directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’Estat accelera l’asfixia econòmica de la Generalitat

Tanca la porta a l’obtenció dels 1.800 MEUR que falten per quadrat el pressupost de la Generalitat de 2015

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Chicago (EUA) (ACN).- La Generalitat està treballant aquest 2015 amb un pressupost que fia més de 1.800 MEUR a la negociació amb l'Estat. Fins al moment, però, l'executiu espanyol ha anat tancant portes a la possibilitat d'obtenir aquests recursos. Els principals conceptes amb què es volien compensar els 1.800 MEUR són la bestreta del fons de competitivitat, que ja ha estat denegada; l'impost de dipòsits bancaris, que ha estat anul·lat pel TC; i la disposició addicional tercera de l'Estatut, que es reclama sense èxit des de fa nou anys. Amb tot, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha dit en una entrevista a l'ACN que el Govern "continuarà insistint" per obtenir aquests ingressos.


Comparteix
   


Etiquetes

Cal preparar-nos per evitar l’asfixia premeditada del govern espanyol

A les portes de tancar el primer semestre del 2015, cada cop hi ha menys esperances d'aconseguir els ingressos per poder quadrar el pressupost dissenyat pel Govern. Un dels darrers revessos ha estat l'anul·lació per part del Tribunal Constitucional de l'impost català de dipòsits bancaris, en considerar que "coincidia" amb l'estatal sobre la mateixa matèria. A la pràctica, la resolució judicial suposarà que suposarà que la Generalitat recaptarà 64 MEUR -en concepte de l'impost estatal- en comptes dels 600 que es preveien amb l'impost català, que preveia gravar els dipòsits entre el 0,3 i el 0,5%, mentre que l'impost estatal és proper al 0%. 

Espanya augmentarà l’asfixia econòmica a mesura que s’acosta el 27S

D'altra banda, el Ministeri d'Hisenda també ha denegat avançar el fons de competitivitat, que es paga a dos anys vista. Paral·lelament, tot i que fa nou anys que es reclama la disposició addicional tercera, però Mas-Colell no es dóna per vençut: "Mai hi renunciarem i encara queden 6 mesos de l'any", ha assegurat en una entrevista a l'ACN concedida a Chicago la setmana passada. Una altra de les possibilitats per aconseguir més diners, també ja denegada, era la possibilitat d'aconseguir que es fixés per a les autonomies un objectiu de dèficit més relaxat que l'actual 0,7%. 

"No acceptarem un no com a resposta" 

A més, el conseller d'Economia reclama a l'Estat 900 MEUR provinents de la recaptació tributària. El sistema de finançament preveu que els ingressos per impostos s'abonin a les autonomies dos anys després d'haver-se recaptat i això fa que, en un moment de recuperació econòmica, Catalunya estigui rebent menys diners dels que s'estan recaptant actualment, ja que el que arriba és de fa dos anys, quan la situació econòmica era pitjor. És per això que Mas-Colell considera que l'Estat està "finançant" l'Estat amb aquests 900 MEUR. Res fa indicar, però, que el Ministeri d'Hisenda accedeixi a la petició de pagar aquests diners abans del que està previst.

Tot i aquest panorama, el conseller d'Economia i Coneixement no tira la tovallola i es mostra bel·ligerant: "Continuarem insistint. En particular, amb el tema de rebre aquest any els ingressos que s'estan rebent dels impostos d'aquest any, no acceptarem un no com a resposta. A nosaltres ens diran que no, però nosaltres continuarem insistint perquè està justificadíssim". 

Inicialment el Govern va assegurar que es fiaven 2.350 MEUR a la negociació amb l'estat. L'estalvi que suposa la rebaixa al 0% dels interessos que es paguen per rebre diners del Fons de Liquiditat Autonòmic, però, ha fet rebaixar aquesta xifra als 1.800 MEUR. 

 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
22 de juny de 2015, 12.44 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en muchos casos, de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Joui Triviani fletxa La Guingueta
22 de juny de 2015, 09.30 h

BEJOTA, per saber del cert qui votaria independència i qui no, el més lògic seria preguntar-ho als ciutadans catalans, no creu? enlloc de inventar resultats sense haver deixat fer una cosa tant senzilla com un referèndum, no existeix res més democràtic que fer-ho, no creu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Joui Triviani fletxa La Guingueta
22 de juny de 2015, 09.26 h

#12 Però que s'empatolla en BEJOTA, en Mas Colell és una figura reconeguda internacionalment com un economista de primera fila i vostè amb els seus comentaris queda desprestigiat per complert. ja se sap que els produeix urticària la propera Catalunya Independent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
mario fletxa barna
21 de juny de 2015, 11.17 h

Doncs vinga SR. Mas-Colell mesures dràstiques no esperi res més no hi ha temps d'espera

LA NOVA REPÚBLICA ENS CRIDA DESESPERADAMENT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
20 de juny de 2015, 23.06 h

#12 BEJOTA, se t'ha penjat el cervell, sembles un disc ratllat. Pots fer-te un reset si et recargoles una mica el testicle esquerre...o el dret segons la teva filiació política.....potser tots dos millor....


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Pandereta Man fletxa Pandereta City
20 de juny de 2015, 18.32 h

#12 superman rajoy diu que creara 500000000000000000 milions de llocs de treball
hahhahahahahahhahahhahahahhahhahha
hahhahahhahahhahhahahahhahahhahahh
hahhahahahahhahahahahhahahahahahha
hahahhahahahahhahahahahhahahahhaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
BEJOTA fletxa bcn
20 de juny de 2015, 16.07 h

SR. MAS -COLELL: AQUELLS TEMPS ON "TOT PER CATALUNYA (I LES FILLES JOVES PER MINYONES ) O ENS INDEPENDICEM" S'HAN ACABAT..LI RECORDO ,PROFESSOR ,QUE AMB L'INGRÉS AL M. COMÚ ,ELS PRIVILEGIS I XANTATGES NO HI TENEN CAP LLOC.NO LI CORRESPON A VOSTÈ COM A PROFESSOR ACTUAR COM UN MENTIDER.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 29
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
20 de juny de 2015, 15.48 h

Tal faràs, tal trovaràs.
No hi ha volta enrera.
Cada volta de cargol, milers d'independentistes més.
Tenen antipolítica. Són uns desgraciats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
20 de juny de 2015, 15.20 h

ARAGONES ZOQUETE,PONTE EL PARACAIDAS. JAJAJAJAJA.
#7


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
BEJOTA fletxa bcn
20 de juny de 2015, 14.59 h

CONSULTA 9N .-TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS SOBRE EL TOTAL DE POSIBLES VOTANTES 9N: 28,40% (menos de uno de cada tres posibles votantes) TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS 9N SOBRE LA POBLACION TOTAL CATALANA: 23,85% (menos de un catalán por cada cuatro) OSEA, CONTANDO ELLOS LOS VOTOS.

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.