directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Neus Munté és la nova vicepresidenta i portaveu del Govern

Entren com a consellers Meritxell Borràs, Jordi Jané i Jordi Ciuraneta, s'ocuparan de Governació, Interior i Agricultura, respectivament

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- La consellera de Benestar i Família, Neus Munté, afegirà al seu càrrec el de vicepresidenta del Govern i portaveu, segons ha informat el Govern a través de Twitter. A més, entren com a nous consellers Meritxell Borràs, que agafarà la cartera de Governació, Jordi Jané, que s'ocuparà del Departament d'Interior, i Jordi Ciuraneta, que serà el nou conseller d'Agricultura. Aquests són els canvis que ha decidit el president de la Generalitat, Artur Mas, després de la decisió d'UDC de sortir del Govern. Aquest dilluns a les 12.30, els nous consellers prendran possessió dels seus càrrecs al Palau de la Generalitat.

Comparteix
   

El Govern ha assegurat en un comunicat que amb els nous canvis, el president vol reforçar la projecció de les polítiques socials i assegurar la presència de persones de tot el territori a l'Executiu. A tres mesos de les eleccions del 27-S, Munté assumeix el càrrec de portaveu en substitució de Francesc Homs, que quedarà com a conseller de la Presidència.
 
Fins que va ser nomenada consellera de Benestar, Neus Munté va alternar la seva carrera professional entre la política i la UGT, essent dirigent del sindicat en dues etapes diferents, entre el 1996 i 1999 i també entre el 2004 i el 2010. Entremig va formar part de l'últim govern de Jordi Pujol com a cap de gabinet de la consellera d'Ensenyament de l'època, Carme-Laura Gil. També va ser diputada entre el 2002 i el 2003, tornant al Parlament l'any 2010. Nascuda a Barcelona l'any 1970, és llicenciada en Dret per la UB, Màster en Dret Públic i Organització Administrativa per la Universitat Pompeu Fabra. Va ser secretària general adjunta de la JNC entre 1998 i 2000.
 
Meritxell Borràs és diputada al Parlament des de 1995 i ha estat cap de llista a les eleccions municipals de l'Hospitalet de Llobregat des del 1999 fins al 2011. Nascuda a l'Hospitalet l'any 1064, és llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Màster en Gestió Empresarial per la mateixa universitat, i ha realitzat un curs de Lideratge Polític a l'IESE de Madrid. Borràs destaca per la seva experiència parlamentària. És una de les mà dretes del president del grup, Jordi Turull, i membre de l'executiva de CDC i del secretariat permanent com a presidenta de la Comissió Nacional de Política Sectorial.
 
Jordi Ciuraneta és empresari agrari i ramader i diplomat en Administració i Direcció d'Empreses per ESADE. Ha estat president de la cooperativa lleidatana COPAGA, president del Consell Sectorial del Porcí de la Confederació de Cooperatives Agràries d'Espanya i membre de la Confederació de Cooperatives de la UE. També ha estat assessor en matèria de porcí del Consell Consultiu de la UE. Nascut a Sabadell l'any 1964, va entrar a militar a CDC i a la JNC l'any 1989 i ha estat tinent d'alcalde de la Palma d'Ebre del 1991 fins al 2007. Ha estat vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i diputat a la Diputació de Tarragona. Membre de l'executiva de CDC des del 2007, és secretari d'àmbit d'Agricultura, Ramaderia, Medi Rural i Pesca.
 
El nou conseller d'Interior, Jordi Jané, és ara mateix vicepresident quart del Congrés dels Diputats i va ser cap de llista de CiU per Tarragona. Nascut a l'Arborç l'any 1963 és advocat, professor de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra i a la Rovira i Virgili. També té un Màster en Dret Comparat. Ha desenvolupat bona part de la seva carrera política a Madrid, essent portaveu adjunt del Grup Parlamentari Català al Congrés entre el 2000 i el 2008. També va ser secretari del grup durant la III, UV, V i VI Legislatura. L'any 1980 va ser un dels militants fundadors de la JNC.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Synera fletxa Barcelona
22 de juny de 2015, 12.19 h

CAT IS NOT SPAIN

NEVER WAS

NEVER WILL BE

SPANIARDS KNOW IT

AND THE WORLD JUST BEGINS TO KNOW IT AS WELL

SPANISH STATE WANT OUR DUCK OUT AS A PEOPLE


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5

Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
22 de juny de 2015, 11.32 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en muchos casos, de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joui Triviani fletxa La Guingueta
22 de juny de 2015, 10.04 h

España està a punt de quedar com Grècia, serà el segon país d'Europa en abandonar l'euro i quan Catalunya sigui independent, el que quedi d'España farà pena, no se sap com pagaran els deutes sense l'aportació catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
22 de juny de 2015, 10.00 h

CUANTA RAZON TENIA EL PRESIDENTE AZNAR: "ANTES SE FRACTURARA CATALUÑA QUE ESPAÑA"-

EL PLAN DE MAD MASS PARA LA INDE FUNCIONA:


DE MOMENTO UDC YA SE HA INDEPENDIZADO DE CDC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.