directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: "Amb el cor a la mà, jo he de formar part de la solució, no del problema"

El president apunta que ERC "no ha jugat a la unitat" i assegura que ell no serà obstacle per aconseguir-la

Comentaris 133  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat aquest dilluns que "falta un plus d'il·lusió" en el procés i ha definit la seva proposta de llista amb la societat civil com la "guspira" per recuperar-la. En una entrevista a TV3, ha demanat que les "agendes personals i corporatives" no passin per davant de l'agenda de país, però ha confirmat que si finalment les entitats rebutgen encapçalar una candidatura com la que proposa, ell liderarà una llista de CDC o de "CDC ampliada". El president, que s'ha reunit aquest migdia amb les entitats, ha indicat que aquest és l'últim intent que fa després de provar-ho amb els partits, "que no han jugat a la unitat", ha dit referint-se a ERC.


Comparteix
   


Etiquetes

"Falta il·lusió, determinació i unitat"

Mas ha assegurat que a ell hi ha molta gent que li diu que "falta il·lusió, determinació i unitat" en aquest procés, i és per això que ha decidit fer aquest plantejament amb la societat civil com a protagonista, després d'haver-ho intentat el passat novembre amb els partits. "No m'adreço a les cúpules dels partits, m'adreço al comú de la gent, i el comú de la gent vol la màxima unitat possible", ha defensat.

"He intentat estar a l'alçada de les circumstàncies i crec que me l'he jugada molt”

Ha subratllat que ell sempre ha intentat atendre les peticions que li ha fet la societat civil des que va començar el procés, amb la primera gran manifestació del 2012, i és per això que ha dit tenir dret ara a demanar una reflexió. "He intentat estar a l'alçada de les circumstàncies i crec que me l'he jugada molt, però jo sóc una peça, una baula d'aquesta cadena, i no pot ser que en aquest moment, les agendes de les persones o corporatives passin per davant de les agendes del país en un moment en què el país s'ho juga tot", ha remarcat.

Disposat a tot, a encapçalar la llista, a formar-hi part o fins i tot a no ser-hi

El president ha assenyalat que està disposat a tot, a encapçalar la llista, a formar-hi part o fins i tot a no ser-hi, perquè creu que ha de "formar part de la solució i no del problema". Tot i així, tenint en compte com ha anat el procés, ha opinat que seria "lògic que tingués un paper", però això no serà "una condició sine qua non per decisions que es puguin prendre si es tracta d'aconseguir la màxima unitat possible".

"Si aquest, que és l'últim intent per aconseguir la màxima unitat no sortís bé, tiraré endavant"

Les entitats faran ara un procés intern per decidir i li ho comunicaran en un termini de dies, però Mas ja els ha dit que si finalment rebutgen la seva proposta, ell tirarà endavant amb una candidatura de CDC o de CDC ampliada. "Si aquest, que és l'últim intent per aconseguir la màxima unitat no sortís bé, tiraré endavant", ha garantit. En aquest punt, ha indicat que ell ha d'intentar sumar el màxim de gent possible, també els independentistes d'UDC que van rebutjar la consulta interna del 14-J.
 
En tot cas, ha remarcat que el 27-S cal que hi hagi algú que quedi primer "amb prou claredat i força" com perquè hi hagi un lideratge en aquest procés, encara que necessiti l'ajut d'altres partits.
 
Per què no ha entrat ERC al Govern

En preguntar-li per què no ha aprofitat aquesta remodelació del Govern per introduir-hi algun conseller d'ERC, Mas ho ha rebutjat perquè això ja seria donar un senyal de quin serà el futur executiu sense passar per les urnes, però també perquè els republicans van rebutjar la llista conjunta que ell va proposar el passat novembre.

 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
21 de març de 2018, 14.41 h

#132 Em sortiria de dins no contestar o dir-te que vagis a parir panteres, però ben mirat crec que el que és més didàctic és dir-te que no tothom que no està en tot i per tot, de forma acrítica , amb ERC és convergent. Hi ha qui som independents i que molts a l'ANC n'estem tips de tant partidisme i sectarisme. Cal saber distingir entre enemics i adversaris. No hi ha cap partit que sigui angelical i pur ··· o et pensaves que sí?!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
7 de març de 2018, 09.15 h


#131 Que curiós, tots els convergents que denigreu ERC i lloeu CDC, sempre dieu que "no sou convergents, sinó que abans votaveu ERC" . . .

I potser algú us creu, ves a saber


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
6 de març de 2018, 18.58 h

#130 Ni soc de Convergència, ni he mentit, ni he calumniat a ningú, ni intentava desmerèixer en Junqueres. Em sembla que abans d'insultar t'ho hauries de pensar una mica més. No es pot anar pel mon amb aquest agressivitat amb els que no diuen o pensen el que tu creus. Com pots assegurar com a fals el que vaig sentir? Jo no he dit que Sant Vicent no sigui actualment a l'AMI i que si en algun moment no ha va ser això anés en detriment del teu estimat Junqueras. Ser l'alcalde d'un munic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
6 de març de 2018, 13.13 h


#129 Potser et convindria fer una visita a l'otorrino, si dius que vares sentir no-sé-què que es contradiu amb tots els diaris o amb el fet que SI , QUE SANT VICENTS DELS HORTS ESTÀ A L'AMI per molt que tu MENTEIXIS dient el contrari.

Has MENTIT i CALUMNIAT l'Oriol Junqueres, perquè abans no has dit res de si t'havia semblat sentir-ho, has dit clarament que aquest municipi NO ESTAVA a l'AMI, i això és FALS com totes les CALÚMNIES que els convergents dieu contra Esquerra.

I per si fo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
26 de juny de 2015, 21.12 h

#120 Perdona, però pot ser se'n van fer després perquè jo vaig sentir la contesta del mateix Oriol Junqueres quan li van preguntar per aquest tema i, amb diferents paraules, és el que va contestar. Si després van canviar, ja és diferent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
26 de juny de 2015, 14.21 h


No sembla força curiós que dos comentaris , el #7 i el #119 sugereixin que Sant Vicents dels Horts, el municipi que té per alcalde l'Oriol Junqueras, no siguin de l'Associació de municipis per la Independència?

Qui deu haver fet córrer aquest rumor o potser millor calúmnia? La gent d'ERC segur que no ! Els espanyolistes crec que tampoc, perquè ja ningú se'ls creu de res. Seran els de la CUP? em sembla que no, no són gent tan traïdora , són molt més nobles. Qui queda? doncs? ..... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
26 de juny de 2015, 12.02 h

#123 No puc negar que la lectura dels comentaris d'aquesta notícia fa fastiguejar i preguntar-se si val la pena dedicar temps a això o deixar que els convergents, si tanta gana tenen, es quedin amb el digital i a veure si són capaços de defensar Catalunya dels atacs espanyols amb la mateixa passió que han sabut insultar i calumniar Esquerra Republicana.
Allò que sí és cert és que amb coses així es perden les ganes. Aquest és el resultat de la mala fe convergent: apartar de la lluita ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
J.G. fletxa Salt
26 de juny de 2015, 00.01 h

#125 Em temo, Dr.Benway que és massa tard. He llegit totes les notícies i no he vist cap nou comentari d'aquest lector fet d'avui. És lògic que s'hagi desanimat.
Crec que s'ha anat generant un ambient que no s'hauria d'haver produït. Sobre tot de part del xicotet que insultava tant. Però ja està fet.
Pero, veus, jo em pensava que no tornara a aquest diari i hi he tornat. No sé si he fet be


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
25 de juny de 2015, 20.33 h

#124 Benvolgut company, he reconegut el meu error. Ara que tu també, suposo que en el calor del tema, també em desqualifiques gratuïtament . Suposo que #121 "Tot i voler fer una crítica argumentada" no vol dir de cap manera que està be insultar a una persona, oi? De totes maneres, es millor aprendre de com s'ha descontrolat el tema i procurar que no torni a passar (ho dic per mi, la resta que faci el que vulgui). Si ens barallem entre nosaltres, tenim tots els números per perdre, i ni t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
24 de juny de 2015, 23.07 h



Francament, llegint les tan sovint REPETIDES PROVOCACIONS , insults i calúmnies que els convergents han vomitat contra ERC, HE SENTIT VERGONYA pel poble català, i les ganes de seguir lluitant per la llibertat de la meva terra i de la meva gent, se m'han refredat una mica.

Per quina gent, lluitar? Per aquests desconsiderats farsants que no dubten en cometre la hipocresia de demanar unitat i alhora apunyalar per l'esquena? Per aquest?

Cal fer un esforç i pensar que també hi ha molts cat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 40   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.