directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 15:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla admet que algunes decisions preses 'colpegen les bases socials' de l'esquerra i provoquen abstencionisme

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha considerat avui que algunes mesures contra el dèficit que ha hagut d'impulsar el socialisme 'colpegen les bases socials' de l'esquerra i provoquen abstencionisme. Durant la clausura d'una jornada del PSC sobre política internacional i europea, Montilla ha apostat per repensar el socialisme europeu, perquè superi 'aquest estat de perplexitat i d'inseguretat' en què es troba, assimili els canvis, es revitalitzi i es renovi.
José Montilla, Rafael Campalans, Segueixo Creient
Comparteix
   

Cal, ha dit, 'dibuixar un horitzó que justifiqui i doni sentit als sacrificis del present', perquè són decisions complicades, que provoquen enfrontaments amb els sindicats i que originen desafecció i abstencionisme.

Montilla ha clausurat aquest divendres la jornada 'What's next? Next-Left', organitzada per la Fundació del PSC Rafael Campalans. El primer secretari del PSC ha fet una diagnosi de l'actual estat del socialisme. Hi ha qui es pregunta, ha dit Montilla, 'si les polítiques d'austeritat i de reformes estructurals seran el final de les esquerres reformistes europees', perquè el socialisme ha hagut de prendre decisions 'no gaire fàcils i doloroses', que 'colpegen les bases socials tradicionals de l'esquerra, provoquen l'enfrontament amb els sindicats i originen desafecció i abstencionisme'.

Tot plegat ha provocat que el socialisme es trobi en un estat de dubtes i pessimisme que ara cal superar, ha indicat Montilla. Al seu parer, cal que el socialisme superi 'aquest estat de perplexitat i inseguretat' i faci un 'gran esforç per assimilar els canvis, sense resignar-se a donar cap batalla per perduda' i revitalitzant els valors que l'identifiquen. Cal 'dibuixar un horitzó que justifiqui i doni sentit als sacrificis del present', ha apuntat Montilla, que ha admès, però, que aquesta renovació 'profunda' no és fàcil. Això sí, ha advertit que cal fer aquest debat a escala europea.

En aquest punt, ha demanat una Europa socialista, activa i eficaç, amb lideratges 'visibles' i que s'entenguin. Cal que faci propostes i que no es limiti només a parlar del fracàs del neoliberalisme, com ha fet en el passat. 'Però les eleccions europees ja ens van despertar amargament d'aquest miratge', ha recordat.

Segons Montilla, la responsabilitat del socialisme democràtic i reformador europeu és fer possible el seu ideal emancipador amb un nou projecte que 'interpreti la realitat tal com és i que detecti els corrents profunds de canvi social amb propostes de reformes destinades a aconseguir el progrés de la majoria', i amb formes i llenguatges renovats.

I tot això amb una determinada actitud 'que desterri per sempre de l'esquerra alguns vicis massa arrelats que han fet molt de mal, com l'arrogància, derivada d'una falsa creença sobre una suposada superioritat moral, el purisme, que condemna a la inacció, o el pessimisme, que paralitza'.

Entre d'altres, ha participat en aquest jornada l'excanceller austríac, Alfred Gusenbauer, que també ha intervingut en la clausura.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
5 de juny de 2010, 19.19 h

"El socialisme és la filosofia del fracàs, el credo de la ignorància y la prèdica de l'enveja. La seva virtut inherent és la distribució igualitària de la misèria"

(Winston Churchill)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
5 de juny de 2010, 17.25 h

"El socialisme és la filosofia del fracàs, el credo de la ignorància y la prèdica de l'enveja. La seva virtut inherent és la distribució igualitària de la misèria"

(Winston Churchill)


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 de juny de 2010, 12.15 h

Sr. Montilla i Srs. del Tripartit: Jo no faré abstenció a les properes eleccions perquè indirectament aquesta abstenció els afavoriria especialment a Vostès PSOE/PSC i al PP. Jo votaré però us castigaré. Jo sóc home d'esquerres, però ja n'hi ha prou!!!!. Un parent que em toca molt de prop, acaba de fer la declaració de renda. Tota la seva vida estalviant. Aquests estalvis que any darrere any anava guardant, passaven anualment per caixa. Vull dir que Vostès o els d'hisenda que són la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Teresa fletxa Reus
5 de juny de 2010, 08.48 h

Jo no he malbaratat ni cinc en tota la meua vida, sempre estalviant, i ara em toca pagar el que altres han gastat


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pako fletxa VdG
5 de juny de 2010, 04.07 h

ZP va per tú: en set paraules, que la crisi la paguin els rics!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.