directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 20:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“Els Colau” una nova moneda que ho arreglarà tot

Barcelona en Comú ja no sap que proposar i avui ens sorprèn amb una proposta que ni tant sols l’han treballat, han buscat un cop més la promesa mediàtica fàcil i simpàtica, però inaplicable

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- BComú s’ha tret de la màniga una nova promesa impossible, vol crear una moneda pròpia per a Barcelona. En la línia del que plantegen diferents cooperatives socials i les experiències que ja funcionen en ciutats d'arreu del món, la formació que encapçala Ada Colau proposa que sigui l'Ajuntament qui lideri aquesta iniciativa per fomentar el consum en el comerç de proximitat. El mateix Ajuntament pagaria part de les subvencions i de les nòmines als treballadors en aquesta nova moneda i acceptaria que els ciutadans també la fessin servir per pagar les taxes municipals. BComú voldria ampliar el radi d'acció a l'àrea metropolitana.




Comparteix
   


Etiquetes

Una proposta no treballada que aconsegueix el que buscava, un titular mediàtic i sense contingut real

La creació d'una moneda local és un dels punts del programa electoral que Barcelona En Comú ha penjat al seu web que ni tant sols va ser votat entre els seus afiliats. "És una manera de promoure el desenvolupament local i de generar un efecte multiplicador de la riquesa que beneficiï principalment el petit i mitjà comerç", defensen. Unes frases que no parlen de les dificultats per imposar un model no obligatori i sense masses garanties d’eficàcia.

El fracàs del model a Toulouse, tant sols 1.850 la fan servir de manera regular

Un dels exemples en què pensa la candidatura d'Ada Colau a l'hora de fer aquesta proposta és la Sol-Violette, la moneda local que es fa servir a Toulouse des del 2011. 1.850 persones la fan servir de manera regular per comprar als comerços de la ciutat. La taxa de canvi permet canviar 20 euros per 21 sols i, per contra, penalitza el canvi de sols a euros (21 sols = 20 euros). Per evitar que s'acumuli, cada bitllet caduca al cap de tres mesos d'haver-lo adquirit.

El dret a decidir si però no, sobretot no per parlar del dret a la independència

Per últim, la defensa del dret a decidir s'inclou en el capítol sobre la democràcia oberta. La referència ocupa menys d'una pàgina, però serveix perquè Barcelona En Comú es posicioni a favor del dret a decidir dels catalans i reclami l'impuls d'un procés constituent a Catalunya. En cap cas es fa referència a la independència de Catalunya i es parla de "donar ple suport des de l'Ajuntament a totes les iniciatives que, impulsades per la societat civil, suposin un avenç per obrir processos constituents que portin a les transformacions democràtiques i socials àmpliament reclamades per la majoria de la societat".

Fomentar la cultura de la subvenció i el vot captiu

Més enllà de la moneda local, el programa de Barcelona En Comú inclou diverses iniciatives per a impulsar l'economia social i solidària. Entre d'altres, "oferir el patrimoni públic entitats socials mitjançant la cessió d'infraestructures públiques (terres, sòl, polígons...); impulsar el lloguer i/o l'accés preferencial a persones aturades de llarga durada de locals municipals buits als diferents barris, a preu baix i per desenvolupar-hi activitats d'alt valor afegit ambiental i social; organitzar fires sense ànim de lucre per a emprenedors socials, preferentment en espais emblemàtics i en territoris que han anat teixint experiències i xarxes en aquest sentit (Cotxeres de Sants, Fabra i Coats, etc.); contribuir al finançament de les iniciatives inspirades en l'economia d'allò comú i en la producció distribuïda des de l'associacionisme i el cooperativisme.

Tot pagat i sense esforç, una aposta per les polítiques típiques a Andalusia i Extremadura

Garantir els subministraments bàsics i recuperar el control de la gestió de l'aigua són dues de les propostes principals per combatre la pobresa energètica. Precisament Ada Colau ha centrat els darrers actes de campanya en aquestes qüestions, prometent que convocarà les empreses subministradores per exigir-les que aturin els talls d'aigua, llum i gas i plantejant la remunicipalització de l'aigua. Altres prioritats són:
 
Contra la cultura de l’esforç i l’emprenedoria

Pel que fa a la lluita contra les desigualtats i la pobresa: establir una renda municipal complementària perquè ningú estigui sota el llindar de la pobres; garantir l'empadronament i targeta sanitària per a tothom; assegurar el dret a l'alimentació bàsica, per exemple, incrementant les beques menjador en totes les etapes educatives obligatòries; prioritzar les inversions en els barris més desafavorits

Cap concreció en la política de preus del transport públic

El transport públic és una altra peça fonamental del programa. BComú vol convertir el transport públic metropolità en un sistema únic intermodal que integri tant les xarxes de metro, bus i tramvia, com la bicicleta (bicing-ebicing) i el servei de cotxe compartit (carsharing). Sobre l'Avinguda Diagonal plantegen connectar-hi les xarxes de Tramvia amb una urbanització completa del carrer. L'estació de la Sagrera és un altre dels projectes que volen prioritzar, per convertir el barri en una peça clau per renovar el model de mobilitat a la ciutat. A més, la línia 9 del Metro forma part de les infraestructures bàsiques a completar, juntament amb la remodelació de l'estació de Sants.

Aprofitar els desnonaments en clau política

En matèria d'habitatge, la candidatura encapçalada per l'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, planteja impulsar una política activa per localitzar pisos i solars buits. Un cop detectats, oferir incentius per afavorir-ne la cessió, el lloguer o l'edificació dels terrenys si es tracta de petits propietaris. En cas que la propietat sigui de bancs, fons voltors o grans propietaris, reclamen que s'iniciï el procediment administratiu orientat a sancionar la propietat de pisos i solars buits. L'oposició frontal als desnonaments i la recerca d'habitatge social per a totes aquelles persones que ho necessitin són altres propostes en aquest àmbit.

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
14 de maig de 2015, 17.17 h

Quina cotització tindrà un colau respecte de l'euros i del dolar america ?. No entenc com aquesta senyora pot ser tant estúpida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
13 de maig de 2015, 19.08 h

Crec que s'ha "colau" un altre cop

ixò em sóna en certa manera als "patacones" que es van emetre a l'Argentina

http://en.wikipedia.org/wiki/Patac%C3%B3n_%28bond%29

Que Déu ens agafi confessats!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
12 de maig de 2015, 17.21 h

La Colau i els seus companys de despatx (4 dels 6 primes de la llista treballen al mateix despatx, receptor de diners públics) cobraran amb moneda personalista "els Colaus".
Com deia ahir Germà Bel al Twitter, hi haurà oposicions al càrrec del Banc-Colau Central de Barcelona i ell vol aquest càrrec.
Boutade´s dels col.laboracionistes hispànics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Francesc fletxa Badalona
12 de maig de 2015, 14.30 h

Cal alertar a la bona gent que no es deixi enganyar amb discursos demagògics ...que desconfii sempre dels que els prometen la lluna en un cova, ..dels que ho critiquen tot i a tothom, per no acabar dient res, ..Demagogs professionals: no oblideu que es pot enganyar a tothom un temps, a uns quants sempre, ..però a tothom sempre ..es impossible ...i, a més, no ho dubteu: lluitarem perquè no ho aconseguiu ni "durant un temps"


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
12 de maig de 2015, 10.45 h





RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA


COMUNICADO
--------------------------


Ante el inicio de la campaña electoral para elegir a los representantes de trece parlamentos autonómicos, dos ciudades autónomas y de miles de municipios en todo el denominado Estado español, nos dirigimos desde nuestra organización resistencial a la opinión pública para analizar la situación que debe afrontarse en estos comicios y la forma en que deberían llevarse a cabo unas políticas que restauraran los derecho... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
12 de maig de 2015, 10.30 h

EL CANVI D'ESTRUCTURES PROVINENTS DE GUERRES HISTÒRIQUES, QUE HAN FORMAT LA "CARCASSA ESPANYOLA" (PLENA DE CASTES), ÉS EL PRIMER QUE CAL CONTEMPLAR I LLUITAR-HI, A CATALUNYA ESTEM EN EL CAMÍ DE CONFIGURAR-NOS COM ESTAT DEMOCRÀTIC, I SEREM L'ALÇAPREM DE LA MODERNITZACIÓ D'EUROPA. PERÒ ADA COLAU NO HO VEU PERQUÈ ESTÀ SERVINT AL NACIONALISME ESPANYOL


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
12 de maig de 2015, 10.10 h

#5

SI, per que la seva arribada a la política en majúscules no m'agrada i la seva campanya em semble , això 15/M. LA POLÍTICA ES ALTRE COSA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Barcelona
12 de maig de 2015, 09.56 h

Esteu obsessionats amb la Colau!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
anna fletxa Barcelona
12 de maig de 2015, 09.28 h

Això Em recorda la colonització espanyola a Sud-amèrica.,


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de maig de 2015, 09.04 h

Aquest partits anti-sistema l5/M, acaban entràn dintre de la roda del sistema i a vegades de una manera mes ferotge. v,G, Ada Colau, Podemos, C,,s. i ,


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.