directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 08:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fent voltes i més voltes a la pista

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-  Marejats. Perduts en la introspecció. A falta de tres mesos justos, per comptes d’enlairar-nos, ens donem voltes a nosaltres mateixos i no parem de perdre combustible. De moment, l’únic turbo que s’engega és el del “hooliganisme” i el de l’exclusió dels independentistes que pensen diferent. Perdem un temps preciós i mostrem la pitjor cara possible de cara enfora, davant d’aquells a qui teòricament hauríem de convèncer. Enlairem-nos aviat o prendrem mal. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Arrimadas, Inés(diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya).
A menys, i espera.
A desgrat d’ells, Catalunya és una nació i no tenir-la com a prioritat els passarà factura. Albert Rivera ha decidit fer les Espanyes i ens deixa la diputada Arrimadas, una candidata monolingüe incapaç de connectar fins i tot amb una certa part de l’electorat natural de Ciudadanos. L’aventura en solitari d’Unió i els primers compromisos de governabilitat a les institucions autonòmiques i municipals espanyoles posen damunt la taula els primers signes d’erosió en les expectatives electorals del partit. Dels més de vint diputats de les enquestes anteriors a les municipals a una xifra sensiblement inferior. De fet, segons el darrer baròmetre d’”El Periódico” la suma del PSC, PPC i Ciudadanos s’ensorraria dels 48 actuals a uns futurs 33-36 escons, ni tan sols compensada per l’entrada d’UDC; la de la dreta espanyolista de populars i neolerrouxistes, en solitari, dels 28 als 25-27.
 
Duran i Lleida, Josep Antoni(president del comitè de govern d’Unió Democràtica).
Directe a les roques.
La setmana, després de l’entrevista entre Duran i Mas a Palau, ha anat cristal·litzant el definitiu trencament entre convergents i unionistes. Tot i els moviments anteriors que apuntaven a una fugida d’estudi, el de la Franja ha manifestat que es veu amb força per presentar-se, bé el 27-S, bé a les eleccions generals que s’esperen immediatament a continuació. Sí, és tota una alegria per als qui creiem que la castanya d’UDC en solitari ha de ser personal i intransferible. Duran ha de deixar clara quina és la seva herència de més de tres dècades de control del vell partit demòcrata-cristià: una organització trinxada per dins i irrellevant al país. 6 o 7 escons segons el darrer baròmetre d’EPC. Veure Duran al grup mixt del Parlament Constituent serà un gaudi difícilment superable.
 
Galdón, Gemma(membre del Consejo Ciudadano de Podemos).
Aterra, si us plau.
L’emissora comtal no perd pistonada. Al dia següent de l’enquesta del GESOP, la que, com acabem de comprovar a les municipals, multiplica sempre per dos el dependentisme i divideix sovint per la meitat algunes de les forces sobiranistes, a Can Basté apareix a la tertúlia la precària Gemma Galdón. Ja sabeu, precària en idees, que no en compte corrent.  Parla del full de ruta pre-acordat el 14 de gener com d’un impossible per a, acte seguit, amb suprema impostura, afirmar que el Parlament espanyol pot autoritzar a Catalunya un referèndum sobre la independència. Galdón, baixa, aterra, que justament això és el que Tribunal Constitucional ha negat explícitament en les seves darreres sentències. Així que ara cal una reforma del text sagrat i per dur-la a terme només fa falta que hi donin suport un 410,7% dels catalans. Tot molt viable.
 
Iglesias, Pablo(secretari general de Podemos).
Nova política des de la caverna.
Després de l’èxit relatiu a les municipals, allà on Podem ha confluït amb altres forces amb més arrelament històric i social, Iglesias referma ara la seva estratègia per concórrer en solitari a les generals espanyoles. A Catalunya l’escenari serà segurament prou diferent: cal confluir per evitar una victòria esclatant de l’independentisme. De fet, per frustrar-la val pràcticament tot. Aquesta setmana no ha dubtat a basar els seus atacs contra el president de la Generalitat en la intoxicació electoral fabricada pel Ministerio del Interior de Fernández Díaz i publicada per “El Mundo” de Pedro J. Ramírez. La difamació com a eina de construcció del discurs polític. L’enfangament del camp, però, no aproxima  Podem, precisament, a la nova política, sinó que l’equipara a les tàctiques més quinquis del vell bipartidisme. Cal que ERC i la CUP s’hi posen les piles per despullar-ho.
 
Luna, Maria de los Llanos de (delegada del Govern espanyol a Catalunya).
Majoria petonera.
Ocupada fins ara, bàsicament, a perseguir ajuntaments que es declaraven sobirans, pagaven els seus impostos a través de l’hisenda catalana o no penjaven l’estanquera, sembla que el darrer èxit de la delegada del govern espanyol a Catalunya ha estat el de posar tota la carn a la graella en l’organització de massives jures de bandera de civils a la caserna del Bruc, a Barcelona, com la que tindrà lloc aquest matí. Els mitjans espanyolistes, curulls d’orgull no nacionalista, han donat compte de la descomunal mobilització obtinguda enguany: 600 persones! Més que a Madrid! Senzillament espectacular. No sé perquè ens entretenim a ponderar manifestacions, cadenes humanes o V; la gentada que és capaç de treure al carrer l’espanyolisme a Catalunya és cada vegada més impressionant. 600 persones, “apostoflant”.
 
Mas, Artur (president la Generalitat).
Turbo masista.
El president Mas ha comès un error notable, si analitzem el pas des del punt de vista dels interessos generals. Quan tot era preparat per llançar la seva candidatura i les tres llistes sortir al carrer, acomboiades per una potent campanya de suport de la societat civil impulsada per l’ANC i l’Òmnium, ha decidit tornar a obrir en les entitats un debat irresoluble. Senzillament, és impossible que les organitzacions creades per fer campanya transversal es decanten per cap partit o lideratge individual. L’entrevista de dilluns a TV3 va servir per remarcar l’error del moviment tàctic: més de la meitat del temps dedicat a parlar d’ell i del seu paper. Entretant, milions de catalans (a favor o en contra) esperen que comenci d’una vegada per totes el debat sobre la independència. Perquè si volem unes eleccions plebiscitàries només hi ha una manera d’aconseguir-ho: parlar dels pros i els contres de la independència.

 
Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
Muntsa fletxa 08028
29 de juny de 2015, 16.08 h

#10 Totalment d' acord amb tu però se´l volen carregar perquè és el líder que necessitavem i coi que CAT volem un líder però un líder com en Mas no, perquè el líder que volem..................Som l`hòstia si no el valorem. I com dic sempre ep, que no sóc Convergent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
29 de juny de 2015, 12.59 h




Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo el 24 de mayo, y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
28 de juny de 2015, 10.07 h

Els absolutistes del Lara, finalment, es desinflen!
Els catalans s’indignen amb Iglesias per defensar el referèndum grec i el català no.
Centenars d’usuaris catalans de la xarxa social Twitter s’han indignat amb el líder de “Podemos”, Pablo Iglesias, per defensar ahir el referèndum grec anunciat per Alexis Tsipras i, en canvi, no fer el mateix amb el referèndum perquè Catalunya decideixi si vol ser un Estat independent. “Podemos” va penjar ahir al vespre un tuit amb unes dec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
28 de juny de 2015, 08.01 h

Pablo Iglesias punxa a la concentració per donar suport a Grècia.

El líder de "Podemos" havia demanat "ser molts" i només hi han assistit unes 200 persones.
El líder de "Podemos", Pablo Iglesias, ha punxat en la concentració d'aquesta tarda per donar suport a Grècia. Aquest matí, Iglesias havia anunciat a través del seu twitter que al vespre estaria “donant suport al poble grec i al seu president, Alexis Tsipras, a Cuesta de Moyano a les 20 hores”, i havia demanat “ser molts”.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
JOSEP PAGÈS I CANALETA DE CARDEDEU fletxa SÓC DEL VALLES ,, EN VOLEM UN SOL VALLES NO DOS
28 de juny de 2015, 05.25 h

EL FILL DE CRISTIANO RONALDO Cumpleix anys ,, Te els mateixos anys con CHAMPIONS TE EL BARÇA .. La pregunta es ...:: ¿ CUANS ANYS CUMPLEIX AIXIS EL FILL DE CRISTIANO RONALDO ? ... Si cumpleix igual que COPES DE EUROPA DE EL BARÇA ..... Ala ja podeu pensar


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
27 de juny de 2015, 17.51 h

SI VOLEN VENDRE ESPANYA QUE CAVIÏN DE MARCA. ESTÀ PODRIDA.


CLAR I CATALÅ: Aventatges de pertenyer a Espanya.


RAONS SENYORS, RAONS.


NO ATACS NI QUERELLES.


GAME PVER!m


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
JOSEP PAGÈS I CANALETA DE CARDEDEU fletxa SÓC DEL VALLES ,, EN VOLEM UN SOL VALLES NO DOS
27 de juny de 2015, 17.28 h

JO No pensu VOTAR EL 27-S ,, No crec sigui una Votació per LA Independencia de Catalunya , sera altra vegada per SALVAR A ARTUR MAS a CONVERGENCIA .. CORTINA DE FUM Per amaga tapar LES RETALLADES SOCIALS y la MOLTA CORRUPCIÓ DE C.I.U. del seu Fundador y EX--PRESIDENT DE Catalunya Jordi Pujol i Familia VOTA A CONVERGENCIA ES Donar MILIONS AL GRUPO GODO ... PABLO IGLESIAS LIDER DE PODEMOS ,,.. Me cae bien el tio asobre es HUMOR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
27 de juny de 2015, 15.02 h


Avui governa a Catalunya per damunt del "govern autonòmic "un estat estranger, el "democrata" Pablemos pertany a la mateixa mena de llops, els seus il·legítimes governants diuen que som el que no som,(espanyoles tots) per què si reconeixen que som qui som, NO tenen cap legitimitat, hi han d'utilitzar la força de les armes contra la democràcia de Catalunya, per imposar la seva llei i els seus tribunals, que dicten les sentències que tots coneixem per més vergonya , impunitat i ridícul ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
27 de juny de 2015, 13.48 h

#10
TOTALMENT D'ACORD EM TÙ. JO NO O PODRIA DIR-LO MILLOR. TENIM UN PRESIDENT 10 !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
27 de juny de 2015, 13.09 h

L'estranger de la foto que ens ha d'explicar als catalans?

Que prediqui a sa terra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.