directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Utopia, música, solidaritat i cooperació el primer dia de la segona edició del Clownia

Alguer Miquel, confirmava un dia abans de l’inici del festival que l’any que ve es tornarà a celebrar

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Sense causar molèsties ni una baixa participació -prop de 5.000 abonaments venuts-  per la competència directa (Pop Arb, Arbúcies) la màgia s’ha estès en les darrers hores per Sant Joan de les Abadesses, un poble entregat amb el Festival Clownia. Nascut ara fa poc més d’un any per impuls d’un dels grups catalans que més triomfen en el panorama internacional actual, Txarango, el Clownia ha arrencat aquest divendres al municipi de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), lloc on es va estrenar amb èxit en l’edició del 2014. Alguer Miquel, cantant de Txarango, confirmava un dia abans de l’inici del festival que l’any que ve es tornarà a celebrar una nova edició d’aquest certamen que reuneix músics però també molta màgia i utopia.
La Pegatina, Clownia
La Pegatina a la segona edició del Festival Clownia
© Carme Rocamora


Clownia
El Clownia omple aquest cap de setmana Sant Joan de les Abadesses d'il·lusions i somriures
© Carme Rocamora


Aspencat, Clownia
Aspencat al Clownia
© Carme Rocamora

Comparteix
   


Etiquetes
S. Alemany - En la seva segona edició el festival ha donat el tret de sortida amb els CyBee. A les onze del matí els santfeliuencs aconseguien animar als més matinadors que s’aplegaven a la Plaça Major d’aquest poble del Ripollès; molts d’ells després d’haver instal·lat les seves tendes per a passar la nit en la zona d’acampada lliure.

Amb gairebé dues hores de concert i de cançons plenes d’històries d’amor, els CyBee han donat pas a la plaça als tarragonins El Son de la Chama, que han desplegat dalt de l’escenari la bandera de la “Consciencia”, títol del seu primer disc.
 
L’afluència de gent es començava a fer notar al festival i un públic intergeneracional es traslladava fins a l’Àgora, el recinte principal del festival, animat a tota hora amb música i envoltat d’atraccions pels més petits, ideades per la companyia de teatre Antigua i Barbuda. L’ambient festiu i alhora familiar l’han sabut mantenir la Cia. En Diciembre i les cançons i danses tradicionals catalanes versionades per la formació de casa, Randellaires, que han fet cantar i ballar el públic amb les mans agafades.
 
Instants després s’ha presentat Pallasos en Rebeldía, una organització solidària internacional que ocupa llocs on hi regenta la injustícia i el conflicte. Per art de màgia, ha aparegut Alguer Miquel al petit escenari i han explicat el projecte conjuntament, recordant que part dels beneficis que s’aconsegueixin amb la venda de “clowns” (la moneda pròpia del Clownia) aniran destinats a aquesta organització que, entre moltes altres accions, ha organitzat el primer festival internacional del Clown al món àrab, el “Festiclown Palestina”.
 
A les vuit del vespre, amb un cert retard sobre l’hora prevista ha entrat en acció Leo Bassi, el gran còmic i bufó italià. La seva crítica en clau d’humor cap al sistema havia generat màxima expectació i no ha decebut en la posada en escena, fent petit l’escenari Àgora per als assistents combregats per a l’ocasió.
 
Sense gairebé descans, a l’escenari principal Gertrudis ha obert els concerts de nit amb un missatge de condemna contra els atemptats terroristes coneguts en les últimes hores. La formació de La Garriga, de celebració pels quinze anys, ha portat la rumba a Sant Joan de les Abadesses durant una bona estona, fins que ha arribat el moment d’escoltar la proposta de reggae arribada des d’Occitània, amb els Babylon Circus.
 
La nit avançava i encara havien d’arribar dues de les propostes amb molt bona rebuda per part del públic del Clownia. A les dues de la matinada La Pegatina irrompia enèrgica a l’escenari i ho aprofitava per presentar alguns temes del seu cinquè disc, “Revulsiu”. També bona resposta se l’enduien Aspencat, amb el seu ska-reggae nascut al País Valencià i l’avançament de temes del seu nou disc, sense oblidar la reivindicació en el seu discurs i l’acontentament notori pel canvi polític que ha viscut el País Valencià en els darrers comicis electorals.
 
Per últim, els Caribbean Dandy tancaven la nit amb l’al·licient de ser una proposta internacional arribada al festival des del Japó, on estan actius des de la dècada dels vuitanta.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
29 de juny de 2015, 12.55 h




Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo el 24 de mayo, y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
28 de juny de 2015, 15.26 h


#9 Company, he llegit bé tots els articles que ahir no vaig llegir, i els d'avui, i he vist com seguim amb la tònica de sempre: sense que ningú els provoqui, hi ha qui ( i no diré de quin partit) comença a agredir als d'ERC, els quals contesten, sovint amb mals modos. Però fan exactament el que tu dius, ataquen a qui els ha atacat. I això no obstant, a algun d'ells tu l'acuses de ser un espanyolista infiltrat. Això no és just ni honrat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
28 de juny de 2015, 12.16 h

#4
#6



PROU DE BARALLES


SI UN COMENTARISTA ATACA LA CUP, ATAQUEU-LO


SI UN COMENTARISTA ATACA CDC, ATAQUEU-LO


SI UN COMENTARISTA ATACA ERC, ATAQUEU-LO


ATAQUEU A QUALSEVOL QUE ATAQUI PARTITS SOBIRANISTES



ATAQUEU NOMÉS ALS ESPANYOLISTES-UNIONISTES



ESTAN CAGATS, SABEN QUE GUANYAREM, PER AIXO ENS BUSQUEN


FENT-SE PASAR OER INDEPES DE LA CUP,ERC O CDC


ATACS FRONTALS i RADICALS A L'UNIONISME



PROU BARALLES!!!!!!!!!!!!!!!!,!!!!!!!!!!!!!!


NOMÉS INDEPENDENCIA!!!!!!!!!!!!!!!!

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
28 de juny de 2015, 12.06 h

#6



XAVIER PUJOLAR DE VIC, ES DIFERENT DE


FASCISTAS DE VIC ?




.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
28 de juny de 2015, 12.03 h

#2


Jo crec que son espanyolistes disfreçats de: a cops de CDC,a cops d'ERC i a cops de qualsevol cosa,

pero fent-se pasar per indepes.


Son el mateix que l'Aragoneses,Fascistas de Vic,Rivas Hospitalet,Bejota...............etc.

Ara han canviat d'estrategia,busquen insultant que ens barallem,estan cagats perque

guanyarem, Jodemos s'els esta derrumbant,, sinó al temps,per una banda ataquen al

Mas i per l'altre atén baralles empènyer nosaltres.

Estem a la tercera fase: ens ataquen per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 de juny de 2015, 10.27 h

#4 Què t'expliques tu? Tu saps qui sóc jo, millor que jo mateix? Jo de Podemos? que estàs boig o begut? Per què dius una FALSETAT tan absurda? Sempre mentiu així, els convergents? Quan una cosa no us agrada, us penseu que difamant-la ja heu solucionat el problema? Feu VERGONYA que sigueu catalans, mala gent. Ni sóc de podemos ni sóc de res, i voto EsquerraRC des de fa dues eleccions, quan vaig entendre que CiU no m'agradava. I tinc tot el dret del món de pensar així i més ara quan ha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ernest Genís fletxa Terrassa
28 de juny de 2015, 10.05 h


Provocar? recordar fets que han passat REALMENT tu creus que és provocar? No et sembla molt parcial i interessat el teu punt de vista? Allò que et molesta a tu és provocació?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
28 de juny de 2015, 09.22 h

#2 #1 La Puta i la Ramoneta de Podemos fent-se passar per fanboys d'ERC. Maten dos ocells d'un tret. Escampen l'odi contra Mas i a més deixen a ERC a l'alçada del betum. Aquests dos: Arnau Delclós i Xavier Pujolar Vic només fan això provocar.

N.B. MOCIÓ DE CENSURA A ADA COLAU JA!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
28 de juny de 2015, 08.19 h


#2 Sí, es molt lleig lo que fan. I són els mateixos que exigien una llista única. Es nota que només volien seguir manant. No oblidem que és un partit fundat per un corrupte que més que corrupte és un TRAÏDOR A CATALUNYA, en Jordi Pujol. La seva traïció ha fet molt de mal al procés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de juny de 2015, 01.13 h


En comptes d'estar tots units en contra de l'Espanya "atada y bien atada" de Franco, hi ha mals catalans que es dediquen a sembrar l'odi i la discòrdia entre els independentistes.

En trobareu uns exemples ben clars a http://www.directe.cat/noticia/417323/junqueras-no-es-pot-fer-la-revolucio-social-sense-les-eines-d-un-estat , comentaris 1,5,9 , 10 i 16, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.