directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas anuncia que dilluns nomenarà els nous consellers

El president de la Generalitat pretén tancar ràpidament la crisi institucional amb el nomenament dilluns dels nous consellers

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Quim Arrufat ha demanat al president Mas si després de la sortida d’UDC prepararà les eleccions del 27 de setembre perquè prenguin un caire absolutament excepcional i plebiscitari. El president català ha respost amb l’anunci de la remodelació del govern que està prevista per dilluns vinent, quan Mas anunciarà els nous noms que substituiran els actuals conselleres d'UDC.

sessió de control, artur mas, parlament
Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta CDC, CiU, Mas, UDC

Mas té previst substituir els consellers que marxen

Mas ha fet aquest anunci en un moment crític per la federació i un govern que ja està a la fase final (a tres mesos del 27S). A les 13:30h hi ha prevista una roda de premsa de CDC per donar la resposta a la sortida d’UDC al govern. Albert Rivera ha intervingut després per dir al president que l’únic que està aconseguit és “dividir el seu partit i el seu govern”. Mas li ha respost que “!no tinc cap inconvenient en fer autocrítica […] hi ha una discrepància de fons legítima sobre un tema de fons de projecte”. Pel president és lògic que passi això si un partit està disposat a tirar cap al ‘Sí’ i l’altre no del tot. El president ha instat Rivera a deixar que la ciutadania es pugui comptar el 27S.

ICV intenta furgar en la ferida

El diputat Joan Mena ha demanat al president que respongui a com pensa reestructurar el govern. Li ha retret que es dediqui a gestionar trencadisses, mentre ahir es feia un ple sobre salut en el qual queda palès quin tracte es dispensa a la sanitat pública, amb un model insuficient de “capitalisme d’amiguets”. El president de Catalunya ha respost que la governabilitat està assegurada. Mena l’ha titllat de tacticista i “d’empetitir el dret a decidir”. Ha parlat del 27S com l’“inici d’un canvi constituent”, fent referència a la manifestació favorable a Ada Colau el 13 de juny a la plaça Sant Jaume. Mas ha respost que “el capitalisme d’amiguets” era el que aplicava la pròpia Iniciativa quan governava. El president ha instat ICV a comptar la seva gent “com ha fet UDC” a veure si recolzen la postura d’Herrera, de Camats o de qui sigui.

Alícia Sánchez-Camacho: "vagi-se'n vostè també"

La presidenta del PP català ja ha anunciat que “no seré original en la meva pregunta”. Alícia Sánchez-Camacho ha preguntat “com creu que afectarà la crisi de la federació en el procés separatista i en el govern”. Mas ha respost que la substitució dels consellers i de la vicepresidenta serà ràpida i se seguirà el full de ruta establert. Li ha recomanat que “no tingui por” i l’ha emplaçat a les urnes. Camacho ha replicat que “vostè tot el que toca ho divideix i ho fractura”. L’ha acusat de dividir i fracturar tant el govern, com la federació i “el partit socialista”, a banda de la societat. La presidenta del PPC quan se li ha acabat el temps, ha etzibat un "vagi-se'n vostè també" a micro tancat. Mas li ha recomanat que compti els vots que li queden a Catalunya “se n’adonarà que la seva política a Catalunya no deu ser la més encertada ara mateix”. El president li ha plantejat si “pensar diferent és dividir la societat?”.

Iceta demana la dimissió del president de manera indirecta

Iceta ha preguntat: “Manté vostè el que va dir a David Fernández, hem de ser molt durs amb qui s’aparti del camí de les plebiscitàries?” Mas ha respost amb un escuet “no li vaig dir al senyor Fernández, sinó al senyor Partal”. Iceta ha agraït la “gran aportació intel·lectual al pensament” i li ha dit que ara li hauria de demanar la dimissió i la convocatòria imminent d’eleccions. “Quants partits caldrà sacrificar més per que es doni compte que la independència unilateral no és possible?” li ha preguntat en la rèplica Iceta, amb un to més contundent, que sonava a míting. El líder socialista li ha demanat respecte per tot aquella gent que no és independentista i que també viu a Catalunya. Mas li ha respost que “tinc el mateix respecte per tothom, i no només pels catalanistes que no són independentistes, fins i tot pels que no són ni catalanistes. Jo li tinc a tots els catalans”. El president ha aprofitat per dir que si “tant diferent ha de ser el nou govern d’Espanya, perquè els socialistes catalans no ens porten el reconeixement del PSOE que podrem decidir en un referèndum legal i acordat? Facin aquesta feina. Si vostès ens porten això […] li faré un monument si ho aconsegueix”.

Junqueras pregunta pel cas de l’ERO a General Cable

El president d’Esquerra Republicana ha intervingut el darrer per anunciar-li que el partit seguirà recolzant el govern, i aleshores ha aprofitat per treure el cas de l’ERO a General Cable. El president ha respost lamentant aquest conflicte industrial, un veritable problema per a Catalunya, que “té una important base industrial”. La intervenció del Cap de l’Oposició ha estat més agraïda pel president. Mas ha explicat les mesures que pretén impulsar el govern en aquest sentit.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
19 de juny de 2015, 10.46 h



COMUNICADO

Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotadora española.

Por o... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Gentil fletxa Osona
19 de juny de 2015, 10.01 h

Endavant Sr, Mas, s'ha de governar sense que li tremoli la ma. Vostè te la responsabilitat de governar, i està governant. Felicitats.
M'estic plantejant si m'apunto a CDC, doncs ara ja podrà ser un partit normal i lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Iu fletxa Barcelona
18 de juny de 2015, 22.11 h

Som-hi President ||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
18 de juny de 2015, 18.57 h

#2
Aquesta és una de les raons per la que aspirem a comptar amb un estat propi.
Totes les altres o gairebé totes, tenen a veure amb una qualitat de vida per a la ciutadania al complert, força millor que la que gaudim ara.
És això el que s´ha d´entendre, no pas res que estigui lligat al nacionalisme, doncs si n´hi ha de nacionalistes, que sí que n´hi ha, aquests seguiran essent nacionalistes; el que sí que tinc clar, és que els independentistes ho deixarem de ser, un minut després ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
18 de juny de 2015, 18.44 h

MARCA REGION CATETALANA

Una plaga de ratas obliga a cerrar un colegio del Poblenou
Los alumnos de la escuela Fluvià ya no regresarán este curso al edificio del centro

La instalación está junto a un solar vacío, que estuvo mucho tiempo descuidado.
http://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/una-plaga-ratas-obliga-cerrar-colegio-del-poblenou-4267538


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 de juny de 2015, 15.55 h


Ara sí que té el meu vot, SENYOR MAS , ademés del mal (molt mal?) (ON?) que li ha fet en Duran, perque els altres partits son pura CACA, tots menys Convergencia sensa Unió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jo fletxa Catalunya
18 de juny de 2015, 14.21 h

Que no es preocupi la Sra. Quematcho, que més endavant ja li arribarà la trencadissa al PP i a C's. No se n'escaparà ningú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 de juny de 2015, 14.08 h

El qui més mal li ha fet al SR. MAS, és Duran, el unic que no ha donat la cara, COVARD".......Ara si que té el meu vot Sr.Mas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Mark fletxa BARNA
18 de juny de 2015, 13.21 h

Lo bueno del proceso independentsita es que se está cargando a vividores como Duran i LLeida que lleva 25 años en política chupando del bote.......... En un estado independiente si lo logramos gente como él no deben tener cabida en las instituciones. Chorizo y un putero


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
18 de juny de 2015, 12.20 h

L'ultranacionalista radical i absolutista espanyol, Duran, abandona Mas en el seu deliri de voler sotmetre Catalunya!
Les coses clares!

Visca la terra lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.