEMOS és el fundador de "TELEVES" multinacional amb 750 treballadors i una facturació de 192 milions d'euros.
http://es.wikipedia.org/wiki/Telev%C3%A9s

Pablo Bustinduy del Consejo Ciudadano de PODEMOS és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Synera fletxa Barcelona
7 de maig de 2015, 16.19 h

AQUEST PAIO DE LA FOTO POSA UNA CARA DE BURRO. NOMÉS LI FALTA LA BOINA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
7 de maig de 2015, 15.40 h

#25 El CIS otorga a Colau una clara victoria frente a Trias
La candidata de Barcelona en Comú lograría 11 concejales frente a los ocho del actual alcalde

Ciudadanos se colocaría en tercer lugar con seis representantes, frente a cinco del PSC y cuatro de ERC
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/cis-otorga-colau-una-clara-victoria-frente-trias-4164897

EL YAYO TARTAJA DEL TRIAS AL ASILO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
7 de maig de 2015, 12.44 h

#18 yo soy un albañil en paro, y es normal que me busque la vida por donde pueda, trabajo ahora de lunes a viernes en una empresa de construcción, sin papeles, sin nómina, me paga el dueño, que es un colega que conozco desde que éramos niños, estoy cobrando 45 € al día , no es lo más que he ganado trabajando, pero no está mal como está la cosa, estoy echando 8 horas al día, y luego los sábados tengo un bolo en un bar de copas, por el que me gano 35 € por servir de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
7 de maig de 2015, 12.22 h



Simplemente para que te aclares un poco con tu discurso.

En España hay 9.000.000 de pensionistas de los que un 60% de ellos además de su pensión cobran otras rentas.

Aparte de ellos hay 3.000.000 de funcionarios, a los que hay que sumar otros 2.000.000 de empleados en grandes empresas.

Por supuesto no me olvido de los 600.000 políticos que andan chupando por doquier y otros 300.000 amiguetes que andan haciendo negocios en el cortijo.

Como podras comprender, son muchísimas personas la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
7 de maig de 2015, 10.44 h

DAVID FERNÁNDEZ L'ENCERTA QUAN DIU CAFRE I IGNORANT A WERT I TOTA LA COLLA DEL RETRÒGRAD, SANGUINARI I PRACTICANT DEL GENOCIDI NACIONALISME ESPANYOL, PORTEN QUATRE SEGLES DE PERSECUCIÓ DE LA LLENGUA CATALANA mesquinets!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
7 de maig de 2015, 10.44 h

DAVID FERNÁNDEZ L'ENCERTA QUAN DIU CAFRE I IGNORANT A WERT I TOTA LA COLLA DEL RETRÒGRAD, SANGUINARI I PRACTICANT DEL GENOCIDI NACIONALISME ESPANYOL, PORTEN QUATRE SEGLES DE PERSECUCIÓ DE LA LLENGUA CATALANA mesquinets!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
7 de maig de 2015, 08.20 h

1716
"Que se consiga el efecto sin que se note el cuidado" "..pero como a cada nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer al arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación como el de los Catalnes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre el castellano instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
7 de maig de 2015, 07.42 h



#16 Escolta'm bé, pobre "canijillo" mental (i sens dubte físic, com a bon al.lucinat pancastellanista) ja t'he explicat dotze vegades que si A QUALSEVOL PAÍS DEL MÓN, el camp decidís boicotejar les grans ciutats, destruint les infraestructures IMPRESCINDIBLES per la ciutat però MOLESTEN per a conrear els camps, com són conduccions d'aigua, línies elèctriques, carreteres i autopistes etc... , i deixés de portar els seus aliments a la ciutat, CAP CIUTAT DEL MÓN DURARIA NI UNA SETMA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.