directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tot en ordre per a la batalla final

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- Després del resultat lamentable de la consulta de diumenge passat a Unió (que arruïna potser sense remei 83 anys d’història), el caixa o faixa immediat de Convergència Democràtica ha servit per clarificar de manera extraordinària el panorama de les eleccions plebiscitàries. El trencament ha coincidit, a més, amb el re-llançament de la campanya “Ara és l’hora” de l’Assemblea Nacional Catalana i l’Òmnium de cara al setembre. Els somriures tornen al rostre de centenars de milers d’independentistes: a falta d’un acord més ferreny pel que fa al full de ruta, gairebé tot està ja disposat en el camp de batalla final. Som-hi, tenim cent dies per tocar el cel amb les mans. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Castellà, Antoni(secretari d’Universitats del Govern de Catalunya).
Valor de futur.
Dins un partit on el duranisme ha anat fent durant els darrers anys un procés de selecció de fidels intensíssim, on, en el darrer congrés, una part notable del sector independentista va marxar rere les passes de Josep Maria  Vila d’Abadal, té un mèrit enorme assolir l’èxit d’Antoni Castellà, Joan Rigol i Núria de Gispert. Amb calma i una extraordinària habilitat per no caure en els continus paranys del vell establishment del partit, per primera vegada en quatre dècades, s’hi han enfrontat i amb mirat de fit a fit a la direcció . Castellà ha esdevingut, aquests dies de màxima visibilitat pública, un dels principals valors polítics del procés i escalarà a un dels primers llocs de la llista del president. Un home cridat a jugar un paper de primera línia en els temps decisius que vénen. S’ho mereix.
 
Duran i Lleida, Josep Antoni(president del comitè de govern d’Unió).
Covard com sempre.
Amagat, sense donar la cara en cap moment, ni abans, ni després. Llançar la pedra i amagar la mà. Les notícies a la premsa sobre la connivència total de la direcció del partit en la creació i registre com a formació política de Construïm han fet envermellir de vergonya. Deu ser el primer cas a la història que la cúpula d’un partit crea un altre a esquenes dels seus militants. I, entretant, Duran, encara que només sigui per noranta vots, s’ha quedat la marca. Sí, és cert. Però hi ha marge per a la batalla. Els partidaris del no han de plantar cara i exigir la celebració d’un congrés extraordinari del partit. De fet, han de fer exactament allò que el de la Franja ha practicat des de que va començar el procés: posar el dit a l’ull tant com puguin al líder. Res de marxar.
 
Espadaler, Ramon(secretari general d’UDC).
Els darrers dies de Pompeia.
La fumarola és evident molt enllà, a l’horitzó, i el núvol de cendres s’aproxima inexorablement. La lava arribarà més tard, per cobrir les despulles. La gestió de la Consulta, teòricament destinada a clarificar posicions, compromesa per part del conseller Espadaler, ha estat nefasta: indeterminació total de l’objectiu final sumat a tots els condicionants possibles, uns quants, a més incompatibles entre ells. Boira densa per guanyar temps. L’error l’aboca a una situació molt precària, de moment, traduïda en la seva sortida del Govern. La compareixença de la nit electoral, despentinat literalment i figuradament, esperpèntica: insistir a actuar com si (tal i com estaven acostumats en la llarga era Duran) el 80% de la militància hagués avalat la proposta de la direcció. La sensació que tot estava planificat molt abans. Fins i tot, de quan, l 2 de maig, “El Periódico” va avançar la seva marxa.
 
Fachín, Albano-Dante(candidat de Podem a la presidència de la Generalitat de Catalunya).
Confluència impossible.
El flamant candidat de Podemos a Catalunya, a més de queixar-se contra TV3 per no parlar del llançament de la seva candidatura (de moment, extraparlamentària), ha explicat aquests dies a la multitud de mitjans que sí els paren atenció que és partidari d’un procés Constituent a Catalunya, però coordinat (?) amb els dels altres territoris de l’Estat. Com en tots els períodes revolucionaris de la història espanyola que, indefectiblement, han acabat com el rosari de l’aurora. En una mostra d’alçada política sense parió ha afegit que anirà a la gran mani de l’11-S a la Meridiana en funció de la seva agenda: aquest és el nivell de respecte per la mobilització popular més important de la història del país: s’hi pot estar a favor o en contra, però no és obligatori fer el ridícul.
 
Forcades, Teresa(candidata de Procés Constituent a la Generalitat de Catalunya).
Maniobra d’exclusió.
Les darreres passes de la líder anticapitalista semblen no gaire mesurades. Ha abandonat la vida religiosa per llançar (en una actitud que, francament, fa ferum de vella política, de dalt a baix) la seva pròpia candidatura a encapçalar la llista de confluència dels qui volen canviar-ho tot (excepte, alguns, d’Estat). El més sorprenent de la seva aposta és la claredat amb la qual exclou una part significativa de la societat catalana. Diu la Teresa Forcades que la independència cal fer-la sense CiU. I la matemàtica més bàsica no surt. Perquè, com es pot construir la República Catalana deixant de banda entre el 20 i el 25% dels votants i dels seus lideratges? La pregunta és: quan s’exigeixen condicionants impossibles, s’està fent més viable o impossible un projecte col·lectiu? Francament, si és per a això no calia exclaustrar-se.
 
Junqueras, Oriol(president d’Esquerra Republicana de Catalunya).
L’aposta republicana.
Encetant d’una vegada (mare meva com ha costat!) el tipus de campanya eminentment programàtica que necessitem com aigua de juny, pensat alhora per a unes eleccions plebiscitàries i constituents com les que ens esperen d’aquí cent dies, aquest divendres, per arrodonir la festa, avançant-se un dia al president, el líder d’Esquerra llançava la seva aposta per al 27-S: una Aliança per la República Catalana. Una candidatura, centrada en la independència, la justícia social i la regeneració democràtica, coherent amb el que ha estat la trajectòria de Junqueras des del minut u del seu lideratge: l’objectiu (encara que no ho sembli, gens partidista, de país) de guanyar tot l’espai possible per a una esquerra nacional, no subordinada, en substitució del paper històric dels socialistes catalans. La victòria de Mas el 27-S no enfosquirà la importància de la seva missió.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
22 de juny de 2015, 12.49 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en muchos casos, de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pandereta Man fletxa Pandereta City
20 de juny de 2015, 18.33 h

#5 superman rajoy diu que creara 500000000000000000 milions de llocs de treball
hahhahahahahahhahahhahahahhahhahha
hahhahahhahahhahhahahahhahahhahahh
hahhahahahahhahahahahhahahahahahha
hahahhahahahahhahahahahhahahahhaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
BEJOTA fletxa bcn
20 de juny de 2015, 16.17 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

N.B. AQUESTA ÉS LA BATALLA FINAL.PER SERT :RES DE RES COM AL QUEBEC I ESCOCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pandereta Man fletxa Pandereta City
20 de juny de 2015, 15.43 h

#3 imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
20 de juny de 2015, 14.26 h

CUANTA RAZON TENIA EL PRESIDENTE AZNAR: "ANTES SE FRACTURARA CATALUÑA QUE ESPAÑA"-

EL PLAN DE MAD MASS PARA LA INDE FUNCIONA:


DE MOMENTO UDC YA SE HA INDEPENDIZADO DE CDC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
20 de juny de 2015, 10.57 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
renom fletxa caldes
20 de juny de 2015, 10.18 h

És estiu i arriba la sega. Esmolem bé les falçs, perquè ARA ES L´HORA DE TREBALLAR AL MÀXIM I TRENCAR LES CADENES DE L´OPRESSIÓ.
ARA ÉS L´HORA DE LA INDEPENDÈNCIA ¡¡ * ¡¡
AMB PAS FERM I DECIDIT, CATALUNYA ENDAVANT ¡¡ * ¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.