directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Forcades s’entrebanca amb ICV i Podemos

La monja benedictina ja ha dit que penjarà temporalment els hàbits la setmana que ve per teixir una gran aliança d’esquerres

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Segons revela avui el Diari ARA, amb el pas endavant de la monja Teresa Forcades, Procés Constituent resol el problema de lideratge que es presentava al principi a la seva proposta de candidatura unitària de l’esquerra alternativa. L’objectiu de la monja benedictina serà la d’intentar fer confluir en una sola candidatura ICV + Podemos + CUP + Procés Constituent, una operació altament difícil.


Comparteix
   


Etiquetes

Dos blocs amb dos objectius diferents: ICV+Podemos (unió amb Espanya) i CUP (independència)

Al partit de Teresa Forcades tenen com a objectiu un altre cop obrir un procés constitutiu per fer un referèndum d’autodeterminació (amb l'horitzó final de la independència). Aquesta visió és la que xoca amb l’ideari de la CUP que, conjuntament amb CiU, ERC i el conjunt del poble català, ja han fet l’intent i veuen aquesta pantalla –la del referèndum- superada. És per això que un cop vista la reacció de l’Estat, aquestes forces s’han posat d’acord per transformar les properes eleccions catalanes en uns comicis plebiscitaris. Per això s’anticipen. A Forcades li agradaria repetir la fórmula de Barcelona en Comú a Catalunya, però sumant ara la CUP. El problema és el mateix.

L’entesa es torna a complicar. Aquest punt, el del reconeixement de les properes eleccions al Parlament com a eleccions plebiscitàries i com a substitutiu d’aquest referèndum que no vam poder celebrar amb tots els ets i uts, és l’escull que Forcades està trobant amb ICV i Podemos. Cap d’aquestes dues formacions reconeix aquestes properes eleccions com a plebiscitàries. El document que Forcades presentarà per la votació a l’assemblea de PC, Constituents per la independència pretén ser una proposta a cavall entre l’esquerra unionista (ICV+Podemos) i la independentista (CUP), amb l’objectiu de la inbdependència i reconeixent les eleccions com a plebiscitàries i constituents, cosa que l’allunyarà del primer grup de partits.

Forcades ha de triar entre una aliança amb la CUP o una amb ICV i Podemos

Procés Constituent ha fet fortuna a les municipals amb la seva aposta per la candidatura d’Ada Colau. La CUP no hi va entrar, i és altament improbable que entri en aquesta espècie de Catalunya en Comú que s’està intentant bastir. Tampoc resta massa temps ja que només queden tres mesos pels comicis. La CUP té molt clar que l’objectiu és transformar les eleccions en plebiscitàries per aconseguir la independència. ICV i Podemos no estan per la causa. Difícilment les gestions de Forcades podran aglutinar totes aquestes formacions en una de sola. El resultat podria acabar essent una espècie de CiU alternativa que, amb aquests horitzons tant diferents, s’acabaria estavellant. Contra el mur espanyol. La decisió és a les mans de l’encara monja.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
11 de juny de 2015, 21.21 h

-per fer una gran aliança. No "teixir"
-el problema que hi havia al començament. No "presentava al principi"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
11 de juny de 2015, 13.32 h



Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotadora española.

Por otro lado, la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
11 de juny de 2015, 10.56 h

AMB ICV, (braç del pscPSOE, de fa 30 anys) RES DE RES, PODEMOS UNA NOVA CARA DEL NACIONALISME ESPANYOL, / CAL FER NET DE PENSAMENTS CADUCS. allunyant-se d'estructures podrides!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Seny fletxa Barcelona
11 de juny de 2015, 10.21 h

#15 Totalment d’acord amb vostè. Un famós filòsof català va pronosticar que, quan una dona comandés Catalunya arribaria la Independència. És temps de dones. Clar que entre Forcades i Colau existeix un abisme de cultura i preparació. El nivell de Forcades és molt superior al de la nostra alcaldessa senyora Colau ella va treure “la cara” a les paperetes, però l’alcalde a l’ombra serà en Martí, el de tota la vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Gentil fletxa Osona
11 de juny de 2015, 10.06 h

Cada vegada hi entenc menys. Forcades la tinc a l'espectativa, no opino, però jo li diria alerta, serenitat i prudènciaa que vigili els aprofitats del seu voltant que li fan la gara-gara i només volen fer-la servir pels seus interessos particulars i llavors ni la coneixeran.
AI ELS APROFITATS DE TORN, CAL QUE SIGUI ASTUTA I NO DEIXAR-SE ENREDAR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
11 de juny de 2015, 10.03 h

#13 Que miedo! Entre el zasca y el rugido de un caracol furioso, estoy acollonido!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
kamaku fletxa Barcelona
11 de juny de 2015, 09.46 h

#13 Per sort a la vinya del senyor hi ha de TOT i els racistes confederals ja no són sinònim de rock and Roll. Com tampoc és sinònim de nazi ser independentista català. La teva ràbia i hortodòxia RESTA; na Teresa i Procés Constituent SUMEN.

De totes maneres entenc que la teva ràbia envers qui sap què és causada per algun MAL maligne que segur podrem combatre. Ànims que al cap i a la fi tots volem el millor.

Visca Catalunya, visca The Beatles i visca el pa amb tomàquet i pernil (i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
10 de juny de 2015, 20.30 h

Sor Teresa Forcades és:

Metgessa per la Universitat de Barcelona. Especialitat de Medicina Interna a la Universitat Estatal de Nova York (1995) i Màster en teologia (Master Divinitas) a la Universitat Harvard el 1997.

A més, parla amb tranquil·litat, raonant-ho tot. Mai l'he vista insultar com els unionistes d'aquest bloc, que donen lliçons sense tenir cap cultura ni educació. Esperen que ens convertim al seu "islam" fanàtic per acabar tots com ells? Es a dir, en els més baixos fons p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
10 de juny de 2015, 20.17 h

#12 Parles de màfia quan la pudor de Madrit es sent des d'aquí?

Arreglat la pituïtària. A CAT tenim els millors metges de la península.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
10 de juny de 2015, 16.37 h




Enorme zasca deL MUSICO DEL CLOT Loquillo a Artur MaSS durante su concierto en Cornellá


Anoche en el concierto de Loquillo en Cornellá (6/6/2015)... después de presentar a toda su banda, cuyos miembros son de todas partes de España y dirigiéndose a Artur Mas... "Y ESO QUE LO SEPA EL SR. MAS, AQUÍ SUMAMOS, NO RESTAMOS"

PARA QUE OS ENTEREIS , PUERCOS NAZIS SEPARATISTA DE MERDA , LAMECULOS DEL MASS¡¡¡¡¡¡¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.