directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat fa sis mesos que investiga la Fundació de Caixa Girona

L'entitat hauria facturat 500.000 € a una empresa propietat del gendre i la filla de l'expresident Arcadi Calzada

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La Generalitat de Catalunya ja fa sis mesos que investiga a la Fundació de Caixa Girona degut a unes hipotètiques conductes irregulars de l'entitat que haurien despertat les sospites de l'administració catalana. La investigació comprèn totes les activitats de la fundació que van tenir lloc fins el 2009, moment en que coincideix amb que Arcadi Calzada va deixar la presidència de Caixa Girona. La Generalitat està estudiant, principalment, la compra-venda d'obres d'art que han passat a formar part del fons privat de la fundació i que Calzada controlava durant els darrers anys de mandat. Segons alguns diaris, l'entitat hauria facturat mig milió d'euros a una empresa propietat del gendre d'Arcadi Calzada.

arcadi calzada, jordi blanch
Arcadi Calzada (dreta) en un acte el febrer de 2009 acompanyat per Jordi Blanch © ACN

Comparteix
   


Etiquetes

La Generalitat de Catalunya investiga la Fundació de Caixa Girona per una sèrie de conductes 'sospitoses' que van tenir lloc els últims anys que Arcadi Calzada va estar al capdavant de l'entitat segons va informar el diari 'El Confidencial'. Aquesta publicació assegura que la Generalitat ha el·laborat informes els darrers sis mesos que segueixen molt de prop els moviments de compra-venda d'obres d'art que ara formen part del fons privat de la fundació com també diversos crèdits concedits a empreses durant l'època de 'vaques grasses'.

Precisament, un dels moviments que més ha cridat l'atenció de la Generalitat és un contracte en exclusiva i indefinit de la Fundació amb una empresa creada el 9 d'octubre de 2008 amb un capital de 4.000 euros per part del gendre i la filla de Calzada. Aquesta societat, anomenada 'Juno Consulting', té la seva seu al carrer Còrsega de Barcelona just on Arcadi Calzada hi té instal·lat el seu despatx privat.

Segons El Confidencial, Juno ha facturat a Caixa Girona al voltant de 500.000 euros en només un any i mig des de la seva fundació. Segons s'indica, l'empresa té per objectiu 'la promoció, coordinació, gestió i organització de tot tipus d'esdeveniments socials, comercials, importació i exportació d'obres d'art i objectes artesanals'. A més a més, també s'encarrega de 'l'organització de convencions i fires de mostres'.

Arcadi Calzada

Nascut a Sant Esteve d'en Bas el 16 de novembre de 1946, Arcadi Calzada es va afiliar a Convergència Democràtica de Catalunya l'any 1977. Des de llavors, va ocupar diferents càrrecs: Delegat comarcal, president de la Intercomarcal, membre de l'Executiu i Conseller Nacional. Va col·laborar a finals del franquisme, en diferents mitjans de comunicació com El Correo Catalán i Tele/exprés. Va ser el responsable durant uns anys de la Redacció en Cap del setmanari Olot-Misión i va dirigir la Revista de Girona. A més, Calzada va ser el fundador de l'Assemblea de Catalunya a la Garrotxa.

Del 1980 al 1983 va ser el president de la Diputació de Girona. De l'any 1983 i fins el 1984, va ser l'alcalde d'Olot i president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques.

A les eleccions al Parlament de Catalunya de 1984, 1988,i 1992, va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya per Convergència i Unió. En aquesta època, va ser vicepresident primer del Parlament de Catalunya fins l'any 1995. En aquest any va abandonar voluntàriament la política. Va ser vicepresident del Futbol Club Barcelona, membre del consell de Túnels del Cadí, membre de la Junta de l'Ateneu Barcelonès i president de la Fundació del l'Hospital Trueta de Girona.

Calzada també ha destacat com a president de Caixa de Girona i de la seva Fundació des del juny de 1996 fins a 2009. President del Consell d'Aigües de Girona i president de Polingesa. A més, també és vicepresident del Palau de la Música, patró de la Fundació Internacional Josep Carreras, patró de la Fundació Catalana per l'Esport, patró de la Fundació Catalana per a la Recerca, patró de la Fundació Catalunya Oberta, patró de la Fundació Vila Casas i patró de la Fundació F.C. Barcelona.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Enric Meca fletxa Badalona
15 de juny de 2010, 18.28 h

La Fundació del Club Natació Barcelona està denunciada a Hisenda per greus irregularitats. Es desconeix què ha passat amb moltes obres d'art donades pels artistes que exposàven a la galeria del club, sense cap resposta per part del president Sebastià Millans. Però encara és més sospitós veure com des de la Fundació, entitat que té com a finalitat la difusió i promoció sense ànim de lucre de l’esport, es van desviar al mateix club 130.218,42 euros, l’any 2008, i 147.518,43 euro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Elnom fletxa Olot
7 de juny de 2010, 19.16 h

Arcadi Calzada és un Millet en potència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Marcel fletxa Girona
7 de juny de 2010, 16.14 h

La sociovergència és això. La desafecció també. Calen lleis efectives que garanteixin la transparència publica de TOT moviment diner i de propietats (siguin públics o privats), però de manera immediata i amb rigor, en les famílies que gestionen la cosa pública o que en reben qualsevol contracte. Això sí que és fer periodisme d'investigació. Felicitats a El Confidencial.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jm fletxa bcn
7 de juny de 2010, 15.39 h

Heu vist com se sembla en Calzada amb en Duran? Són clons


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
7 de juny de 2010, 14.58 h

En canvi el "nacionalista" Calzada va negar ni una pesseta d'ajut a la Comissió de la Dignitat quan aquesta patriòtica associació va iniciar la seva marxa en pro de la reivindicació de la devolució dels Papers de Salamanca i per vèncer els obstacles a la recuperació de la Memòria Històrica. I és que tants fills de Guardia Civil (Carod, Calzada, la del PP) no pot ser bo...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
7 de juny de 2010, 12.02 h

Per si de cas, caldrà anar en comte si no hi te res a veure el meu conciutadà i veí. Es un dels milers "llepants" al servei de la sosiovergència que hi tenen el seu "racó". Les prebendes entre mafiosos convergents i socialistes fa anys que duren. La màfia sociataconvergent a Caixa Girona i es ben incrustada des de fan anys. I la desastrosa gestió a mans de corruptes al servei del PSC i CiU a la caixa la acabarem pagant els de sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
7 de juny de 2010, 11.39 h

Em sembla collonut, però ja possats, que investiguin tambè la fundació Caixa de Catalunya i la seua relació amb les findacions Rafael Campalans i Olof Palme...i un munt d'altres xiringuitos (P$OEcialistes tots) generosament subvencionats. Caixa Catalunya ha arribat al llindar de la fallida amb la gestió del P$OEcialista Narcís Serra.

De les actuacións de'n Vilert (el aumentasous) a Caixa de Girona i la seua incompetent gertió que ha acabat amb l'absorció per part de La Caixa també cal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de juny de 2010, 11.39 h

ULL VIU....amb les carteres !!... la màfia convergent i sociata fot anys que i mana i "recicla" com passa amb el cas MILLET-CDC. Al temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.