directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La primera llei de la nova República

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 47  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- Mentre el ministre Wert insultava la memòria de milers de catalans reprimits per atrevir-se a fer ús públic del català durant el franquisme, la “Justícia” espanyola s’encarregava d’obligar algunes escoles a aplicar la sentència que imposa una proporció d’ensenyament en castellà. El pitjor de tot: el supremacisme que denota la voluntat d’una família d’imposar el seu criteri a les altres 25 que comparteixen grup-classe. La primer llei de la nova República Catalana: la que estableixi el blindatge del model d’immersió. Entretant, algú, a algun lloc i en algun moment, amb el caliu del suport de molts, haurà de començar a desobeir. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes
Bosch, Alfred(candidat d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona).
Operació bipartidisme.
La CUP i ERC són l’objecte favorit de les cuines demoscòpiques al servei de l’statu quo. Amb pocs dies de distància, el CIS i “El Periódico” publiquen enquestes en les quals s’aconsegueix el difícil repte de fabricar estimacions de vot finals, fins i tot, inferiors a les de la intenció directa. El propòsit de fons, claríssim: es tracta de desanimar. De dir que la CUP no superarà la barrera del 5% que dóna accés al repartiment de regidors. I que ERC tindrà un paper marginal en el decantament de majories al govern municipal. Potser tantes precaucions dependentistes faran efecte, però, de moment, denoten que el sobiranisme té grans possibilitats aquest 24-M. I si, per primera vegada, assolís els 21 regidors que fan la majoria absoluta necessària per integrar l’Ajuntament de Barcelona a l’AMI?
 
Castro, Liz(escriptora i editora).
Cop d’efecte.
Aquest cap de setmana, els membres del Secretariat Nacional de l’Assemblea decidiran, entre altres càrrecs, qui presideix l’entitat durant el proper any, el de la desconnexió, probablement, el més decisiu de la història del país. Tot i que no és estatutàriament obligat, sí sembla lògic (com ha succeït fins ara) que es ratifiqui el resultat de la votació dels socis que va donar el primer lloc a l’editora catalano-nordamericana Liz Castro. Tot i els dubtes que planteja en certs sectors, la tria pot constituir un encert indubtable. D’una banda, dóna un perfil de catalana d’adopció, contrast pur del morireu espanyols per collons que ens apliquen Cinca i Sènia enllà; de l’altra, ofereix la possibilitat d’una projecció internacional brutal com a nordamericana, un país que serà absolutament clau per al nostre reconeixement. Perquè just, aquest, el del reconeixement, serà l’element clau dels mesos que vénen.
 
Colau, Ada(alcaldable de Barcelona en Comú a l’Ajuntament de Barcelona).
Gent que flota.
Una de les frases de la setmana és sense dubte la de la líder del conglomerat ecosocialista i afegits a la capital catalana. L’Ada, amb aquell to rediviu d’universalisme al qual ens tenia sempre acostumats la progressia agenollada del nostre país, diu que ella no és independentista (molt legítim), ni catalana, ni espanyola. A veure: això és senzillament impossible. Per si no ho tens clar: sí, ocupes un espai en la dimensió temporal. Tens DNI. Ets al Registre Civil. Pagues impostos. Reps serveis. I subvencions (també). Acceptes la dependència de l’administració espanyola (i per tant ets independentista espanyola) o no ho fas. Ras i curt. La resta, una gran, nefasta, impostura. Darrerament, els electors han valorat sobretot a aquelles formacions que parlen clar, sense embuts. Cal esperar que la Puta i la Ramoneta no es facin carn, una altra vegada, en el seu, segons sembla, eteri esperit.
 
Collboni, Jaume(alcalde socialista a l’Ajuntament de Barcelona).
Girar la realitat com un mitjó.
El candidat  socialista barceloní dedica les primeres hores de campanya a recórrer algunes zones de la ciutat que assenyala com a nous sectors d’industrialització. Compareix davant la premsa acompanyat pel comitè d’empresa de Nissan. La seva argumentació de fons és psicodèlica. Es basa en preguntar-se d’on s’aconseguiran els recursos per a aquestes inversions si ens enfrontem al Govern central. Delirant. No només perquè Collboni pertany a un partit federat al que ha governat Espanya durant dècades i ha sub-invertit a Catalunya, sinó, sobretot, perquè (com ell sap perfectament, encara que s’esforci a amagar-ho) només amb la independència serà possible acabar amb l’espoli fiscal, disposar en plenitud dels nostres recursos i aplicar-los al desenvolupament econòmic de Barcelona i Catalunya.
 
Cuní, Josep (periodista i conductor de “8aldia” de 8tv).
Mestres de l’auto-odi.
Amb ganes de fer gresca i just abans d’oferir el resultat d’una enquesta segons la qual només un 16% dels catalans votarà el 24-M en clau plebiscitària (per cert, si ens va malament als independentistes, la mateixa nit giraran l’argument 180 graus!). Potser per portar la contrària a Pilar Rahola, el veterà periodista al servei comtal acaba defensant que, en matèria lingüística, els catalans hem fet alguna cosa malament: principalment, modificar alguns elements de la legislació lingüística a través de l’Estatutet de la Moncloa. Vaja, que, enmig del pitjor atac contra la llengua, els valors de convivència i l’autonomia (és un dir) que encara li queda a Catalunya, el mestre Cuní considera que el més important és que fem examen de consciència. Tal desplegament d’auto-odi m’aclapara.
 
Felip VI de Borbó(rei d’Espanya).
Escapolint-se de l’escomesa.
El nou monarca, mentre el seu pare gaudeix de viatge en viatge, xalant com mai de la seva condició de paràsit amb tots els honors, ha optat per adoptar un perfil baix. En temps d’ira i de mudança el millor (una vegada aplanada la successió exprés) és treure’s del mig de la manera més hàbil possible. Entretant, els seus “hooligans” han optat per protegir-lo de qualsevol responsabilitat: el vot contrari dels populars i l’abstenció del PSOE (Mare de Déu Senyor!) ha tombat la proposta d’Esquerra que les víctimes republicanes dels camps d’extermini nazi fossin compensades i el rei els manifestés, en un acte mínim de reparació històrica de caràcter moral, les seves disculpes per la responsabilitat de l’Estat espanyol en la deportació i patiment extrem dels concentrats. Negar-se a assumir el passat és la pitjor manera de tornar a reviure’l.
 
Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#47
18 de maig de 2015, 13.24 h




RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA


COMUNICADO
--------------------------


Ante el inicio de la campaña electoral para elegir a los representantes de trece parlamentos autonómicos, dos ciudades autónomas y de miles de municipios en todo el denominado Estado español, nos dirigimos desde nuestra organización resistencial a la opinión pública para analizar la situación que debe afrontarse en estos comicios y la forma en que deberían llevarse a cabo unas políticas que restauraran los derechos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
bejota fletxa ban
18 de maig de 2015, 13.21 h

CONSULTA 9N .-TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS SOBRE EL TOTAL DE POSIBLES VOTANTES 9N: 28,40% (menos de uno de cada tres posibles votantes) TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS 9N SOBRE LA POBLACION TOTAL CATALANA: 23,85% (menos de un catalán por cada cuatro) OSEA, CONTANDO ELLOS LOS VOTOS.

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Synera fletxa Barcelona
17 de maig de 2015, 12.08 h

TAMBÉ SON NAZIS A DINAMARCA, HM?

Ben segur que, com aliats que foren, no condecoren a gent que va llluitar amb Hitler com aquesta Llanos en nom del govern espanyata faxista.

ENDEVANT CATALANS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
bejota fletxa bcn
17 de maig de 2015, 00.31 h



QUE'S AIXO DEL 37% DEL MATRIARCAT CATALÀ JO LI PUC PRESENTAR UN QUE HA VEJAT UN SUFLÉ DE LA JUANA ORTEGA IMPENSABLE ALS EUA PELS TRAIDORS QUE NO PAGUEN EL ?THINK-TANK? VEJANT ALS TRENCAPATRIES


NO CAL QUE LI RECORDI ELS MALS RESULTATS DE LOS TRAIDORES QUE HAN VEJAT A ROMA Y VENEN LA PELL DEL OSO AL SUFLÉ DEL GAME OVER MIENTRAS SE DESINFLA EL HIGO DEL SUR DE MONTSERRAT CABALLÉ ANTES DE MATARLO!!!!


SR.COLOM: EM LA VOSTRA DESTRESSA ,HAN VINGUT 400 MIL MUSULMANS A CAT. VEUREN EL RESULTAT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
bejota fletxa bcn
16 de maig de 2015, 21.15 h


MIS MAS FAMOSOS "NOTA BENE" :



N.B. JA N'HI PROU D'ESPECTACLE,SR. HOMS .

N.B. QUE PENSEU ANAR L'ONU AMB AQUEST NÚMEROS ? APA,CAP ALLÁ!


N.B. MALAMENT,OI? SOL TENIU INSULT I CAP ARGUMENT...ANEM BÉ.


N.B. NO ES TRACTA DE L'ALBIOL:ÉS QUE'LS TRECAPATRIES NO CONECTAN AMB LA GENT DE BADALONA .


N.B. CAL QUE NATEGIS CATALUNYA EN COMPTES DE MIRAR D'ALTRES INDRETS.


N.B.TROBO QUE'N BEJOTA FA MAL ,OI?


N.B. #22 ET RECORDO QUE TOT ESTÁ PUBLICAT. ELS INSULTs I MENYSPREU ÉA Manca de raons.

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
16 de maig de 2015, 16.41 h

https://www.youtube.com/watch?v=nUGhn06ij0o

Tots i cadascú de nosaltres som els millors ambaixadors de Catalunya, expliquem-nos al món, pengem senyeres i estelades i difonguem el nostre missatge i que tot el món ho vegi!

I el 24-M omplim les urnes de vots Sí i Sí i que tot el món ho sàpiga, els catalans vole viure en llibertat((*(( Catalonia Wants Independence From Spain


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
bejota fletxa ban
16 de maig de 2015, 16.26 h

El president del Cercle d'Economia no veu el 27S com a "plebiscit"

La reunió d'aquest any congrega Rajoy, Mas, Sánchez, Junqueras, Rivera, Guindos i Mas-Colell.

El president del Cercle d'Economia, Anton Costas / FOTO: cornellacreacio.cat

El president del Cercle d'Economia, Anton Costas, ha deixat ben clara avui la seva posicion davant les eleccions autonòmiques anunciades per al 27 de setembre, que els partits secessionistes volen plantejar com un plebiscit sobre la independència de Cata... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
16 de maig de 2015, 15.46 h

#37


NAZIUDADANOS C's


En Naziudadanos no somos partidarios de retirar los símbolos franquistas.
Las esteladas si.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
16 de maig de 2015, 15.41 h

#37


FALANGITO :


Y en ES-LA como es ?
De todas maneras me gusta mas en LLANITO,la lengua milenaria
de Al-Andalus,mas antigua que el LEPE


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
16 de maig de 2015, 14.46 h

https://www.youtube.com/watch?v=nUGhn06ij0o

Tots i cadascú de nosaltres som els millors ambaixadors de Catalunya, expliquem-nos al món, pengem senyeres i estelades i difonguem el nostre missatge i que tot el món ho vegi!

I el 24-M omplim les urnes de vots Sí i Sí i que tot el món ho sàpiga, els catalans vole viure en llibertat((*(( Catalonia Wants Independence From Spain


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.