directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Martí: nou càrrec, final de la revolució

El líder de MÉS deixa el càrrec a la formació després de les crítiques rebudes per la seva incorporació al govern d’Ada Colau

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Ada Colau s’ha decantat per Jordi Martí per ocupar el càrrec de gerent de l’Ajuntament de Barcelona. El líder de MÉS va acceptar “a títol personal”, però aquest és un fet que no es pot destriar de la seva actual militància, MÉS, un partit nou amb molt poca trajectòria escissió d’un PSC en hores baixes del qual n’ha heretat la cultura i l’ambició pels càrrecs, com s’ha pogut comprovar en aquest cas.


Comparteix
   

Jordi Martí abandona el projecte de renovació un cop obté un nou càrrec

Quan el dia 10 els rumors sobre la seva elecció es confirmaven, Ernest Maragall va respondre ràpidament des de les xarxes: “les decisions professionals/personals són incompatibles amb el projecte col·lectiu”. “Adéu, Jordi. MÉS mira lluny de l’acord d’esquerres per Barcelona”. Les crítiques internes per la unilateralitat de la decisió de Martí, i la decisió en sí mateixa, han fet que avui Martí hagi renunciat a seguir al capdavant de MÉS, malgrat que en mantindrà la militància. La situació és similar a la de Ferran Mascarell, que sí que va abandonar la militància al PSC el 2010 per incorporar-se a les ordres d’Artur Mas. Pel que fa a MÉS, dilluns que ve s’escollirà el nou portaveu, i en l’assemblea del 27 de juny, la nova direcció.

El país com a excusa

El futur gerent de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, teixia una aliança amb ERC per concórrer junts a les eleccions municipals. MÉS es presentava com la branca sobiranista del socialisme català, però uns dies després pactava candidatures conjuntes amb ICV en municipis on hi havia previsions favorables. Un cop passat el 24M, Martí tornava a posar el país com a excusa –com quan es va convertir en el candidat amic del sobiranisme a les primàries del PSC que van erigir Collboni- a l’hora de pressionar ERC per entrar a govern amb Ada Colau: “és absurd, en termes nacionals, que l’esquerra sobiranista girés l’esquena a Ada Colau adduint poc compromís amb el país". Només mig més després, hem pogut entendre la motivació real que hi havia en el rerefons d’aquestes reivindicacions.

L'afany per les cadires de MES

L’expresident del Grup socialista a l’Ajuntament de Barcelona i líder de MES, Jordi Martí, té un llarg currículum en institucions i també en càrrecs polítics del govern Hereu.  Va ser director de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) entre 1999 i 2003 de la mà de l’actual conseller de Cultura, Ferran Mascarell, llavors regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. Posteriorment va ser subdirector gerent del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) càrrec va deixar quan Jordi  Hereu el va designar el 2007 delegat de Cultura de Barcelona. En el darrer mandat ha estat representant del PSC al Consorci Zona Franca, al Consorci Fira de Barcelona, al Consorci del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, al Consorci del Museu d’Art Contemporani de Barcelona i d’Infraestructures Municipals, SA (BIMSA).

Toc d’atenció a Esquerra Republicana

Aquest és un nou avís –de forma indirecta- per a Esquerra Republicana, que ha enfocat la seva estratègia política a ocupar l’espai del PSC a través de la forja d’aliances amb les seves escissions, i la captació de velles glòries que poca cosa més poden aportar a la política catalana. Aquesta incorporació de nova gent, demostra que ERC és un partit inclusiu, però a la mateixa vegada comporta el perill de tornar a fer créixer els corrents més favorables al trencament amb Convergència, i que han estat un obstacle en l’entesa final entre Mas i Junqueras, com es va veure en les negociacions per la llista unitària.
 
 
 
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
15 de juny de 2015, 19.07 h

COMUNICADO

Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotadora española.

Por otro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
PODEMOS és una estafa fletxa Ciudadanos i Podemos són els nous PP-PSOE dissenyats per la casta de l'IBEX35.Són les marques blanques del sistema per si "s'enfonsen" els originals del PP-PSOE.Promocionats per La6,Cuatro,Tele5 i A3 perquè tot segueixi atado y bien atado.
14 de juny de 2015, 17.43 h

Carolina Bescansa de PODEMOS és filla d'una rica familia gallega fundadora de "LABORATORIOS BESCANSA", amics íntims de Manuel Fraga i dels Reis d'Espanya.
http://www.abc.es/local-galicia/20150321/abci-carolina-bescansa-dinastia-gallega-201503201936.html

L'oncle de Carolina Bescansa de PODEMOS és el fundador de "TELEVES" multinacional amb 750 treballadors i una facturació de 192 milions d'euros.
http://es.wikipedia.org/wiki/Telev%C3%A9s

Pablo Bustinduy del Consejo Ciudadano de PODEMOS és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Martí fletxa Vic
14 de juny de 2015, 09.20 h


#4 No siguis pallús, nen. qui es va vendre l'ànima al diable no va ser ERC , va ser Jordi Pujol, doncs tothom sap que a CiU hii ha mil vegades més corrupció que a ERC, només un nen pesat com tu ho pot ignorar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
PereelDigne fletxa Granollers
13 de juny de 2015, 20.17 h

#4 Ja es veu que ERC no t'agrada però d'això a declarar-los culpables de tantes desgràcies hi va un bon tros. Si fos així no tindrien el suport que tenen ni haurien tret a prop de 2400 regidories, la segona força amb més regidories de Catalunya. Ara bé, sempre pot ser que la majoria de la ciutadania catalana s'equivoqui i només tu tinguis tota a raó.
Si no t'agraden no els votis però para de dir mentides i escampar demagògia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
gENTIL fletxa Osona
13 de juny de 2015, 12.00 h

Ai carai, tothom com corre pel poder, es venen l'ànima al diable. I quests son independentistes?, i donen suport al cavall de troia de Colau, una xerrameca que arribada a l'extrem és perillosa, ja que rep ordres de Podemos, la marca blanca del PSOE.
ERC, donant suport a Colau ha acabat dee demostrar que en política tot s'hi val, el que és important és agafar poder i diners quan passen, dons di espeeren 4 anys més potser no hi seran a temps i llavors Bosch, Junqueras i tots els creadors de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
13 de juny de 2015, 00.11 h

130.000 € de sou anual ... tiren ... tiren molt ... que voleu que us digui ... i encara més amb família nombrosa.
Perquè no crec que s´abaixi el sou d´aquest càrrec, doncs és tècnic i no polític.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
12 de juny de 2015, 18.38 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
12 de juny de 2015, 18.31 h

MARCA REGION CATETALANA

Una plaga de ratas obliga a cerrar un colegio del Poblenou
Los alumnos de la escuela Fluvià ya no regresarán este curso al edificio del centro

La instalación está junto a un solar vacío, que estuvo mucho tiempo descuidado.
http://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/una-plaga-ratas-obliga-cerrar-colegio-del-poblenou-4267538


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.