directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP veu "gastada" la proposta de Mas i avisa que pot generar "desconcert" a les entitats sobiranistes

Arrufat lamenta que el president "intentés separar" la lluita social del "repte plebiscitari" del 27-S

Comentaris 39  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El diputat de la CUP, Quim Arrufat, considera que la crida del president de la Generalitat, Artur Mas, a les entitats sobiranistes de cara el 27-S és una proposta "gastada", després que no tirés endavant la llista amb ERC. De fet, veuen tres "errors" al plantejament de Mas: temen que s'hagi instal·lat el "desconcert" a ANC i Òmnium, lamenten que "posi el pes" al sobiranisme organitzat -"traspassar a les entitats la responsabilitat d'articular un front és traspassar ara un merder enorme"-, i que "intentés separar" el 'si se puede' del carrer del "repte plebiscitari". 

arrufat, quim arrufat, CUP
Comparteix
   


Etiquetes
La CUP, que n'esperava "alguna cosa diferent", ha constatat que la política catalana està en fase "d'opes" sense que "ningú es mogui".

El diputat i portaveu parlamentari de la CUP, Quim Arrufat, ha assegurat que esperaven que aquest dissabte Mas presentés la seva llista de cara el 27-S en comptes d'una proposta que al seu parer conté tres errors. D'entrada, entén que no s'ha posat en marxa "el turbo de la il·lusió" sinó en tot cas el del "desconcert" a les entitats sobiranistes i als partits independentistes a pocs mesos de les eleccions del 27-S. Un segon element que desperta la queixa de la CUP és que Mas posi "el pes" al moviment civil sobiranista que, en tot cas, "hauria de tensar des de fora i no preocupar-se per encapçalar o construir llistes o intervenir entre partits.
 
Per ha això ha reblat que la proposta de Mas està "gastada" perquè ja va quedar descartada la llista única amb ERC que Mas va defensar en la conferència de full de ruta després del 9-N. "Traspassar a les entitats la responsabilitat d'articular aquest front és traspassar ara un merder enorme a unes entitats que treballen per fer eleccions plebiscitàries, temem que pugui generar més desconcert, i segurament no arribarà enlloc", ha augurat abans de pronunciar la conferència 'Per una confluència estratègica per a l'inici del procés constituent català' a Sant Pere de Ribes
 
El tercer dels errors -"entenem que intencionat"- és "intentar separar" el 'sí se puede' del carrer del "repte plebiscitari" del 27-S. Arrufat considera que a Catalunya el problema en tot cas és que "no es pot" fer res: ni un referèndum ni qüestionar el pagament del deute, ha dit com a exemples. "És un error dir 'alerta no us confongueu: el sí se puede no té res a veure amb la llibertat de Catalunya", ha lamentat. En aquest sentit, ha recordat que "l'alliberament nacional i el procés constituent és el camí, la via, per accedir als drets socials". "Si no ho sumem estarem dividint el procés, dividint forces; i si ho aconseguim som imparables, perquè sumem majories molt àmplies".

La CUP no descarta una llista amb “paraigües” compartit

És per això que la CUP és, de fet, partidària "d'aplegar" els dos fulls de ruta, el constituent i el plebiscitari, de manera que s'agrupin així dos terços "o més" al Parlament. L'esquerra independentista, que no descarta un paraigües compartit per a més d'una força sobiranista per al 27-S, tot i que "no se'n parla", ha insistit que cal posar "en un mateix esquema de dos carrils" totes les forces que apostin per un canvi democràtic a Catalunya.
 
En aquest sentit, ha adversitat que la "fase d'opes hostils o d'unitats electorals" dels darrers dies no serveix per avançar. "N'hem tingut de gairebé tots els espais polítics que treballen perquè passin coses el 27-S, però ningú es mou". "Això impedeix que s'abordi qüestions de confluències estratègiques i de fulls de ruta, que realment s'acordin des de la diferència, però que s'acordin per fer que el 27-S passin coses aplegant majories socials al Parlament", ha resolt Arrufat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#39
22 de juny de 2015, 20.05 h

Mira Forcades hem de fer la independència sene tu, aqui l'unica que hi sobre ets tu, per això et diuen la monja cojonera, torna al convent a resar i no facis més el ridicul.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
22 de juny de 2015, 18.03 h

#21

Els 4 vots de aquest CAPSIGRANYS. Però, es possible ser mes ton-to ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
JOSEP PAGÈS I CANALETA DE CARDEDEU fletxa SÓC DEL VALLES ,, EN VOLEM UN SOL VALLES NO DOS
22 de juny de 2015, 15.07 h

LA CUP Nomes sabe fer GRANS MURALS INDEPENDENTISTES res mes a Cardedeu en te un de fet ala entrada del poble cuan beniu per Granollers al costat de LA ROTONDA Tocan EL MUR DE LA RENFE Un pasen els trens Cada any lan de fer de nou EL MURAL ELS FATXES DE CARDEDEU El fan malbe .. ARA LA CUP TE PENJADA LA SEBA ESTELADA AL AJUNTAMENT DE CARDEDEU .. Aquesta ESTELADA no es la de E.R.C. ques qui va GUANYAR les Eleccions a Cardedeu tindria que posar LA ESTELADA DE L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
22 de juny de 2015, 11.38 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en muchos casos, de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Isabel fletxa Bcn
22 de juny de 2015, 10.47 h

Com a persona que treballa a l'ANC des de el primer dia de la seva constitució i venin ja del 10A o sigui de les consultes, estic tipa de que ens boicotejem entre nosaltres mateixos, vull dir entre el catalans que volem la independencia.
Forcades diu que hem de fer la independencia sense Convergencia, li dira a aquesta dona que jo que vinc dels moviments socials i de l'anarquisme, he fet mans i maniges per treballar a dins l'ANC amb persones d'altres ideologies i partits (també convergents) i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Jordan Mcfee fletxa Newcastle
22 de juny de 2015, 10.41 h

El que està “gastada” es la dignitat de Catalunya i l’heu gastada vosaltres, els polítics egoistes, superbes i incompetents que poseu els vostres interessos personals i de partit per damunt dels interessos col·lectius de Catalunya. Dieu voler la independència però la teniu ben a sota la vostra llista de prioritats. Shame on you !


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
22 de juny de 2015, 08.32 h


Res trobem bé. Dons a mi em semble que el volguer treure protagonisme al no encapçalar el repte plebiscitari, però si em ell dintre, es evitar
que se li digui que vol protagonisme. Que o acabi liderant, es possible .
Jo o vaig veure impecable .


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
jo mateix fletxa la via làctea
22 de juny de 2015, 01.06 h

El nivell dels comentaris és estratosfèric















Moderar no és censurar, és suprimir els escrits grollers, ofensius i degradants al més mínim sentit comú.

No moderar, és contribuir als discursos intolerants.



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
22 de juny de 2015, 00.10 h






A LA PROPERA JA ETS FORA











ARAGONESES MENJAPOLLES











.










Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
22 de juny de 2015, 00.08 h








CAT IS NOT 5PA1N









5PA1N IS. BASTED









.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.