directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La “brega” porta Jordi Sànchez a la presidència de l'ANC

Liz Castro la candidata més votada per la militància de l’entitat perd la votació dins del secretariat. Rosa Alentorn malgrat la campanya rebuda en contra es elegida vicepresidenta

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Cardona (ACN).- La “brega” ha permès que Jordi Sànchez prengui el relleu de Carme Forcadell al capdavant de l'Assemblea Nacional Catalana aquest dissabte a Cardona en un acte que ha reunit el nou secretariat nacional de l'entitat. Desprès d’uns dies d’intensa activitat i en alguns casos de “brega” Sánchez ha rebut el suport dels dos terços dels membres, desbancant així l'altra candidata a la presidència, l'editora Liz Castro. Un secretariat que ha passat dels vots dels socis que van elegir com a més votar a Castro i ha preferit per l’opció de Jordi Sánchez adjunt al síndic i proper a ICV. 




Comparteix
   


Etiquetes
L’entorn d’ICV-EUiA compta amb la presidència de dues de les entitats més importants del procés independentista

Muriel Casals (antiga militant del PSUC) presidenta d’Òmnium i Jordi Sánchez president de l’ANC, esperem que tot plegat serveixi per recuperar els sectors independentistes de la formació dirigida per Joan Herrera i lliurada al populisme d’Ada Colau.

Rosa Alentorn castigada per les campanyes mediàtiques d’alguns mitjans aconsegueix amb dificultats la vicepresidència

La nova vicepresidenta de l'ANC és Rosa Alentorn, persona propera a Carme Forcadell i que ha patit un autèntica persecució mediàtica contra la seva persona, malgrat tot, fins i tot un empat en la votació, ha estat elegida de manera ajustada pel càrrec. Més consens en l’elecció dels càrrecs de secretari i tresorera que ha recaigut en les persones de Jordi Vilarasau i Núria Guillaume.

De la “brega” a la bona feina per dur el país a la independència

Aquest serà sens dubte un repte del nou president, visualitzar que l’elecció ha estat encertada i malgrat la “brega” i la sensació que la seva elecció bé de molt amunt, tindrà que demostrar  que farà les coses en clau país i no partit.

La feina comença el proper 24N i la pressió política voldrà segui marcant perfil

Jordi Sánchez també té el repte de liderar la principal entitat de la societat civil catalana, i d’entrada té algunes dificultats més que Carme Forcadell, el debat de la llista unitària que alguns volen tornar obrir, valorar si cal fer emprenyar alguns dels partits claus o com afrontar l’actual inspecció fiscal(i política) de la que és objecta l’ANC.

Mas està convençut que Jordi Sànchez seguirà amb la bona feina de l'ANC en un moment "clau" on Catalunya "s'ho juga tot"
 
Lleida (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat la benvinguda al nou president de l'ANC, Jordi Sànchez, i s'ha mostrat convençut que seguirà amb la bona feina de l'entitat en un moment "decisiu, clau" i on Catalunya "'s'ho juga tot". "Sé que farà una molt bona feina, sé que estarà al costat del país", ha dit Mas des de Lleida, en un dinar amb el candidat de CiU, Toni Postius. El president ha reivindicat la tasca de l'Assemblea i d'altres entitats com Òmnium o l'AMI, perquè "a l'hora de la veritat van posar la cara i van treure un milió i mig de persones al carrer", i ha remarcat que "aquesta és la força que té el país".
 
Iceta celebra l'elecció de Jordi Sánchez com a nou president de l'ANC

 Tortosa (ACN).- El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha elogiat l'elecció de Jordi Sánchez com a nou president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Tot i que ha remarcat que el PSC i l'ANC tenen "visions diferents", Iceta ha assenyalat que la tria de Sánchez al capdavant de l'entitat "ha de ser motiu de celebració i alegria". El líder socialista català ha assegurat que l'exdirigent de La Crida és "una persona seriosa i de diàleg" i ha mostrat gran respecte i estima per ell. "Sens dubte estarà a l'alçada de les funcions que li encomanin", ha apuntat. El primer secretari del PSC ha acompanyat el candidat socialista de Tortosa, Enric Roig, des d'on també ha criticat la "radicalització" de la campanya del PP.
 
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha explicat que ha donat l'enhorabona a Jordi Sánchez ha través d'un missatge personal per la seva elecció com a nou president de l'ANC. Iceta ha explicat que coneix Sánchez des de la seva etapa com a dirigent de La Crida i actualment en la seva etapa com adjunt del Síndic de Greuges. "Nosaltres tenim una visió diferent de la que té l'ANC però crec que una persona com Jordi Sánchez al capdavant d'una entitat tan important ha de ser motiu de celebració i alegria perquè sens dubte estarà a l'alçada de les funcions que li encomanin", ha apuntat.
 
Iceta ha descrit Sánchez com "una persona seriosa i de diàleg" i ha mostrat "gran respecte i estima" per ell. Deslligant la votació de Sánchez per part dels membres del Secretariat Nacional d'aspectes com la lluita per la llengua, el líder dels socialistes catalans ha assegurat que "s'ha fet una bona tria".
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
PererelDigne fletxa Granollers
19 de maig de 2015, 00.51 h

Notícia un pèl tendenciosa. La votació del secretariat va ser democràtica i van sortir els qui van tenir més vots. Ara el que cal ara és posar-se a treballar de valent per aconseguir una majoria social per la independència. El debat de la candidatura unitària ja està tancat i barrat i no cal donar-li més voltes, tret que es vulgui perjudicar el procés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
18 de maig de 2015, 20.37 h

#31 EL RANCIO EMPIEZA, DESDE EL PRIMER DIA , DESINFLANDO LAS ESPERANZAS NAZIS DE UN DIU O DUI.

Jordi Sànchez no ve posible una declaración unilateral de independencia tras el 27-S
El nuevo presidente de la ANC considera que el Estado propio llegará tras un proceso constituyente en el que participen todas las fuerzas soberanistas

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/jordi-sanchez-anc-posible-declaracion-unilateral-independencia-4195851


QUERIDOS NAZIS, LA VERDAD OS HARA LIBRES... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Frances fletxa Reus
18 de maig de 2015, 17.57 h

Acabo de llegir unes declaraciones del Sr. Jordi Sànchez en el 324 on nega qualsevol militància en un partit (una altra cosa és que en sigui simpatitzant)... Afegeix que s'ha dit que si era l'home d'Artur Mas, de Terra Lliure... El cas és que no comencem bé quan aquest senyor si que afirma que: "Vol aparcar l'agitació i fomentar la pedagogía...", Quina agitació?... No s'ha fet ja massa pedagogia sense resultats?... I el que em causa més preocupació és l'alegria del Sr. Iceta. Perquè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Rivas fletxa Hospitalet
18 de maig de 2015, 16.57 h

#27 "la nació ens necessita units i amb força..."

Perdoni, però qui li ha demanat a vostè de salvar cap nació de ves a saber quines maldats? I, per cert, posats a salvar una nació, perquè no ho fan amb els seus diners i s'estan de fer servir diners provinents de subvencions directes o encobertes?

Poder que no m'entengui, però jo quan obro la meva empresa cada dia i m'he de barallar amb els meus deutors penso en tota aquesta gentola que viu del meu sacrifici i dels meus treballadors.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
18 de maig de 2015, 13.21 h



RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA


COMUNICADO
--------------------------


Ante el inicio de la campaña electoral para elegir a los representantes de trece parlamentos autonómicos, dos ciudades autónomas y de miles de municipios en todo el denominado Estado español, nos dirigimos desde nuestra organización resistencial a la opinión pública para analizar la situación que debe afrontarse en estos comicios y la forma en que deberían llevarse a cabo unas políticas que restauraran los derechos ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
bejota fletxa ban
18 de maig de 2015, 13.19 h

CONSULTA 9N .-TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS SOBRE EL TOTAL DE POSIBLES VOTANTES 9N: 28,40% (menos de uno de cada tres posibles votantes) TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS 9N SOBRE LA POBLACION TOTAL CATALANA: 23,85% (menos de un catalán por cada cuatro) OSEA, CONTANDO ELLOS LOS VOTOS.

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
18 de maig de 2015, 11.33 h

Em sap molt greu, tant l'article com els comentaris.

El primer que s'hauria de fer, i ho dic pel periodista que ha escrit la notícia, és assabentar-se bé del que diu els estatuts de l'ANC i el RII.

Dissabte dia 9 de maig s'escollien les 75 persones que formarien part del Secretariat Nacional, en cap cas aquestes eleccions eren presidencialistes, és per aquest motiu que NO s'havia de fer president a la persona més votada.
Llavors a la setmana següent, amb una reunió dels 75 és quan es ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Rivas fletxa Hospitalet
18 de maig de 2015, 09.18 h

#25 Et reconec la valentia de dir allò que públicament la majoria del moviment independentista pensa, però que calla per pura estratègia electoral: que no té sentit ser independentista i no saber el català, especialment després de 40 anys de la mort del dictador i moltes oportunitats de fer cursos de català de franc.

Si no han estat capaços de fer l'esforç per a aprendre el català, cóm seran capaços d'aconseguir tota una independència?

Aquesta gent només és independentista p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
17 de maig de 2015, 19.39 h

Evidentment entenc que no quedem massa satisfets amb l' elecció feta. Entre d`altres raons perquè de l`anomenat no sabem gaire bé res d`ell. Esperem a veure si és digne del càrrec i si no trobarem a faltar a la Carme Forcadell per la que s´ha de demanar com a minim la Creu de Sant Jordi a la Generalitat que la va concedir a persones que si varen fer quelcom per Catalunya ho feren en castellà (Quina vergonya) i tothom callat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Synera fletxa Barcelona
17 de maig de 2015, 11.57 h

TAMBÉ SON NAZIS A DINAMARCA, HM?

Ben segur que, com aliats que foren, no condecoren a gent que va llluitar amb Hitler com aquesta Llanos en nom del govern espanyata faxista.

ENDEVANT CATALANS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.