directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Forcades demana tornar a la casella número 1. Oliveres, avortar la missió

Mònica Terribas clava un dard a la Catalunya en Comú, i els demana que facin una consulta interna com ha fet UDC, però preguntant per la independència

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Teresa Forcades pensa exactament el contrari del que defensa la CUP en relació a la participació de CiU en el procés. Procés Constituent va aprovar ahir el pla de la monja benedictina de buscar una confluència d’esquerres amb ICV i Podemos, i intentar-hi sumar la CUP, abans d’optar per una estratègia d’inici amb la CUP on després s’hi intentarien sumar les altres dues forces. Forcades ha dit en una entrevista a Vilaweb que “la independència s’ha de fer sense CiU”. És aquesta la diferència entre Procés Constituent, a qui ja no li interessa la independència, i la CUP.



Terribas deixa anar un 'challenge' a Catalunya en Comú
Terribas deixa anar un 'challenge' a Catalunya en Comú

Comparteix
   


Etiquetes

Forcades copia l’estratègia del “Pacte per la Llibertat” de CiU i ERC

La monja Forcades demana que les eleccions del 27 de setembre serveixin per tornar al punt d’inici de fa tres anys quan Mas i Junqueras van signar el “Pacte per la Llibertat”. Forcades demana evitar la DUI i defensa fer una segona Declaració de Sobirania, que és el primer que van fer CiU i ERC el gener de 2013. Igual que el que descrivia el pacte, Forcades ha afegit que defensa fer un referèndum “en el millor moment estratègic”. La passa enrere és força clara, ja que l’excusa de que això serveixi per convèncer els indecisos no serveix. I menys, si això inclou ICV i Podemos.

L’exemple d’ICV

Iniciativa ja ha passat per tot aquest procés i encara no ha sortit d’una indefinició que finalment els ha enquadrat en l’espectre unionista del procés. I aquesta tesi la reforçava l’altre dia Arcadi Oliveres quan defensava descartar la DUI i el procés independentista en general, “perquè se n’ha parlat massa”. Els postulats de Podemos van deconstruint el que fins ara havia estat una força independentista com és el Procés Constituent de Forcades i Oliveres.

Un procés constituent, sense procés constituent ni ruptura de la mà de Podemos

En una conferència de premsa celebrada aquest matí, Dante Fachin (Podemos) ha estat molt clar en relació a l’estratègia a seguir per part de Podemos, i que Procés Constituent, amb les seves declaracions estratègiques, subscriu. Fachin ha defensat tres punts:

1. Encetar un procés constituent que no tingui com a objectiu la independència. Quin procés que no impliqui aquesta ruptura bàsica es pot encetar, doncs?

2. Volen un procés Constituent “popular” que no hagi de passar per cap sessió parlamentària solemne. Més fum.

3. Demanen un procés constituent coordinat amb els processos de canvi que s’estan experimentant en algunes regions espanyoles. Més Espanya.

Procés Constituent i, en aquest cas també Podemos (que amb la revista ‘Cafè amb llet’ ja ha exercit l’estratègia de l’odi contra tot allò que olori a CiU), s’omplen la boca amb processos de ruptura democràtica i de participació, però no són capaços d’afrontar l’únic procés de ruptura capaç de capgirar-ho tot, com sí que fa ERC o la CUP i, avui CDC també. De fet, amb la seva actitud, el que fins avui ha estat el partit d’ordre de Catalunya, Convergència, ha demostrat ser més revolucionari que Podemos, Iniciativa o Procés Constituent assumint un gir ideològic en els seus postulats respecte Catalunya de 180 graus.

Mònica Terribas llença un repte clar a Catalunya en Comú: que es defineixin i que deixin d'enganyar i embolicar a la població

En la portada d’avui, la periodista ha llançat el següent repte a Catalunya en Comú (el que hauria de ser ICV + Podemos i Procés Constituent), després de sentir aquests discursos on demanen donar la veu a la ciutadania, o parlen de ruptura democràtica i de processos constituents:

“Ells [Catalunya en Comú] tenen aquest exercici pendent abans del 27 de setembre. Per què unes forces polítiques que fan bandera dels processos de participació democràtica, haurien de fer una pregunta clara (si pot ser més curta millor), sobre quin és el seu full de ruta per la independència. Què defensaran quan arribi el moment? Davant d’unes eleccions plebiscitàries, aquestes formacions no poden permetre que els ciutadans hagin d’evaluar la seva posició en relació al procés a base de gestos, de fotografies, de rodes de premsa, de presència en manifestacions… No, Catalunya en Comú defensarà la independència, o defensarà el dret a decidir dins un procés constituent) De Catalunya o d’Espanya? De qui? Millor saber-ho. Que comptin vots a les urnes, també abans del 27 de setembre, i tothom sabrà qui defensarà què quan arribi el moment”.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
mario fletxa barna
18 de juny de 2015, 09.13 h

#36 Totes aquestes persones ja saben per què i per qui votar, no cal que intentin aportar els que no volen la Independència. Els FERMS endavant i els que no vulguin que no facin nosa, és la primera premisa. Hi ha liders que no mereixen la confiança en el futur que proposen per el nostre ESTIMAT PETIT GRAN PAÍS, repeteixo ara ja no és l'hora, ARA tots els peus en pas segur i els que no vulguin caminar a la cuneta, així varen morir molts dels nostres compatriotes per defensar CATALUNYA. Jo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Isabel fletxa Bcn
17 de juny de 2015, 11.06 h

Kamaku no creus que és millor que els independentistas de Procés constituent, de ICV i de podem s'ajuntin amb la CUP o entre ells i avandonin els seus respectius partits o moviments, només així podrem empenyer tots junts els que defensem la independencia. Podrem donar arguments als indecisos pero no perdria temps amb qui te clar que no recolzara la independencia, com per exemple un partit com Podemos d'ambit espanyol i que no podrá posar-se a favor d'una República Catalana, perque el seu ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
kamaku fletxa Barcelona
17 de juny de 2015, 09.33 h

#35 Sóc un soc d'independentista des de fa més de trenta anys i els uuulls els tinc oberts i amb mirada il·lusionada. A PrC hi ha gent independentista, com els de la facció Constituents per la ruptura que estan fent MOLT bona feina. També hi ha independentistes a Podem que pensen que una República Catalana Independent és el punt de confluència entre federalistes i independentistes. I, a ICV tenim la gent de Compromís per la independència. Tota aquesta gent SUMA. Na Teresa ho sap i per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
mario fletxa barna
17 de juny de 2015, 08.26 h

#17 Perdona però no hi ha temps per tant dubte, ara és l'última hora ja no hi ha més temps, que no ho veus company dels ulls clucs. Ja no hi ha més temps

VIA REPÚBLICANA ARA! I TOTS A UNA PER EL NOSTRE NOU PAÍS, CAP MARXA ENRRERA QUEDA CLAR? QUEDEN MOLTS POCS DIES QUASI CAP PER NEGOCIAR


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Joan fletxa València
16 de juny de 2015, 22.58 h

Podemos= la falange d'esquerres, operació de la claveguera de l'estat i de l'Ibex35


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Emma fletxa Badalona
16 de juny de 2015, 18.00 h

I si el Papa no dóna via verda a la senyora Forcadas perquè entre i surti del convent?. Al·leluia!!! Quin personatge ens trauríem de sobre." Ego, me mi commigo" Ella i l'Oliveras, quin parell!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Emersenda fletxa Sant Cugat del Vallès
16 de juny de 2015, 17.14 h

Tota la política d'esquerres que ens pot oferir Procés Constituent ja l'ofereix la CUP i aquests volen la independència de Catalunya, cosa que no queda tan clara amb Procés.Li aconsello a la sra. Forcades i al Sr. Oliveres que primer lluitin per la alliberació del nostre país i un cop lliures d'Espanya, ja veurem qui ens convé més votar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
fideli fletxa rdnes
16 de juny de 2015, 17.13 h

La Teresa pixa fora de test...Ha perdut l'oremus...i mai millor dit!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Brummel fletxa Tifaland (España)
16 de juny de 2015, 16.47 h

La Forcades i la seva ambigüitat es lo més semblant al Duran i Lleida però amb un parell de bufes (pits, perdó) al davant. Aquesta dona es pensa que l'ha il·luminat el Senyor per anar-hi tots a darrera. I perdoneu la expressió. Sra. Forcades, per on vostè va tirant floretes pel camí es un fangar que acabarà fins el coll. Li diem per experiència! Per llogar-hi cadires... Massa catifa vermella li han posat a aquesta dona per aportar més del mateix. O sigui: RES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Mercè fletxa Barcelona
16 de juny de 2015, 15.03 h

No patiu que no faran cap consulta. L'ambigüitat ja els va bé per enredar els xais, hahaha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.