directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

La Generalitat Valenciana amenaça amb multar l'Ajuntament de Morella si no talla les emissions de TV3

L'alcalde no entén 'la croada' de l'executiu de Camps contra una televisió que 'no molesta ningú'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Generalitat Valenciana ha enviat un requeriment a l'Ajuntament de Morella (Els Ports) mitjançant el qual fixa en aquest pròxim dilluns el termini màxim per deixar d'emetre TV3, Canal 33 i K33 així com Aragó Televisió a través del seu repetidors si no vol ser multat amb entre 500.000 i un milió d'euros. L'alcalde de Morella, Ximo Puig, ha explicat a l'ACN que no entén 'la croada' del govern valencià en contra d'una televisió que 'no molesta ningú' i que és molt seguida a la comarca. Puig ha avançat que el govern municipal estudia solucions de caràcter legal per evitar la multa i en cas contrari acatarà una ordre que qualifica de 'lamentable'.

Comparteix
   


Etiquetes
L'alcalde Morellà considera 'increïble que a aquestes alçades, quan tothom parla de globalització, tinguem aquestes coses'. Ximo Puig ha dit que des que l'Ajuntament de Morella va instal·lar el repetidor, a principis del 90, ha rebut diverses 'amenaces velades' però mai un requeriment com aquest. El batlle assegura no entendre aquesta ordre perquè 'TV3 no molesta ningú i és un canal més per tenir informació en la nostra llengua'. Puig va més enllà i assegura que 'posats a treure canals jo en trauria d'altres'.

Anticatalanisme de fons
L'alcalde de Morella considera que, 'en el fons hi ha el vell anticatalanisme de sempre'. Puig recorda que el ple municipal va aprovar per unanimitat el passat octubre, amb els vots favorables del PP morellà (a l'oposició) una moció per donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió Sense Fronteres.

Ximo Puig diu que ha de ser la ciutadania la que esculli quin canal triar i en aquest sentit ha dit que espera un pronunciament de la gent de la seva comarca. En aquest sentit, el Centre d’Estudis dels Ports, entitat fundada el 1983 dedicada a la recerca científica, la promoció del valencià i la defensa de la comarca dels Ports, ha manifestat a través d'un comunicat la seva 'més enèrgica condemna, repulsa i fàstic' pel requeriment enviat a l'Ajuntament de Morella. L'entitat remarca les profundes relacions històriques amb Catalunya que 'no podrà desfer la política de terra cremada de l'actual govern valencià' i que 'desgraciadament sentim més estrangera Canal9 que TV3'.

El Centre d’Estudis dels Ports recorda que la televisió pública catalana es va rebre a Morella abans que a la resta del País Valencià i que si l'ajuntament finalment es veu obligat a acatar l'ordre per no poder pagar una multa 'que qualsevol ajuntament d'aquesta comarca no pot assumir' farà una crida a la ciutadania a manifestar-se per denunciar 'aquest atac'





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Pepa fletxa Girona
4 de juny de 2010, 08.00 h

Tercermundista!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PAÏSOS CATALANS
4 de juny de 2010, 07.49 h

Al PP com a bons i grans feixistes que són, volen tenir els mitjans controlats per continuar tergiversant i mentint i que la gent s´els cregui. Quin fàstic de feixistes, espero que la majoria de valencians entenguin que quan voten pp voten en contra d´ells mateixos, abans que sigui massa tard.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.