directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao creu que Duran i Lleida "aposta per seguir sent simpàtic davant Espanya"

Qualifica l'actitud del rei de "prepotent"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El portaveu parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i cap de llista a les eleccions generals per aquest partit, Joan Ridao, ha afirmat aquest diumenge al migdia que el recent proclamat candidat per CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, va demostrar aquest dissabte que 'es desplaça de la normalitat i centralitat política per continuar seduint i sent simpàtic davant Espanya'. D'altra banda, ha valorat la reacció que va tenir el rei Joan Carles a la cimera iberoamericana quan va fer callar al president veneçolà, Hugo Chávez, i l'ha qualificada de 'prepotent i desafiant'. Ridao ha fet aquestes declaracions durant el transcurs del 21r Congrés de les Joventuts d'ERC (JERC).
joan ridao
Comparteix
   

Joan Ridao ha dit que el seu partit ha pres 'molt bona nota del que va dir Duran' dissabte, en la seva proclamació com a candidat de CiU per a les eleccions al Congrés. 'Es desplaça de la centralitat i la normalitat política i aposta novament per continuar seduint i sent simpàtic davant Espanya'. Per això, el republicà considera que ERC 'té un camp enorme per córrer' davant l'electorat dels CiU.

En la seva intervenció a la cloenda del Congrés, Ridao ha afegit que el projecte que tenen els convergents de refundació del catalanisme 'passa per tenir ministeris a Madrid i ser simpàtics, com fa trenta anys'. I ha advertit CiU que 'l'autonomisme ha fracassat i només queda l'estat propi com a sortida'.

El portaveu parlamentari també ha valorat la reacció que va tenir dissabte el rei espanyol, Joan Carles I, a la Cimera Iberoamericana, quan va fer callar Chávez i, posteriorment, va abandonar durant uns vint minuts la convenció. 'Més enllà que l'actitud d'un cap d'estat o de govern sigui maleducada o correcta, Joan Carles i es pensa que estem a l'època de Carles V', ha dit, i ha afegit que aquesta actitud li va semblar 'prepotent i desafiant'.

A més, el republicà ha considerat que l'estat espanyol no tenia cap sentit en aquesta cimera perquè 'no hi hagut cap resultat ni conclusió' i 'el balanç ha estat empobridor'.

Les infraestructures


En matèria d'infraestructures, Ridao ha insistit que s'ha de crear un fons de compensació de 250 milions d'euros per compensar els usuaris de les Rodalies, i també la part de l'economia que ha hagut de suspendre la seva activitat per culpa del caos ferroviari. En aquest sentit, ha considerat que 'la demanda civil', que segons Ridao ha donat suport a la proposta d'ERC, 'ha de fer pressió perquè mai més Morlán digui que encara s'estan estudiant les reclamacions i que no saben com fer-ho'.

També ha confirmat que els consellers que formen part del Govern donaran suport a la petició de dimissió de la ministra Álvarez ja que, segons ha dit, 'no seria coherent que fessin coses diferents al que fa ERC'. També ha assegurat que el seu partit no ha rebut cap tipus de pressió dels socialistes per tal que aquests s'abstinguin de fer-ho, i ha valorat la decisió del conseller d'Interior, Joan Saura, de sumar-se a aquesta iniciativa possiblement 'després de veure la decisió d'ERC'.

Sobre la jornada celebrada dissabte, organitzada per Òmnium Cultural i titulada 'El futur de Catalunya. Un marc de reflexió', el líder republicà ha valorat molt positivament el toc d'atenció per part de les plataformes sobiranistes que hi van participar als partits polítics. 'En aquests moments hi ha una clara desorientació dels partits polítics, que no tenen un horitzó clar, i és positiu que aquestes plataformes ens exigeixin més claredat i concreció', ha dit. En aquest sentit, ha proclamat ERC com l'única força política amb aquest 'horitzó clar', que seria la 'consecució d'un estat propi'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Lallistaderaimon fletxa Pachuca de Soto
12 de novembre de 2007, 04.43 h

Amb tots els respectes Pere, però el que dius estaria correcte si la "Cumbre" fora un lloc on el Rei d'Espanya dirigeix el debat. Com que no es el cas, malauradament el que tu dius es incorrecte. Podem estar o no d'acord amb Chaves (manifestes clarament NO), però el que no pot ser es que el Rei, actuant per lliure, digui a algú que es calli. A veure, veus correcte (per més d'acord o no que estiguis amb el teu contrari) que algú que no esta d'acord amb tu et digui "que te calles!"? Es democr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pere fletxa Barcelona
11 de novembre de 2007, 21.09 h

Malgrat la meva nul·la simpatia pel Sr. Aznar i pel rei d'Espanya, discrepo del Sr. Ridao: no és admissible en política internacional la desqualificació per la desqualificació. Hugo Chaves té molt de prepotent i molt poc de demòcrata i no està en condicions de donar lliçons a ningú, ni tan sols a Aznar. Comprenc que el rei d'Espanya i molts espanyols s'hagin sentit ofesos per algú com Chaves, que no sap guardar ni les mínimes formes de respecte necessàries per a la convivència i im... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.