directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 18:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Agustí Colomines veu CiU com "un estofat sense acabar de fer" però amb "bons ingredients"

L'1 de desembre prendrà la direcció de la Fundació Trias Fargas

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Agustí Colomines prendrà possessió del càrrec de director de la Fundació Trias Fargas el proper 1 de desembre. Això no li impedeix, però, tenir un discurs crític amb l'estat actual de la federació nacionalista, que veu 'com un estofat sense acabar de fer', amb 'molts bons ingredients per ser una bona alternativa', però 'desorientada' i amb la necessitat de 'credibilitat al seu discurs, que és feble'. Tot i haver defensat en el passat un pacte entre CiU i ERC, Colomines creu que ara és 'impossible' i que la 'carrera sobiranista no té cap sentit'. En una entrevista Colomines aposta perquè CiU pugui articular 'una majoria suficient per no haver de dependre de ningú'.
agustí colomines
Comparteix
   

Colomines ha explicat que ha acceptat el 'repte' de dirigir una fundació de caràcter polític perquè pretén que 'deixi de ser de CDC', tot i que ja és 'bastant plural', i 'obrir del tot les portes i les finestres i convertir-se en una fundació de reflexió sobre el catalanisme, el seu futur i les necessitats que té Catalunya'.

El nou director arriba amb la voluntat de fer de la Trias Fargas 'un think tank al servei del que en diuen la refundació del catalanisme'. Colomines, que és independent, serà, doncs, un dels puntals sobre el que se sustentarà aquest projecte liderat per Artur Mas. El també professor d'història contemporània ha dit que ha estat triat per aquesta tasca per la 'forma desacomplexada' que té de 'plantejar les qüestions de tipus teòric i polític del catalanisme'. 'Ja vaig advertir que compraven tot el paquet', ha alertat, i que 'això volia dir que, si en un moment determinat també significava crítiques a Convergència, tampoc passava res'.

El professor d'història contemporània vol obrir la fundació cap als sectors que 'no estan convençuts', i no creu necessari fer aquesta obertura cap a ERC. 'No s'està buscant aquest públic', perquè 'ja existeix'. 'S'ha d'obrir cap a aquells que no veuen en el nacionalisme una alternativa de canvi per a Catalunya i de canvi de la relació amb l'estat', ha dit.

Colomines considera que 'la carrera de veure qui és més sobiranista no té cap sentit', perquè el que és 'important' és 'construir un espai central en el qual es puguin sentir còmodes persones d'ideologies diverses'. Colomines aposta per 'la construcció d'una part central de gent que està pel canvi, per la sobirania quotidiana, pel dret a decidir'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.