directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras vol liderar una "Aliança per la República Catalana"

El president d’ERC aposta per liderar "una opció de canvi” vers un nou país, que esdevingui hegemònica

Comentaris 37  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

En un article a l'ARA, el líder dels republicans Oriol Junqueras aposta perquè ERC sigui el pal de paller d’una “candidatura de canvi” que pugui esdevenir hegemònica i que inclogui, segons afirma, els tres motors que impulsen el canvi cap un nou país:  "l'independentisme, les esquerres i els moviments de regeneració democràtica". Una Aliança per la República Catalana en la qual, al seu parer, ERC "haurà de tenir un paper central, però que haurà d'ultrapassar sigles i etiquetes tot basant-se, únicament, en un compromís compartit per bastir un país lliure, just i plenament democràtic, i en la voluntat d’afermar grans consensos al voltant d’aquest compromís".
L’aliança ha de pivotar sobre la defensa de la independència, la república i el procés constituent

El líder d'ERC apunta que l'Aliança que proposa ha de ser "una vertebradora de grans consensos entre totes les forces de canvi del país", i es compromet a treballar en aquest sentit per facilitar "el naixement d'un nou país lliure, just i plenament democràtic". Junqueras creu crucial que els catalans  tinguin l’oportunitat de sumar-se a aquesta opció de canvi que reuniria cinc mínims programàtics:

1- “Compromís inequívoc amb la independència del nostre país, en el marc de la unitat d’acció amb la resta de l’independentisme, i amb l’objectiu que el procés constituent que en resulti tingui un fort component participatiu”.

2. “Tolerància zero amb la corrupció i el frau. Transparència total del pressupost i els recursos de l’Aliança. Netedat absoluta de tots els candidats i compromís a respectar un codi ètic exigent”.

3- “Lluita contra l’atur, la pobresa, la desigualtat, el fracàs escolar i la precarietat.

4- “ Desenvolupament eficient i sostenible. La prosperitat de la República dependrà de l’emprenedoria, la innovació i la sostenibilitat, així com d’una planificació racional de les infraestructures i el territori”. En aquest senti Junqueras aposta, entre altres, per deixar “d’abocar recursos a projectes basats en l’explotació de mà d’obra barata, l’especulació, el mercadeig amb les lleis i la destrucció del territori, com ara Eurovegas o BCN World”, o “Acabar amb els privilegis de què gaudeixen grans empreses (per exemple, energètiques) que han viscut del BOE durant dècades”.
 
5- República laica, plural i cohesionada. Desdesterrar la xenofòbia i promoure la integració de la immigració.  En aquest sentit, aposta perquè el català “ llengua comuna de la ciutadania” sigui un dels fonaments de la República, sens menyscapte “del reconeixement d’altres llengües plenament arrelades al nostre país, com ara el castellà”.
 
Junqueras es mostra fermament convençut que una àmplia majoria de la societat catalana “comparteix aquestes idees, així com els valors, tan històrics com vigents, en què es basen: Llibertat, Igualtat, Fraternitat”.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#37
Antelm fletxa Moia
22 de juny de 2015, 19.39 h

Junqueras, fot el camp. Has demostrat no ser res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
21 de juny de 2015, 14.27 h

#29 En llanito, para que me entiendas: Se están mojando PORQUE SE ESTAN HACIENDO PIPÍ ENCIMA, NO TE CONFUNDAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Francesc fletxa Calders
20 de juny de 2015, 16.20 h

Oriol, aquests 5 punts els has consensuat abans amb els altres partits? Hi ha algú que t'hagi dit que no? Si tots hi esteu d'acord, només ho dius perquè tu vols ser el líder? No creus que entre això i la proposta que va fer en Mas en el seu dia no hi ha cap diferència? Proposar ara això i ensenyar l'orella és tot igual.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
BEJOTA fletxa bcn
20 de juny de 2015, 12.22 h

CONSULTA 9N .-TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS SOBRE EL TOTAL DE POSIBLES VOTANTES 9N: 28,40% (menos de uno de cada tres posibles votantes) TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS 9N SOBRE LA POBLACION TOTAL CATALANA: 23,85% (menos de un catalán por cada cuatro) OSEA, CONTANDO ELLOS LOS VOTOS.

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
mario fletxa barna
20 de juny de 2015, 09.31 h

Ara es suplanta el nom d'altres comentaristes per desvirtuar els seus comentaris? Ja no es pot caire més baix. Fa massa temps que em coneix tothom per creure't TORRACOLLONS! QUE NO COLA, AU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Brummel fletxa Tifaland (España)
19 de juny de 2015, 15.45 h

#29 Això es real? La intervenció militar li haurien de fotre amb ell i a casa seva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
19 de juny de 2015, 14.18 h

Sembla una broma de mal gust. Copia de la proposta de Mas pero excloent i tard...

ERC necessita tribar un bon lider, com en David Fernandez o el president Mas.
Aquesta és la veritat. En tot el procés, ERC ha anat de remolc. No ha fet res de res. Ara surt amb aquesta idea que em fa pensar més amb l'Herrera que amb la idea que tinc d'ERC.

Jo no soc de cap partit. Se'n poden anar tots a la merda, ara, soc independentista i veig que els dos partits que valen la pena son CDC i CUP.
ERC, perdone... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Ramon fletxa Sant Boi de Llobregat
19 de juny de 2015, 13.28 h

#27 Tens una mirada molt curta ,ERC des de sempre està defensant la indepndència i es el partit que ha obligat a tots els altres a bellugarse i posici, onarse , ha fet que tot-hom es mulles incluida CiU, ja no cal dir dels altres partits no partidaris de la independència, la teva mirada es de curta volada !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
justo fletxa INTERVENCIÓN MILITAR EN CATALUÑA , YA !!!
19 de juny de 2015, 13.05 h



MENOS MAL QUE POR FIN SE ESTÁN MOJANDO LOS CUERPOS DE SEGURIDAD DEL ESTADO EN DEFENDER LA PATRIA HERIDA Y ATACADA VILMENTE POR LOS TERRORISTAS CATALANES Y VASCOS, Y POR LOS PODEMITAS PROETARRAS , QUE ESTÁN HACIENDO QUE ESPAÑA SE VAYA HUNDIENDO, PERO YA HA LLEGADO LA HORA DE QUE LOS MILITARES SE ALCEN Y PONGAN PIE EN PARED, TOMANDO EL CONTROL DE LOS TERRITORIOS QUE ESTÁN MALGOBERNANDO LOS SEPARATISTAS Y LOS DE LA COLETA.

ARRIBA ESPAÑA !!!

LOS MILITARES DEBEN TOMAR EL CONTROL DE LAS TIER... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Mario fletxa BCN
19 de juny de 2015, 13.03 h

Los que estais criticando a ERC (o a CIU o la CUP que daria igual) quereis convertir el 27S en un GALLINERO. Estais negando el caracter plebiscitario del 27S haciendo continuamente criticas partidistas.
Si ERC se negó a hacer una lista unica sus razones puede tener al margen del partidismo, como que haya mucha gente indepe pero que Mas les produzca sarpullidos, es absurdo pero es asi, y yo no me voy a poner a juzgar el sentido del voto de la gente sino a maximizar el voto indepe.

Si algun in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.