directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ferran Requejo proposa un decàleg per dur Catalunya a la independència

El catedràtic dóna cinc consells i cinc advertències al moviment independentista

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

El catedràtic de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra i membre de la Junta Electoral Central espanyola entre 2004 i 2008, Ferran Requejo, publica avui a La Vanguardia un decàleg de recomanacions al moviment independentista català per a alliberar el país del marc legal espanyol. A Hacia la independencia, considera que 'l'Estat autonòmic [espanyol] constitueix un flagrant fracàs en termes de pluralisme' i apunta que 'la independència esdevé un objectiu cada cop més plausible'.
ferran requejo, upf, ciència política
Comparteix
   


Etiquetes
'En el cas espanyol, tot apunta que ja s'han sobrepassat els temps en què es creia possible d'arribar a acords que acomodessin constitucionalment els diversos col·lectius nacionals que conviuen a l'Estat', considera.

Requejo dóna cinc consells al moviment independentista: aconseguir 'una majoria social a favor de la independència'; elaborar 'un projecte transversal basat en els valors, dades empíriques i projecció de futur'; aconseguir 'un pacte entre les forces polítiques catalanes i de la societat civil favorables a la independència'; disposar d''un lideratge clar del procés que sigui identificable en termes sòlids i creïbles', i organitzar un referèndum que 'la legalitat espanyola no permetrà', , motiu pel qual 'no s'haurà d'organitzar a través d'aquesta legalitat, sinó malgrat aquesta, comptant amb complicitats i observadors internacionals.'

A banda d'aquestes cinc recomanacions, també assenyala cinc punts que el moviment independentista 'hauria de mirar d'evitar': 'L'independentisme emotiu de reacció'; 'l'independentisme adolescent'; 'el minifundisme organitzatiu'; 'l'independentisme amb adjectius' i 'que el Parlament implementi iniciatives populars de referèndums immediats que no comptin amb la necessària complicitat dels partits catalanistes ni amb garanties d'èxit electoral'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
pasbort fletxa Vila-real
2 d'agost de 2011, 10.44 h

MARESULA´S

me podrias decir si cuando NO tengais los REPUGNANTES PARTIDOS POLITICOS CATALANES A VUESTRO SERVICIO.....como os las arreglareis para continuar ESCLAVIZANDO a los "BORREGOS" y "PERROS?" vosotros los TIRANOS INVASORES DE TIERRA CATALANA que hareis? os marchareis por donde habeis venido? que hareis sin los SOPORTES de CiU, PsoE. P.P. E?R?C? etc...sin ETA que meteros como podreis VIVIR? será un asco verdad? REZA, REZA MUCHISIMO para que MAS i todos ellos se mantengan por los siglos ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
mario fletxa bcn
1 d'agost de 2011, 12.44 h

Si, ERC ho ha dit i fet sempre(voler que els parits majoritaris durant al Govern d'Entesa) i abans i tot, fossin conscients de la necessitat que té Catalunya de formar un Estat Propi, quan ha fracassat l'estat de les autonomies i la idea del federalisme. Ara ho diuen veus alienes i es fa cas, caram amb els companys de País!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
pasbort fletxa Vila-real
8 de juny de 2010, 10.58 h

De moment s´haurà de tenir present que sols hi haurà dos classes, els que voldràn més castellà, i els que direm PROU CASTELLA jo no sé la vergonya que els portaran als primers...però si que JO DIC que vaig amb la cara ben ALTA perque vull la LLIBERTAT per a tot-hom meins per als TIRANS INVASORS i BOTIFLERS, i això em comporta estar BE AMB MI MATEIX i ORGULLOSSISSIM els segons a par de dir-nos que si vindrà el LLOB tindran alguna cosa a dir-nos? o...sols poden pensar amb la seva borjaca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan fletxa Barcelona
8 de juny de 2010, 02.22 h

En Ferran defensa la tèsi d'ERC, els consells són els mateixos del que parla ERC i els advertiments van clarament marcats cap a Reagrupament i Laporta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi-80 fletxa València
8 de juny de 2010, 02.09 h

Tot el que diu és el que diu ERC de fa temps. Només cal aconseguir-ho, i només s'aconsegueix treballant constantment i picant pedra. Gràcies pels consells, Ferran, que no ens venen de nou, agafa un pic i a fer com fa tothom, picar pedra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Quim fletxa PAÏSOS CATALANS
8 de juny de 2010, 01.12 h

Per assolir la Independència el primer pas l´hem de fer els catalans i catalanes que estem farts de fer de cornuts i pagar el beure, que és el paper que ens té reservat l´estat veí pels segles dels segles. Aquest primer pas ha de ser deixar de votar majoritàriament partits colonialistes, regionalistes i neofeixistes= Psc-psoe, Ciu i PP i votar només partits independentistes que diguin clarament i sense embuts que ho són i que aquest és el seu objectiu, perquè per molt que es vulgui te... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Nahim fletxa Ribes de Ter
8 de juny de 2010, 00.34 h

Just el que necessitavem. I tot el contrari del documental de l'altre dijous, en que només feien comparances i no aportaven cap camí a seguir. Just era el que demanava. Salutacions!

http://elprofetaestudiant.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pep fletxa Barcelona
7 de juny de 2010, 23.51 h

Cal, doncs, abans, una majoria independentista dins el Parlament...!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pep fletxa Barcelona
7 de juny de 2010, 23.50 h

Molt important. Detalla, en 10 punts, coses que s'han de fer i coses que s'han d'evitar. Entre les que l'independnetisme ha d'evitar n'hi ha una que afecta directament l'estratègia de ciu i esquerra:
10) Que el Parlament implemente iniciativas populares de referéndums inmediatos que no cuentan con la necesaria complicidad de los partidos catalanistas ni con garantías de éxito electoral.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
7 de juny de 2010, 19.55 h

El càncer de Catalunya es UNIONISTA i es SOCIOVERGENT. Passa-ho..!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.