directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Andreu Mas-Colell és investit doctor honoris causa per la Universitat de Chicago

La institució nord-americana posa en valor la "significativa contribució" de les recerques fetes pel conseller en l'àmbit acadèmic

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Chicago (EUA) (ACN).- El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha estat investit aquest dissabte doctor honoris causa per la Universitat de Chicago, en una cerimònia solemne que ha durat dues hores. La universitat nord-americana ha posat en valor la "significativa contribució" de les recerques fetes per Mas-Colell, considerat un dels economistes més influents del món. Després de la cerimònia i en declaracions a l'ACN, el conseller s'ha mostrat satisfet i "content" per haver rebut aquest honoris causa, el cinquè que suma al seu currículum. La Universitat de Chicago no atorgava la distinció de doctor honoris causa a un economista des del 2002.




Comparteix
   


Etiquetes

Concretament, la universitat nord-americana ha atorgat a Mas-Colell l''Honorary degree of Doctor of Humane Letters'. A banda d'aquesta distinció, la institució concedeix honoris causa en divinitat, dret, música i ciència.

El president emèrit de la Universitat de Chicago Hugo Sonnenschein ha estat de presentar Mas-Colell en la cerimònia, que ha tingut lloc al descobert, al pati principal de la institució, anomenat Main Quadrangle. 

A més d'Andreu Mas-Colell, la Universitat de Chicago (Illinois) també ha atorgat el doctorat honoris causa a tres acadèmics de renom que treballen actualment en universitats dels Estats Units: l'especialista en glaciars Richard B. Alley, el matemàtic Peter Sarnak i la investigadora sobre el càncer Titia de Lange. Alley va descobrir que els canvis climàtics més importants de la història de la Terra han tingut lloc de manera ràpida, en un termini d'anys. Per la seva part, les investigacions de Lange han estat crucials per avançar en el coneixement de les causes genètiques del càncer, així com en la relació entre l'edat i la malaltia. Al seu torn, les recerques de Sarnak, influent teòric sobre els nombres analítics, han suposat un avenç en l'estudi de problemes complicats. 

Un dels economistes més influents del món 

Professor de la Universitat Pompeu Fabra en excedència, Mas-Colell és un dels economistes més influents del món. La Universitat de Chicago ha reconegut la seva "significativa contribució" a la teoria de l'equilibri general amb l'extensió del model Arrow-Debreu en què es basen les anàlisis de teories de preus. La seva recerca va permetre fer el model més aplicable als problemes en finances, economia pública i organització industrial. El conseller també va desenvolupar la teoria de l'aprenentatge adaptatiu en jocs. 

Al llarg de la seva trajectòria, Mas-Colell ha estat reconegut amb diversos honoris causa per les universitats d'Alacant, Tolosa de Llenguadoc i HEC (París) i és autor de 'Microeconomic Theory' (Oxford University Press, 1995), llibre de capçalera dels estudiants de microeconomia. Entre altres guardons, el conseller ha estat mereixedor del prestigiós premi internacional de la fundació BBVA. 

Qui va ser president del Barcelona Graduate School of Economics entre el 2006 i el 2010, anteriorment havia estat professor Universitat de Harvard (1981-1996) i a la Universitat de Califòrnia, Berkeley (1972-1980). Doctorat per la Universitat de Minnesota el 1974, l'actual conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya va ser secretari general del Consell de Recerca Europeu entre el 2009 i el 2010.

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
15 de juny de 2015, 18.50 h

COMUNICADO

Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotadora española.

Por otro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Synera fletxa Barcelona
14 de juny de 2015, 20.45 h

La marca Espanya que produeix?

Ningú la compra, pobres! Més aviat roba, especialment a CAT (diners, invents, llengua, esportistes, tot,,.)

Ara el mon comença a saber que es la marca CAT. Fomentem-ho i continuen dient que CAT IS NOT SPAIN

MAI HO FOU I MAI HO SERÀ

GAME OVER!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
PODEMOS és una estafa fletxa Ciudadanos i Podemos són els nous PP-PSOE dissenyats per la casta de l'IBEX35.Són les marques blanques del sistema per si "s'enfonsen" els originals del PP-PSOE.Promocionats per La6,Cuatro,Tele5 i A3 perquè tot segueixi atado y bien atado.
14 de juny de 2015, 17.09 h

Carolina Bescansa de PODEMOS és filla d'una rica familia gallega fundadora de "LABORATORIOS BESCANSA", amics íntims de Manuel Fraga i dels Reis d'Espanya.
http://www.abc.es/local-galicia/20150321/abci-carolina-bescansa-dinastia-gallega-201503201936.html

L'oncle de Carolina Bescansa de PODEMOS és el fundador de "TELEVES" multinacional amb 750 treballadors i una facturació de 192 milions d'euros.
http://es.wikipedia.org/wiki/Telev%C3%A9s

Pablo Bustinduy del Consejo Ciudadano de PODEMOS és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Jo fletxa Catalunya
14 de juny de 2015, 16.27 h

#13

QUE SE REFIERE A LOS 10'5 MILLONES DE EUROS QUE EL GOBIERNO DE LA GENERALITAT A SUMINISTRADO A OMNIUM CULTURAL EN DIVERSAS PARTIDAS DE 2005 A 2010 , EN APOYO A SU POLITICA DE PROPAGANDA INDEPENDENTISTA?

Dius que ha fet falta que Catalunya demani préstecs al FLA perquè resulta que en 5 anys la generalitat ha gastat una mitja de 2 milions d'euros a l'any (de mitjana) en ajudes a Omnium Cultural, mentre que els diners que Catalunya tindria de més a més si fos independent serien de 16.00... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
14 de juny de 2015, 15.37 h


Llevo ya más de seis meses pidiendo y volviendo a pedir que algun cristiano español con alma generosa ME LA CHUPE, i nada, oye, NADA !!

CHUPADMELA, POR FAVOR, QUIERO QUE UN HOMBRE APUESTO ME LA CHUP !!!! (me he lavado bien los bajos, os lo juro por la salud del puton de mi madre)


CHUPADMELAAAAAAAAAAAAAAA !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
14 de juny de 2015, 11.08 h

#15 Segurament et caurà més be aquest: (de Wikipedia, endevina qui és)

"[...] Fue Secretario de Estado de Economía en el último gobierno de José María Aznar (2002-2004), declarando en referencia a una posible burbuja inmobiliaria en el país:

[En España] no hay burbuja inmobiliaria, sino una evolución de precios al alza que se van a ir moderando con más viviendas en alquiler y más transparencias en los procedimientos de urbanismo. (ABC, noviembre de 2003)

Fue sustituido en el car... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
14 de juny de 2015, 09.40 h


#15 Rivas, tan ignorant ets que no coneixes la diferència entre un alumne i un professor doctor honoris causa? Mira que dir que Mas Collell és un "bon alumne", això sol ja demostra lo molt ignorant o mentider que ets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
14 de juny de 2015, 09.37 h


#15 Rivas, deixa la classe treballadora en pau, i tu ves a les oficines del CNI que avui estàs de servei i arribaràs tard.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
14 de juny de 2015, 09.22 h

#15



NO SE DE QUINES CLASES PARLES, SENSE CONEIXEMENT DE CAUSA


TU PERTANYS A LA CLASE POPULAR, PERO A LA CLASE POPULAR DEL


PARTIDO POPULAR DEL PP, LES SANGONERES D'ESPANYA DES DE


L'EPOCA DE FRANCO




Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
14 de juny de 2015, 09.14 h

#12


JO VAIG SOBRAT PERQUE DIC UNA VERITAT QUE SAP TOTHOM

16.000.000€ ENS ROBA ESPANYA CADA ANY,PERO NO PATEIXIS

EL 27 SET. LA GARROTADA SERA LA DEFINITIVA.





VISCA CATALUNYA LLIURE DE


PARÀSITS ESPANYOLS


CADA ANY ENS ROBEN 16.000.000€




Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.