directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 13:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern Balear paralitzarà la construcció d'urbanitzacions en zones delicades de la costa de Balears

La mesura serà limitada perquè no desencadeni una 'espiral de peticions' de llicències d'obres

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell de Govern aprovarà previsiblement aquest divendres la paralització urgent d'algunes urbanitzacions el desenvolupament de les quals està projectat en zones especialment delicades de la costa balear, i ho farà mitjançant un decret-llei que entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el butlletí oficial de les Balears. L'aprovació d'aquest decret-llei, que actuaria com una norma cautelar, no figura en l'ordre del dia del pròxim Consell de Govern, pel que la seva aprovació es farà amb caràcter d'urgència. Aquestes mesures implicaran al seu torn haver d'abonar grans indemnització als propietaris de les parcel·les en les quals es prohibirà la construcció.
obres eivissa balears
Comparteix
   

Així, els plans urbanístics que quedaran temporalment congelats inclouen paratges d'una gran cala verge a Mallorca, un aiguamoll en un entorn urbà d'Eivissa i una altra zona humida de Palma. La desclassificació dels terrenys que envolten l'hospital de Son Espases, a Palma, i que ahir va ser anunciada pel president del Govern, Francesc Antich, també podria incloure's en aquesta bateria de mesures proteccionistes que l'Executiu preveu aprovar el divendres de forma urgent. Tres de les zones delicades estan enfront del mar i 'alberguen milionàries expectatives'.

La finalitat d'aquestes mesures és la paralització de processos de construcció o administratius sobre terrenys disponibles per a la seva explotació, sense la demora del tràmit parlamentari. Així mateix, per a perfilar aquest decret el president hauria hagut de mantenir una complexa negociació amb els seus socis d'Un¡ó Mallorquina (UM), reticents a l'adopció d'una moratòria. Aquestes mesures implicaran al seu torn haver d'abonar grans indemnització als propietaris de les parcel·les en les quals es prohibirà la construcció.

Tal vegada, la mesura serà limitada perquè no desencadeni una 'espiral de peticions' de llicències d'obres, un efecte 'cridada' contrari al desitjat. Aquesta moratòria serà aprovada poc després que el Govern fes pública la seva intenció de construir habitatges assequibles en sòl rústic inclòs en zones de creixement, i que ha despertat el rebuig del PP i dels grups ecologistes. Per tant, amb aquest decret-llei el Govern pretén deixar clar el seu ferm compromís amb el territori. La paralització provisional es perllongarà durant mesos mentre es tramiti en el Parlament la protecció definitiva dels terrenys afectats com zones naturals, preservades i es canviï el seu ús.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.