directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'alcalde de Dublín defensa que “Catalunya mereix la independència"

"Entenem absolutament el posicionament, la visió i els sentiments del poble català, perquè sabem com era ser tractats com a ciutadans de segona", assegura Christy Burke

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Dublín (ACN).- L'alcalde de Dublín, Christy Burke, defensa que Catalunya "mereix la independència". "Entenem absolutament el posicionament, la visió i els sentiments del poble català, perquè sabem com era ser tractats com ciutadans de segona", assegura en una entrevista a l'ACN. Burke ha donat suport a les eleccions plebiscitàries del 27-S després de reunir-se amb una delegació del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), que ha homenatjat els líders històrics irlandesos Charles Stewart Parnell i James Connolly. "Les urnes són meravelloses", "ofereixen molta informació i no tinc cap dubte que els catalans les faran servir i que la democràcia prevaldrà", reivindica Burke, oferint "l'ajuda d'Irlanda".
"No tinc cap dubte que el vostre dia també arribarà, no en tinc cap dubte", confia l'alcalde de la capital irlandesa. "Espero que el vostre país pugui tirar endavant com ho va fer Irlanda", que va fer servir precisament el recurs d'unes plebiscitàries, en les eleccions britàniques del 1918, com a via per a la secessió, recorda Burke. "Estic convençut que Irlanda podrà ajudar els vostres líders a fer possible un país adequat, decent i independent, a través de l'autodeterminació", assegura. "Teniu contactes i accés a grans negociadors d'Irlanda per tirar endavant el procés" sobiranista i "l'experiència" d'"amics" "que en saben", com "el Sinn Féin o Gerry Adams" pot ser "molt valuosa" per a Catalunya, ha insistit l'alcalde, que fins al 2009 pertanyia a aquest partit però des de llavors és independent.
 
"Mereixeu la independència, mereixeu la vostra autodeterminació", proclama Burke, que també compara Catalunya amb Escòcia. "Se'ls va ignorar durant anys, però quan va esdevenir una qüestió política d'alta volada i quan els escocesos van exigir el seu dret de fer un referèndum d'independència el van aconseguir" i "els ulls i les orelles d'Europa estaven atentes, mirant com es feia", ha recordat. Per això, Burke ha demanat a Mariano Rajoy que faci com el 'premier britànic', David Cameron, i accepti la celebració d'un referèndum. "Espero que el president i el govern espanyol l'autoritzin, que permetin el vostre dret bàsic a la llibertat i l'autodeterminació, a governar els vostres ciutadans perquè tinguin veu, el dret a viure de la seva manera, a l'educació, a una habitatge adequat i a la independència, que són valors actuals", ha reclamat.
 
Acompanyat del sindicat UGT, que en forma part, el DIPLOCAT és a Dublín per homenatjar Parnell i Connolly, amb ofrenes als seus monuments. "La societat irlandesa entén perfectament les eleccions plebiscitàries del 27-S, perquè també va transformar unes eleccions normals i corrents, les generals del Regne Unit del 1918, en un referèndum 'de facto' sobre la independència", celebra el secretari general del DIPLOCAT, Albert Royo. "Els republicans van guanyar de manera molt clara i els nous diputats no van prendre possessió dels seus escons a Westminster sinó que van decidir crear el Parlament de la república independent d'Irlanda", recorda. Burke ha ofert una recepció a la delegació catalana a l'Ajuntament de Dublín en què han participat representants polítics, diplomàtics i del món associatiu irlandès.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
BEJOTA fletxa bcn
20 de juny de 2015, 16.11 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

N.B. INFORMACIÓ PEL SR. ALCALDE DE DUBLIN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
1 de juny de 2015, 10.57 h



COMUNICADO
--------------------


Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
30 de maig de 2015, 20.06 h




#9 Pobre Anacleto-Flatulencio Cagarrooneses, quins episodis de fantasia psicòtica que té.



Ell s'imagina carallades cantimflesques, i en comptes de mantenir-les in mente conscient de que no són més que això, FANTASIES ABSURDES, se li escapa anar pel món explicant-ho igual que se li escapa la caguera quan ha begut massa ANÍS EL MONO.



Pobre Anacleto-Flatulèncio, compadim-lo, companys, que ha de ser molt trist estar així de malament.



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
30 de maig de 2015, 20.03 h





#16 altra vegada ! ! ! . . . sempre comencen ells, els de CiU ; mai no ESCARMENTEN ! ! ! ! Semblen ALIATS DE L'ESPANYOLISME, SEMBRANT DISCÒRDIA.




"Gentil" (?) a banda de ser un CARALLOT IMPRESENTABLE que et dediques METÒDICAMENT a denigrar ERC, però calles i PARES EL CUL davant dels atacs castellanistes, a banda d'això, ets un MENYSPREABLE HIPÒCRITA CONVERGENT dels que PREDIQUEU UNITAT però practiqueu la DISCÒRDIA.




No m'estranya que, veient tanta TRAÏDORIA , l'elector... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Gentil fletxa Osona
30 de maig de 2015, 09.39 h

Què fan els d'ERC que no s'han fotografiat amb l'alcalde de Dublin per fer veure que son ells que han convençut a l'alcalde de Dublin. Teniu tante feina a fer el paràsit que no doneu per a tot. Si se ua acaben els llençols per fer el fantasme, jo us en tinc i us els pucdonar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
30 de maig de 2015, 07.01 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Internacionalitzem i guanyem fletxa Catalans want to vote
29 de maig de 2015, 19.55 h

https://www.youtube.com/watch?v=qBJ37BOX9t4&feature=youtu.be

La difusió i internacional és determinant en el Procés Català. Si volem guanyar la independència hem d´internacionalitzar la nostra lluita i explicar-nos al món. Guanyem-nos els suport de la opinió pública internacional i guanyem la independència. Sí i Sí.

Tenim la possibilitat històrica de crear un nou estat. Un estat del benesta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
29 de maig de 2015, 18.14 h

http://dbalears.cat/politica/2015/05/28/286104/haura-mes-trenta-batles-sobiranistes-mallorca.html

El sobiranisme illenc ha fet els millors resultats de la seva història.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Master fletxa Isona
29 de maig de 2015, 18.11 h

#11 Doncs jo això de Paletos Payeses ho trobo graciosissim. De tota la vida que sabem molt bé qui son els Paletos del sud d'Europa, i els que ens han arrosegat de sempre cap al seu forat de palurdos.
Te molta, molta gracia que el ramat de paluros ignorants ens diguin a nosaltres paletos. Es veiessin amb els nostres ulls, jajaja. I amb els ulls de la resta d'europeos.
Deixal's que mengin abundante grasa i punxin toros. Aviat hi anirem a fer turisme per veure quant pintoresca es la seva cultura... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pagès de l'Alt Urgell fletxa Valls de Valira
29 de maig de 2015, 17.54 h

#9 quan un desgraciat dius això de "payeses paletos", la primera cosa que faig és CAGAR.ME EN LA SEVA PUTA MARE, i la segona, convidar-lo a venir a dir-m'ho a la cara.
I si ve, que es prepari, vull dir: o passaràs per un afeminat xerrapetes, un "garrulo" espanyols que molt parlar i et cagues quan has de mantenir lo que has dit, o dones la cara i acabes a l'hospital, fill de la gran puta. Quina de les dues opcions prefereixes, macarronet barat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.