directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

David Fernàndez: “Ciutadans "l'operació del règim per reproduir-se"

El diputat de la CUP considera una "vergonya" plantejar una consulta sobre el futur del monument franquista de Tortosa: "el feixisme no es pot consultar"

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

Tortosa (ACN).- El diputat de la CUP, David Fernàndez, ha qualificat obertament Ciutadans com una "operació del règim", de "l'Estat" espanyol, dirigida a "reproduir-se". Segons ha explicat, la irrupció de la formació liderada per Albert Rivera té com a objectiu funcionar com un "obturador del canvi polític social profund" davant dels reptes que planteja el sorgiment de Podem i el procés sobiranista de Catalunya. En un acte de campanya a Tortosa, Fernández també ha vaticinat que el monument franquista al mig del riu Ebre serà "enderrocat" per la gent i ha qualificat de "vergonya" la possibilitat de plantejar una consulta sobre el seu futur. "El feixisme no es pot consultar", ha sentenciat.




Comparteix
   


Etiquetes

David Fernàndez recorda que el president del Banc de Sabadell va demanar un Podemos de dretes

Fernàndez ha recorregut al teòric comunista italià, Antonio Gramsci -el concepte de "revolució i revolució passiva", en la línia d'aconseguir vendre com a nou un producte polític-, i a l'hemeroteca per fonamentar la seva afirmació: "és una operació d'Estat". Ha recordat que el president del banc de Sabadell, Josep Oliu, va demanar un "Podem de dretes" i que el mateix Emilio Botín, llavors president del Banc de Santander, havia circumscrit els problemes de l'Estat espanyol a Podemos i el procés sobiranista català. Així, ha abundat, Ciutadans funciona com un "obturador del canvi social i polític profund" que requeriria Catalunya i l'Estat. "Ciudadanos intentar tancar els dos", ha raonat. "És l'operació del règim per reproduir-se", ha sentenciat.

Escèptic davant el paper de Podemos

En aquest context, el diputat de la CUP creu que l'estratègia a Catalunya "no ha funcionat", En canvi, s'ha mostrat escèptic que Podem, malgrat donar-li suport en aquest sentit, pugui acabar abanderant la "revolució democràtica" que, assegura, necessita la resta de l'Estat, en una situació complexa per les "bases tectòniques de la crisi" i el manteniment de "la por com a operador social hegemònic".

David Fernández considera els experiments de Podemos operacions de màrqueting

En aquesta ocasió, Fernàndez, tot i evitar furgar en les diferències que manté amb el líder estatal de la formació, Pablo Iglesias, ha indicat que la formació ha acabat virant ideològicament algun dels seus punts claus. Especialment, pel que fa al dret a decidir, en el marc d'una "lògica perversa de la cultura hegemònica a l'Estat espanyol": "qualsevol que introdueixi a les hipoteques de 1978 el dret a l'autodeterminació no té res a fer". Així, ha contraposat el model de llarg recorregut i des de "baix" de la CUP a les "bombolles" i els programes polítics basats en el "màrqueting".

Suport municipal a la independència i "trampes"
 
En clau nacional, el diputat de la CUP ha rebutjat assumir, a partir dels resultats de les municipals, en el suport als alcaldes independentistes com a "únic principi". Així, ha advocat per continuar mantenint el posicionament de la formació en les mocions que es vagin presentant, però ja ha advertit que serà "impossible" acceptar "privatitzacions, retallades i actes antisocials". "Això de confondre i reduir-ho tot a la bandera i la qüestió nacional és una trampa on ens volen col·locar els que confonen país amb empresa i governs amb consells d'administració", ha etzibat. "Als ajuntaments poden comptar amb la CUP per fer avançar el país cap a la independència però això no pot ser un xec en blanc perquè els alcaldes facin el que vulguin", ha advertit, tot recordant el concepte "global" d'independència que pregonen, des de la "sobirania econòmica i popular".

"El feixisme no es consulta: es derroca i se'l tomba" en referència a la proposta de CiU sobre el monument franquista de Tortosa

Fernàndez, que aquest diumenge participa en diversos actes electorals de suport a les candidatures municipals de la CUP a les Terres de l'Ebre, ha acompanyat a Tortosa al candidat Xavi Rodríguez en un acte de campanya vora el riu Ebre i amb el qüestionat monument franquista de fons. Al respecte, s'ha pronunciat diametralment en contra de la possibilitat de plantejar una consulta ciutadana sobre el seu futur., tal i com ha proposat l'equip de govern de CiU. "El feixisme no es consulta: es derroca i se'l tomba", ha subratllat, tot recordant el 70 aniversari de l'alliberament dels camps d'extermini nazis aquest cap de setmana i la pervivència d'aquesta ideologia com a "continuadora política del franquisme".
 
"Si les institucions no enderroquen el monument al mig de l'Ebre, ho farà la gent.

És l'única alternativa", ha assegurat, tot recordant l'existència de "línies vermelles" en relació amb la memòria dels lluitadors per la democràcia i els catalans que van morir en aquests camps. "No ens ho podem permetre", ha precisat. De fet, considera aquesta consulta "fugir d'estudi" i, més encara, una "vergonya" davant una situació "inimaginable" a altres estats europeus com Alemanya o Itàlia.

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
11 de maig de 2015, 17.05 h

DAVID FERNÁNDEZ SEMPRE L'ENCERTA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
11 de maig de 2015, 17.04 h

CIUDADANOS, ÉS UN PRODUCTE POLÍTIC COMPÓS PER TOTES LES FEMTES ESPANYOLES, QUE S'EXPRESSAVEN FA QUATRE SEGLES I S'HAN AFIANZAT I CREAT L'IMAGINARI ESPANYOL PLE D'ODI, / COPS D'ESTAT, GUERRES BOMBARDEJOS SOBRE CATALUNYA ELS AVALEN COM A PRACTICANTS DEL TERROR, PER DESVIRTUAR EL POBLE CATALÀ A TRAVÉS DE LA PAÜRA.
.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
11 de maig de 2015, 11.51 h




RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA


COMUNICADO
--------------------------


Ante el inicio de la campaña electoral para elegir a los representantes de trece parlamentos autonómicos, dos ciudades autónomas y de miles de municipios en todo el denominado Estado español, nos dirigimos desde nuestra organización resistencial a la opinión pública para analizar la situación que debe afrontarse en estos comicios y la forma en que deberían llevarse a cabo unas políticas que restauraran los derechos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
11 de maig de 2015, 11.28 h

Si, ciutadans és ... És un pp-2. Acusa a Podemos de funcionar a base de "demoscopia". Clar que el burro és l'últim que es veu les orelles. Ell, Cal més exemples de qui és qui? Ciutadans, que va començar sent "ciutadans i ara es fa dir ciudadanos...i, un xicotet detall . El pp, el molt putrefacte partit els deia Ciutadans per a avalotar la gent "ben pensant" madrilenya contra el catalanisme. No crec que el sr. rouco siga capaç de superar tanta hipocresia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
11 de maig de 2015, 10.14 h

#11 Per que t'inflin una cosa primer l'has de tenir. I no tan sols a la part del darrera quan et sodomitzen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
11 de maig de 2015, 08.35 h



DE FORA VINGUEREN QUE DE CASA ENS TRAGUEREN ....... Està tot dit ......


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Synera fletxa Barcelona
11 de maig de 2015, 03.48 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
estrijol fletxa sant joan de vinyafrescal
10 de maig de 2015, 22.42 h

#22

Au; fes el rotet, asserena't una mica, posa't colonia, tu que ets tant netet, i corre a confessar-te a la Misericordia. Per que has pecat contra l'obligació d'estimar al teu proïsme, contra la caritat cristiana i contra un patac de coses més.
I ara no sé per què, em ve a la memòria aquella definició tant xocant d'en Pio Baroja.
"CARLISTA: Animal de cresta roja que, confesado y comulgado, ataca al hombre".


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Pere Cinto Prats fletxa Reus, Tarragona
10 de maig de 2015, 22.18 h

Aquest xarnegàs, el xancletes, si que es un càncer per a Catalunya. Són el mateix que ERC i ja l'hem patit amb un tripartit. Quina colla de polluts i bruts personatges, per l'amor de Déu. Embruten Catalunya amb la seva sola presència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
10 de maig de 2015, 22.13 h

#7

Això, això, Rivera ¿DE DONDE SACA LA PASTA PARA TANTO COMO GASTA ?.........


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.