directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras defensa la seva llista de confluència: "Nosaltres no estem llençant una opa a ningú"

El líder d'ERC aposta perquè les forces no independentistes se sumin al procés constituent després del 27-S

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat la seva candidatura de confluència pel 27-S -que vol batejar amb el nom d'Aliança per una República Catalana- i ha afirmat que no vol competir amb d'altres opcions que comparteixen un mateix objectiu, com la probable futura "llista de país" del president Mas. "No estem llençant una opa a ningú, al contrari, nosaltres obrim els nostres braços per abraçar i donar la mà a tots aquells que comparteixen els nostres objectius. 


Comparteix
   


Etiquetes
No tenim cap inconvenient a desitjar sort a tots aquells que comparteixen l'objectiu de la independència", ha assenyalat Junqueras, que també ha apostat perquè les forces no independentistes se sumin al procés després del 27-S.

"L'objectiu principal és que les forces independentistes tinguin la màxima representació al Parlament de Catalunya, amb la fita de la majoria absoluta", ha reflexionat en veu alta aquest dissabte el president d'ERC en el Consell Nacional. "Aquesta és la prioritat, molt més que el resultat concret de qualsevol llista i de qualsevol projecte. És important que l'independentisme sigui clarament majoritari", ha reblat Junqueras, que ha afirmat que -un cop s'hagi aconseguit aquest objectiu el 27-S- arribarà l'hora de sumar les forces no "implícitament" independentistes al procés. "Un cop tinguem aquesta majoria al Parlament necessitem i volem implicar-hi aquelles forces que fins ara no se senten però que almenys no estan contra la independència", ha puntualitzat.
 
"I com ho aconseguirem? La proposta de full de ruta ho deixa clar. A través d'un procés constituent. El nou Parlament tindrà prou potestat per ser constituent d'un nou Estat i d'una nova Constitució", ha detallat el president d'ERC. "Entenem aquest procés constituent com una oportunitat per seduir aquestes formacions, que són democràtiques i acceptaran uns resultats democràtics", ha explicat Junqueras, que també ha parlat obertament d'un tercer objectiu de cara al 27-S. "No hem de donar cap excusa ni cap motiu per sobremobilitzar els contraris a la independència", ha avisat el president d'ERC. "Nosaltres volem construir un nou país, una nova república catalana, pel bé de tothom; no perquè algú hi perdi", ha defensat amb vehemència Junqueras.
 
"Hom fem pel benestar de tots els ciutadans de Catalunya i no hem de donar cap excusa ni cap motiu perquè ningú se senti exclòs. Ningú ha de tenir la necessitat de mobilitzar-se contra el procés d'independència", ha insistit el president d'ERC, que ha continuat amb la seva idea d'ampliar el perímetre de l'independentisme. "Volem assemblar-nos tant com sigui possible a la societat que volem representar, que té per objectiu la justícia social i la independència", ha comentat Junqueras, que ha sentenciat que "ERC és la millor síntesi d'allò que volem construir". "I nosaltres no estem llençant una opa a ningú ni fent crítiques", ha recordat Junqueras, tot passant de puntetes per la crisi oberta en CDC i UDC.
 
"Nosaltres sempre hem dedicat paraules amables a tots aquells que ens acompanyen en aquest projecte. De la nostra boca no en surten retrets ni amenaces, mai", ha valorat el president d'ERC. "Ens sembla que aquesta és la millor actitud, l'actitud dels que de veritat estimen el projecte compartit i l'objectiu que volem assolir. Ens hi juguem tant el 27-S que ens ho juguem tot", conclòs Junqueras.
 
Oriol Junqueras, candidat d'ERC al 27-S

 
Precisament, Oriol Junqueras ha estat proclamat oficialment aquest dissabte 20 de juny candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat de cara al 27-S. Ho ha fet amb l'aval de 96 membres d'un Consell Nacional que també ha aprovat els documents congressuals que han de marcar la línia política i d'actuació del partit pels propers quatre anys. Uns documents que ara s'obren a debat amb la militància i que seran ratificats al plenari del Congrés Nacional del 25 de juliol.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
Dui ja fletxa Tarragona
24 de juny de 2015, 15.28 h

Los de esquerres sempre la cagen, per culpa dells encara no ho aconsegirem. PRIMER LA INDEPENDENCIA,una mica de patriotisme BURROS !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
antoni fletxa manresa
23 de juny de 2015, 17.36 h

sr.junqueras.per lo que yo veix buste no enten el pople catala.esta encegat em fer politica de partit. els catalans lo que volem es una forsa unida.fer una pinya.may millo dit. prime es catalunya que als partits. repensi´su.per la egoisme propi nos faigi malbe aquesta oportunitat tan gran que tenim:


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
22 de juny de 2015, 12.46 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en muchos casos, de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
21 de juny de 2015, 20.12 h

#27 Que plantar cols no vol dir que tot el dia vomites merda per la boca, i que tots els pagesos siguin uns marranos com tu i com bona part dels pagesos bruts d'erc.
A ciutat, a cagar es fa al water, que no sé si saps el que es!
Per escriure,no cal anar cagat, brut i miserable com tu, esquerranista del Montilla i Ole d'españa.
Per cert, en Pujol no està imputat enlloc i el germa del Junqueras si, ho entens?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
21 de juny de 2015, 18.11 h

#27 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
21 de juny de 2015, 18.07 h


Esos chalados de Converchensia van a hacer todo el trabajo sucio que tendriamos que hacer los buenos españoles.


CUANTA RAZON TENIA EL PRESIDENTE AZNAR: "ANTES SE FRACTURARA CATALUÑA QUE ESPAÑA"-

EL PLAN DE MAD MASS PARA LA INDE FUNCIONA:


DE MOMENTO UDC YA SE HA INDEPENDIZADO DE CDC y pronto Mas y los suyos haran saltar por los aires las relaciones entre independentistas. No tardaremos en verlo. Juas juas juas


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
J.L. Masferrer fletxa Granollers
21 de juny de 2015, 17.53 h

#24 De poble, dius, pobre idiota? Plantar cols? tu desgraciat , si és veritat que ets de l'Osona i no de Graná, la ciutat més gran que teniu és Vic, ciutat molt bonica i que respecto molt, però amb 40 000 habitants, mentres aquí a Granollers en tenim 60 000, i què més voldria jo que poder plantar cols, idiota, que no és cap cosa deshonrosa , lo que sí és deshonrós és ser idiota com tu, per no dir-te una cosa més forta.
Si us plau, el pare d'aquest nen idiota, que li foti una gard... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
J.L. Masferrer fletxa Granollers
21 de juny de 2015, 17.47 h

#24 No,ignorant, moltíssimes més corrupteles pesen sobre el VOSTRE exPresidnet Jordi Pujol, que tant lloàveu en el seu moment, i sobre no sé quants dels seus fills i filles .

Prou que el cas Pujol i el cas Palau de la Mùsica han fet mal al procés, perquè encara vingui un marrec irresponsable, envejós, i liós com tu, a remenar més la merda. Per mi, francament, que ets un subnormal, Gentil Blanca Flor de les Neus. No saps què fas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
21 de juny de 2015, 17.33 h

#22 Home,. més corrupteles que les del germà del gros Junqueres, que només li falta la túnica de l'emperador Augustus de los Huertus.
Ai nens, esquerranets de poble, només serviu per fer d'un pocavergonya espanyolista president de la Catalunya dels espanyolistes.
Jo si hagues fet al Montilla y sus chorizos president, potser, potser, m'hauria suicidat pel mal que he fet a Catalunya.
Pobres pagesets de los Huertos, i en Junqueras plantant cols amb el Podemos del seu poble Junts per España-U... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
21 de juny de 2015, 17.06 h

CUANTA RAZON TENIA EL PRESIDENTE AZNAR: "ANTES SE FRACTURARA CATALUÑA QUE ESPAÑA"-

EL PLAN DE MAD MASS PARA LA INDE FUNCIONA:


DE MOMENTO UDC YA SE HA INDEPENDIZADO DE CDC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.