directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un estat que converteix en il·legals 2.344.828 ciutadans

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Hi ha maneres de fer el ridícul. Potser una de les pitjors consisteix a demostrar que les pròpies resolucions no tenen cap operativitat. Dictaminar que el que ja ha passat no s’ha esdevingut. El TC espanyol ha sentenciat com a inconstitucionals els preparatius del 9-N per part de la Generalitat de Catalunya. Evidentment, un pronunciament així no serveix per a res... a no ser que l’objectiu real sigui el de crear les bases jurídiques més adequades per inhabilitar candidats i partits i/o suspendre el 27-S.  Afortunadament, després de la hivernació, tornem a entrar en fase decisiva. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Antich, José(exdirector de “La Vanguardia”).
Mutació justiciera.
Plantofada rere plantofada. A dreta i esquerra. A dues mans. La carta de comiat enviada al seu antic diari és tan eloqüent que reclama a crits reprduir-la aquí en forma d’encadenat de frases entre cometes. Prepareu-vos. Sobre la relació amb els lectors: “cal mantenir aquesta complicitat, cal parlar la mateixa llengua”. Reflectir la realitat, no perdre el cap per modificar-la: “un diari que ha d’avançar pel carril central de la societat catalana”. Deixar de banda el messianisme comtal que a hores d’ara tot ho impregna: “la nostra societat no necessita que ningú li digui el que ha de pensar”. Perquè s’adrecen a gent que pensa: “si us plau, no menystinguem els nostres lectors”. I com a corol·lari, un pinzellada del mal rotllo que presideix a hores d’ara les relacions entre l’empresa i la redacció, amb la recomanació de no “tornar a l’estèril llenguatge del ‘nosaltres i ells’”.
 
Bustos, Manuel (exalcalde Sabadell).
Prendre la moral com a hostatge.
En una compareixença parlamentària surrealista a la comissió sobre el frau, el defenestrat Manuel Bustos s’ha presentat a sí mateix com una víctima de l’establishment sabadellenc que, suposadament, no el va acceptar mai per haver nascut fora de la ciutat vallesana i de Catalunya. L’etnicisme com a argument defensiu, just en el moment que començaven a circular els rumors sobre el desmarcatge (afortunadament, no consumat) del seu partit a Badalona, en considerar la candidata alternativa massa independentista. Entretant, a l’espera del que acabi de confirmar-se avui, ERC i la coalició local en la qual s’integra la CUP, han arribat a un acord per a governar una de les principals ciutats del país. Sí, les eleccions municipals (tot i fer nosa al procés) han servir per fer net i per acréixer la presència de l’independentisme allà on era més necessari.
 
Camats, Dolors(vice-coordinadora d’ICV-EUiA).
Equivocar el temps.
La direcció ecosocialista ha emplaçat aquets dies PSC i ERC ha reproduir a nivell local, arreu, tripartits que arrabassin el poder a CiU. Camats ha parlat fins i tot de la necessitat d’estar “a l’alçada del moment”. És sorprenent que aquesta percepció de la importància històrica d’on som, per a algú que s’ha declarat independentista i es considera d’esquerres, no sigui reconeguda com la millor oportunitat de les seves vides per fundar un nou país de base popular. Entre els “hooligans” de la llista única i els del tripartit, hi ha un intent claríssim d’ofegar la pluralitat i de desviar l’atenció del moment clau on som: a cent dies d’unes eleccions alhora plebiscitàries i constituents que ens han de permetre tres coses: la victòria inequívoca del sí, determinar el lideratge (més coral) renovat del procés i el marcar el pes de cada orientació ideològica en el procés constituent.
 
Chacón, Carme/n(secretària de Relacions Internacionals del PSOE).
Ensenyeu-li el camí.
Fracassada en l’intent de fer les Espanyes, Carme Chacón, la ministra dels submarins que no suren i els desnonaments exprés, torna a lloc del crim quatre anys més tard. Si ningú no hi posa remei (i qui voldrà fer-se càrrec d’aquest paper!) la diputada catalana més absent, s’ha ofert desesperada a encapçalar la llista del PSC-PSOE a Barcelona a les properes eleccions espanyoles. Les del nostre comiat com a país. Està disposada a protagonitzar el col·lapse definitiu: si Jaume Collboni ha aconseguit la històrica xifra de quatre regidors a Barcelona, la líder socialista pot assolir també un autèntic rècord d’infra-representació socialista. De moment, de cara a l’inici de la campanya, tal i com parodiava ja fet temps el “Polònia”, caldrà que algú li ensenyi el camí per arribar a Catalunya.
 
Colau, Ada(líder de Barcelona en Comú).
Temps de sumar.
La que avui serà nova alcaldessa de la capital catalana, durant els darrers dies, ha portat a terme diverses trobades amb entitats de la societat civil organitzada. De la reunió amb l’Assemblea i l’Òmnium va derivar-se l’anunci formal de la seva participació institucional a la manifestació de l’11-S a Barcelona, així com la signatura d’un compromís específic de Barcelona amb el procés d’independència. Ara esperem que, tot i la idea inicial de remetre-ho a una consulta més endavant, el nou plenari municipal pugui discutir i votar la integració de l’ajuntament a l’AMI abans del 27-S. Francament, deixar per després el posicionament en la qüestió institucional més important que ha d’afrontar el país no tindria gaire sentit. I el dia de la votació, amb la suma de CiU, ERC i la CUP, l’independentisme només necessitarà tres vots més per fer majoria.
 
Espadaler, Ramon(secretari general d’Unió).
Fal·làcies de principiant.
El conseller d’interior (encara) del Govern de Catalunya s’arrossega pels mitjans fent la impressió que ni ell està convençut del carreró sense sortida on l’ha posat en Duran. La lluita per la marca històrica d’Unió és a mort. Com a arguments forts, la necessitat de preservar la seguretat jurídica i el diàleg amb l’ocupant. Una altra via morta. Perquè l’única seguretat dec dret que ens ofereix el Regne d’Espanya (on els estàndards d’independència del poder judicial són directament inexistents) és la laminació sistemàtica via tribunals, lleis i normes de l’autonomia de Catalunya. És l’únic que tenim segur. I què dir del diàleg, després de la seva pròpia experiència en el comandament dels mossos d’esquadra, bandejats i traïts pel ministre Fernández Díaz. Només un estat propi donarà autèntica seguretat jurídica als nostres ciutadans i Espadaler ho sap perfectament.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
BEJOTA fletxa bcn
20 de juny de 2015, 16.18 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
15 de juny de 2015, 19.03 h

COMUNICADO

Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotadora española.

Por otro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Joui Triviani fletxa La Guingueta
15 de juny de 2015, 10.50 h

Aquests espanyolistes estan bojos...jajajajajaja

El procés va de baixa. Ui, sí.

Alcaldes a Catalunya:
CiU: 372
ERC: 247
PP : 1
C's : 0

Jajajajajaja que en son de ridículs jajajajajaja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
13 de juny de 2015, 17.39 h

EL "TARANNÀ "democràtic" del "separatistes"(=aquest PAMFLET-separatiste)





... CENSURA i "ELIMINACIÓ" dels comentaris "unionistes" = "directe.cat" ... ... ... ...... ........................................................................................................................................





... "FRANQUISTES de l'estelada" = "separatistes" ... ... ... .......................................... .................................................................................... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Carta ABIERTA...para...el "CAROLINGIO-MARICONET" (="...de salses a guardamar...")... ... ... fletxa ... ... ... RUQUET, que ETS un RUQUET... Un "consell" de "amic": ... fes-t'ho mirar, pobret desgraciat !!! ... ... ...
13 de juny de 2015, 17.11 h

A veure, "CAROLINGIO-MARICONET" (="...de salses a guardamar..."),
A més, ETS un IGNORANT de "MARCA-MAJOR" !!!
A més de "ANORMALET-separatiste"...
estàs MOLT "EQUIVOCADET"(=99'99999999999 %)...
JO MAI NO he escrit "caroliGNO"(¿?)...
Perque JO NO SÓC el que TÚ creus que sóc...
M'he "iniciat" en aquest "pamflet" MOLT DESPRÉS...
del teu "FAMÒS" "caroliGNO"(¿?)...
NI MAI NO he escrit "CAGALUÑA=una MIERDA 'pinchá' en un palo"...
ESTIMO MOLT LA MEVA CATALUNYA...
per a dir aquesta BESTIESSA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Anònim fletxa Barcelona
13 de juny de 2015, 15.56 h

buuffff.. són uns pesats els d'iniciativa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
13 de juny de 2015, 14.48 h

#14 rata


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
13 de juny de 2015, 13.23 h


Pero MasS no se rinde. Aunque el partido está amortizado, él tiene una idea para seguir con el prusés infinit: llamar a los llepasubvens que viven de lo que les lanza la Generalitat, y pedirles que se apunten a “la llista d’amics” o “llista del President”.

Ya saben, como lo que hizo Junqueras con Puigcorbé, el actorazo que se pasea en porreta por Barcelona montado en una vespino, pero a la desesperada:

mi partido se hunde, a mi no me quieren, y si digo que tengo amigos famos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
13 de juny de 2015, 13.20 h


En menos de 4 años el gafe Artur MasS ha hundido el partido político que dirige

En 2012 pasó de 62 a 50 escaños. En las europeas de mayo de 2014 ERC le pasó la mano por la cara.

El día de Santiago de 2014, Jordi Pujol -fundador y corazón de CiU- pasó a ser el bandolero más famoso de Cataluña.

En el butifarrèndum pasaron de Mas 2/3 de los catalanes

. En las pasadas municipales CiU recibió un repaso: perdió el 20% de sus votantes y no gobernará Barcelona

. Mañana domingo,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
13 de juny de 2015, 13.15 h

#5 BEJOTA, tens mania persecutòria,noi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.