directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“Que su amigo Montoro se comporte”, les frases més destacades

El debat conjunt entre TV3 i Catalunya Ràdio no ha deixat sentències per la història, però sí algunes frases que poden transcendir en aquesta campanya

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El debat entre els candidats de Barcelona, organitzat i emès de forma conjunta per TV3 i Catalunya Ràdio ha comptat amb totes les forces que actualment són presents a l’arc parlamentari català: CiU, ERC, PSC, PP, BCmú (ICV), Cs i CUP. Els candidats han pogut debatre les seves propostes i deixar entreveure algunes de les aliances possibles. D’entre totes, aquestes han estat les frases més destacades.

Els set candidats a l'alcaldia de Barcelona, i la presentadora, Mònica Terribas
Els set candidats a l'alcaldia de Barcelona, i la presentadora, Mònica Terribas

Comparteix
   


Etiquetes

Xavier Trias (CiU):

Quan vam arribar a govern, Barcelona tenia 110.000 aturats. Avui són 96.000. Prioritzarem generar activitat econòmica, atendre la gent i habitatge.

Cal ser solvents. Donar respostes socials. Hem augmentat un 43% la despesa en qüestions socials.

(A Collboni): El model turístic actual l’han inventat vostès (PSC-ICV). A còpia de grans esdeveniments, el primer, un èxit, els JJOO i el segon, un desastre, el Fòrum.

Els 4.000€ per persona invertits a Trinitat Nova, són compatibles amb apostar pel MWC.

No es pot negar la influència que té ser la capital de Catalunya en Barcelona.


Alfred Bosch (ERC):

Cal destinar 120 milions d’€ a combatre la pobresa. Nosaltres hem signat un compromís amb el tercer sector.

Com és que no aprofitem l’impacte del MWC perquè reverteixi en llocs de feina?

No només hem de parlar de la quantitat, sinó combatre la precarització amb qualitat. És possible augmentar el salari mínim de la ciutat un 26% més, que és el cost de la vida a la ciutat.

Volem que Barcelona esdevingui capital de la República Catalana. Barcelona perd 3.000.000.000€ de dèficit fiscal per pertànyer a Espanya. En règim de dependència, la ciutat de Barcelona no tindrà mai allò que es mereix.

El nostre model és la d’una Barcelona amb un estat lleial al darrera. Les classes mitjanes de Barcelona han baixat del 60% al 40%.

(A Carina Mejías), Si vol fem un seminari. Vostè abans defensava el petit comerç, ara la liberalització d’horaris.

(A Ada Colau), Els agraeixo que estiguin a favor de la democràcia. A l’hora d’exercir el dret a decidir, què triarà vostè i els seus regidors? Quina sustenta vostè? Com a representants polítics estem obligats a tenir una postura, i la pregunta és important de Sí o No.

Jo no he vingut a pactar, jo he vingut a ser alcalde. Tres eixos bàsics per trobar-se amb nosaltres: procés nacional, progrés social i netedat.


Jaume Collboni (PSC):

Que la ocupació sigui la solució de les desigualtats

A Barcelona vam deixar 1.147€ quan vam marxar de deute. A Madrid, el PP deixa mil milions.

S’ha de recuperar la inversió en els barris, en un pla que va quedar aturat quan CiU va entrar al govern. L’Ajuntament pot actuar contra les subcontractes (qui fa una oferta més barata per un servei, s’endu el servei).

A l’Ajuntament de Barcelona mana el senyor Mas. Barcelona és la porta d’entrada del turisme a Catalunya.

Exercici de transparència: quan la crisi havia començat, el govern del PSC-IC invertia 737 milions. Amb Trias 380 solament.

(A Xavier Trias), Quan vostè parla de l’Estat de qui estat està parlant?

(A Trias i Bosch), Pel que fa a la qüestió nacional, no defensem la independència com a solució, però tampoc que no es toqui res. Quin impacte té la posició a curt termini del full de ruta de 18 mesos fins la independència per a la ciutat?


Alberto Fernández Díaz (PP):

Feina i persones són les dues prioritats per nosaltres.

La morositat de la Gneralitat amb la ciutat és de més de 300.000.000 d’€ de la Generalitat. A Barcelona la burocràcia és un mal afegit als nostres emprenedors.

Trias ha convertit el turisme en un problema. Inspecció, regulació i sanció, aquestes han de ser les competències que hem de reclamar. A Barcelona hi ha albergs pastera gràcies al consell comarcal on hi governa al partit de la senyora Colau (com a ICV).

Avui Colau no ha vingut disfressada de ‘V’.

L’any 2007 era activista i anava a actes d’ICV a protestar contra les polítiques d’ICV. Ara hauria de treure la disfressa de l’armari i avui 2015 és també ICV la que ha governat conjuntament amb el senyor Trias al consell comarcal. Han venut 298 habitatges socials a un fons voltor i han pujat un 34% el rebut de l’aigua.

(Fernández Díaz ha fet una intervenció en castellà): Quien no paga bien, es el gobierno de la Generalitat. (Bosch li ha respost també en castellà): Y que su amigo Montoro se comporte.

Trias ha substituït Barcelona per l’estelada. La meva aposta clara és la de les persones i la lluita contra la delinqüència i fer de Barcelona una gran capital de Catalunya i una gran capital d’Espanya.


Ada Colau (BComú):

La riquesa està pitjor repartida que mai. Les diferències han augmentat en un 40%. Atur, precarietat, drets bàsics i emergència democràtica.

CIU ha posat en perill els serveis socials, les escoles bressol per les retallades en sanitat. Em faria vergonya gestionar això.

La taxa turística s’ha de quedar íntegrament a BCN. Amb un ajuntament menys arrogant, s’escoltaria la ciutadania, i els beneficis repercutirien en el conjunt de la ciutat. El model ara és de barra lliure i afavoreix els lobbys. Cal lideratge públic que posi ordre que asseguri que es redistribueixin els beneficis com els de la taxa turística.

(En resposta a Fernández Díaz), Estic totalment orgullosa del meu passat d’activista social, senyor Fernández Díaz. El seu partit té una llarga tradició de corrupció i de sobres.

Tenim clara l’aposta per la sobirania de BCN i Cat. Cal fer front a l’autoritat del PP i PSOE amb el dret a decidir, però també a l’atac a la sobirana que posen en perill drets bàsics amb retallades. A l’hora de donar impunitat a casos de corrupció s’han posat d’acord.

La nostra ciutadania té un potencial enorme que no s’aprofita per un sistema de govern que vol ‘ningunejar’ la ciutadania. El dret a decidir és irrenunciable.

(En resposta a Bosch), El 24M per els ajuntaments. Vaig votar SíSí el 9N, pel model d’Estat, però no sóc independentista. Cal replantejar la relació entre Catalunya i l’Estat, però això de la mà de CiU no arribarà mai. Els regidors de Colau donaran la paraula a la ciutadania, com integrar-se o no a l’AMI. La sobirania no arribarà ni amb PP ni amb CiU. Jo he dit SíSí en funció de qui sigui qui lidera, si és la ciutadania sí, si és CiU, no.


Carina Mejías (Ciudadanos):

S’ha perdut gran part del teixit comercial i empresarial, per la crisi i la falta d’inversions als barris. Proposem un sistema de lloguer assequible perquè el petit comerç pugui presentar els seus productes.

Volem que la gent que treballa sense arribar a una xifra digna, pugui rebre un plus.

(En resposta a la proposta independentista de Bosch), Aquesta és la garantia de que no vindrà cap inversió perquè això serà el caos. El que fa falta és tenir un interlocutor clar: un regidor que se n’ocupi de les principals activitats econòmiques si es un pla d’usos per analitzar el turisme a la ciutat i com el millorem oblidant la política de pedaços. Sostenibilitat en quant a control del fluxos turístics. Qui vingui que sàpiga que aquí hi ha normes que s’han de respectar.

No podem perdre oportunitat de negoci quan venen els turistes i s’ho troben tot tancat.

Podemos deia que estava a punt d’arribar a pactes amb ERC en drets socials i ERC ha estat còmplice de les retallades de la Generalitat.

Voldria un alcalde tant exigent amb el govern de l’Estat, com per exemple amb el corredor mediterrani, com amb la Generalitat per la línia 9 del metro. Posi’s d’acord amb el conseller Vila.


Maria José Lecha (CUP): El 79 hi havia un 16% de pobresa, un 18% el 2011 i ara un 20%.

El salari que arriba a les llars, no permet sortir del llindar de la pobresa. Hi ha milers de persones invisibles per l’ajuntament que no tenen targeta sanitària.

Estem per una renda universal. En tema turístic Trias està criticant un model de turisme que ahir presentaven al delta de l’Ebre, el que seria el ‘22@ del delta’. Aquí es van prometre 4.000 pisos de lloguer, quantitat de llocs de treball inverosímil...

Cal acabar amb tota l’opacitat de l’Ajuntament. Inclús les funeràries estan privatitzades.

Si volem tirar endavant, hem de parlar d’una comunitat gran com Catalunya i els Països catalans. BCN és veritat que és un referent, i ho pot ser en diversificar l’economia. No tot és el turisme.

Es pot ser d’esquerres com la CUP i tenir clara una idea de la independència de Catalunya i els països catalans, perquè això serà un procés constituent, però no oblidem qui tindrà la governabilitat de la ciutat. Aquesta serà democràticament el poder de la gent. Cal donar-lo als barris amb consells i assemblees populars.
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
14 de maig de 2015, 13.38 h

RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA


COMUNICADO
--------------------------


Ante el inicio de la campaña electoral para elegir a los representantes de trece parlamentos autonómicos, dos ciudades autónomas y de miles de municipios en todo el denominado Estado español, nos dirigimos desde nuestra organización resistencial a la opinión pública para analizar la situación que debe afrontarse en estos comicios y la forma en que deberían llevarse a cabo unas políticas que restauraran los derechos c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
12 de maig de 2015, 20.40 h

Mejías, entre a El Pais i veu el vídeo de Iñaki Gabilondo sobre Albert Rivera. No te desperdici...... Pot ser que que se os caigui ·EL PAVO REAL", que
diu el magnífic periodista . Una mica de humilitat os anirà be.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
12 de maig de 2015, 17.25 h



todos a silbar , y sería buena idea sacar miles de banderas esteladas e ikurriñas. Otra idea sería cantar el Bon cop de falç y el himno vasco, no sé si es el Gernikako arbola, o cantar también el Eusko Gudariak, o corear lemas a favor de la amnistía de presos de E.T.A. .

Por ej. se puede corear el lema : Eusko presoak, euskal herrira !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
ENDARRERA AQUESTA GENT TANT INCOMPETENT I TAN CORRUPTE !! fletxa || || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || ||
12 de maig de 2015, 15.41 h









#7 POBRE bejota: cal que et recordi que CATALUNYA ÉS EL NORD I ECSPANYA ÉS ELSUD ?








Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
bejota fletxa bcn
12 de maig de 2015, 15.40 h

# 4

SYNERA:NO CAL QUE'T RECORDI EL FINAL DE LA GUERRA DEL NORD I SUD A USA DURANT 1860,OI?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ENDARRERA AQUESTA GENT TANT INCOMPETENT I TAN CORRUPTE !! fletxa || || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || ||
12 de maig de 2015, 15.39 h




#3 Oi que sí, POBRE bejota? "GAME OVER", OI?



GAME OVER

GAME OVER

GAME OVER . . .



si a tu no t'importa fer el RIDÍCUL PATÓS, a qui vols que li importi, POBRE bejota ?





Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 de maig de 2015, 14.33 h

Els millor que van parlar van ser L'Alfred Bosch de ERC i Ignasi Planas de MillorBCN


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
12 de maig de 2015, 14.06 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
bejota fletxa bcn
12 de maig de 2015, 13.13 h

Portazo de la UE al plan rupturista de Mas

Schulz rechaza recibir a la ANC y Ómnium

El presidente del Parlamento Europeo se niega a recibir a las entidades secesionistas. Un fracaso absoluto para los promotores de la secesión, que pretendían "denunciar al Estado español" con la entrega de las firmas recogidas durante la 'consulta' del 9N.

GAME OVER !
GAME OVER !
GAME OVER !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
12 de maig de 2015, 12.57 h

Poc a poc, van caient "màscares i caretes". És bò que la ciutadania no es deixi enlluernar per la primera persona que arribi "neta" de tot.
Hi ha mentideres compulsives que van de Fada (us sóna oi?), doncs aquests "bichitos malignos", s´els ha d´eradicar. Pràctiques mentideres i falses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.