La Generalitat fa sis mesos que investiga la Fundació de Caixa Girona
L'entitat hauria facturat 500.000 € a una empresa propietat del gendre i la filla de l'expresident Arcadi Calzada
La Generalitat de Catalunya ja fa sis mesos que investiga a la Fundació de Caixa Girona degut a unes hipotètiques conductes irregulars de l'entitat que haurien despertat les sospites de l'administració catalana. La investigació comprèn totes les activitats de la fundació que van tenir lloc fins el 2009, moment en que coincideix amb que Arcadi Calzada va deixar la presidència de Caixa Girona. La Generalitat està estudiant, principalment, la compra-venda d'obres d'art que han passat a formar part del fons privat de la fundació i que Calzada controlava durant els darrers anys de mandat. Segons alguns diaris, l'entitat hauria facturat mig milió d'euros a una empresa propietat del gendre d'Arcadi Calzada.
Comparteix
TweetEtiquetes
La Generalitat de Catalunya investiga la Fundació de Caixa Girona per una sèrie de conductes 'sospitoses' que van tenir lloc els últims anys que Arcadi Calzada va estar al capdavant de l'entitat segons va informar el diari 'El Confidencial'. Aquesta publicació assegura que la Generalitat ha el·laborat informes els darrers sis mesos que segueixen molt de prop els moviments de compra-venda d'obres d'art que ara formen part del fons privat de la fundació com també diversos crèdits concedits a empreses durant l'època de 'vaques grasses'.
Precisament, un dels moviments que més ha cridat l'atenció de la Generalitat és un contracte en exclusiva i indefinit de la Fundació amb una empresa creada el 9 d'octubre de 2008 amb un capital de 4.000 euros per part del gendre i la filla de Calzada. Aquesta societat, anomenada 'Juno Consulting', té la seva seu al carrer Còrsega de Barcelona just on Arcadi Calzada hi té instal·lat el seu despatx privat.
Segons El Confidencial, Juno ha facturat a Caixa Girona al voltant de 500.000 euros en només un any i mig des de la seva fundació. Segons s'indica, l'empresa té per objectiu 'la promoció, coordinació, gestió i organització de tot tipus d'esdeveniments socials, comercials, importació i exportació d'obres d'art i objectes artesanals'. A més a més, també s'encarrega de 'l'organització de convencions i fires de mostres'.
Arcadi Calzada
Nascut a Sant Esteve d'en Bas el 16 de novembre de 1946, Arcadi Calzada es va afiliar a Convergència Democràtica de Catalunya l'any 1977. Des de llavors, va ocupar diferents càrrecs: Delegat comarcal, president de la Intercomarcal, membre de l'Executiu i Conseller Nacional. Va col·laborar a finals del franquisme, en diferents mitjans de comunicació com El Correo Catalán i Tele/exprés. Va ser el responsable durant uns anys de la Redacció en Cap del setmanari Olot-Misión i va dirigir la Revista de Girona. A més, Calzada va ser el fundador de l'Assemblea de Catalunya a la Garrotxa.
Del 1980 al 1983 va ser el president de la Diputació de Girona. De l'any 1983 i fins el 1984, va ser l'alcalde d'Olot i president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques.
A les eleccions al Parlament de Catalunya de 1984, 1988,i 1992, va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya per Convergència i Unió. En aquesta època, va ser vicepresident primer del Parlament de Catalunya fins l'any 1995. En aquest any va abandonar voluntàriament la política. Va ser vicepresident del Futbol Club Barcelona, membre del consell de Túnels del Cadí, membre de la Junta de l'Ateneu Barcelonès i president de la Fundació del l'Hospital Trueta de Girona.
Calzada també ha destacat com a president de Caixa de Girona i de la seva Fundació des del juny de 1996 fins a 2009. President del Consell d'Aigües de Girona i president de Polingesa. A més, també és vicepresident del Palau de la Música, patró de la Fundació Internacional Josep Carreras, patró de la Fundació Catalana per l'Esport, patró de la Fundació Catalana per a la Recerca, patró de la Fundació Catalunya Oberta, patró de la Fundació Vila Casas i patró de la Fundació F.C. Barcelona.