directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El Clownia se’n va a dormir amb el cap ben alt

El festival de Txarango tanca la seva segona edició consolidant el seu projecte a Sant Joan de les Abadesses

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

S. Alemany - El segon dia del festival Clownia s’acaba amb l’agraïment a Txarango per part de tots els grups participants i amb l’acomiadament dels cantants del ripollès ja que només faran 4 actuacions més en directe aquest 2015 i ho aprofitaran per dedicar-se a altres projectes i idear noves cançons amb calma després de cinc anys consecutius de gira permanent.
Txarango, Clownia
Txarango va fer vibrar el públic del Clownia
© Carme Rocamora


Clownia,
Esperança i il·lusió al Clownia 2015
© Carme Rocamora


Clownia, Txarango
Sant Joan de les Abadesses s'ha omplert de gom a gom pel Clownia
© Carme Rocamora

Comparteix
   


Etiquetes
Di-Versiones fa pujar la temperatura
 
El sol radiant ha despertat als amants del circ el segon dia del Clownia, amb temperatures que superaven els 30 graus i que han fet que el riu i els gorgs propers rebessin moltes visites al llarg del dia.
 
Mentre molts dels assistents encara feien mandres a la zona d’acampada tot superant la primera nit, a l’escenari de la Plaça Major els primers aplaudiments del dia eren per a un trio de veus femenines africanes. The Sey Sisters feien esmorzar el poble a ritme de versions i temes propis de gospel, moments abans que la bogeria col·lectiva escenari-públic envaís el cor de Sant Joan de les Abadesses amb l’actuació inimitable de l’Orquestra Di-Versiones. Al punt del migdia a la plaça del poble es feia difícil accedir-hi per qualsevol de les quatre cantonades.
 
Dinar, migdiada i més música
 
Aquesta ha estat la rutina de molts clownians el segon dia del festival, conscients que la nit seria llarga i que Txarango -amb actuació programada en aquest segon dia de festa- amb prou feines oferirà concerts en directe aquest any.
 
En les hores de tarda els nens han estat els protagonistes mentre els joves descansaven. Pallassos, jocs i somriures per tot el recinte, fins a la irrupció dels veterans de l’escena barcelonina Zulú 9.30, encarregats d’animar a poc a poc als joves recuperats de la marxa de la nit anterior a base de ritmes tropicals, negres i mediterranis. Llavors  ha estat el torn d’Amparo Sánchez, cantant amb caràcter i activista per la seva lluita pel dret de les dones. La granadina ha creat un estret vincle amb el públic, que després de sentir la seva veu rumbera, llatina i caribenya ha aprofitat per sopar a alguna de les paradetes de la ciutat Clownia, o bé un entrepà, o bé una pizza, o bé una crep.
 
El Niño de la Hipotecaha obert l’escenari principal aquesta última nit, on molts seguidors seus han cantat totes les seves cançons, autèntics himnes de Youtube.
 
 
Txarango, el termòmetre de la nit
 
I a les onze ha arribat un dels moments més esperats de la nit i del festival. Txarango ha pujat dalt l’escenari i amb ells s’han anat succeint les sorpreses. Col·laboracions en directe amb Elèctrica Dharma, “La dansa del vestit” cantada amb llenguatge de signes, revolució pallassa a dalt l’escenari... El concert dels Txarango al Clownia ha deixat la imatge d’un campament sencer rendit als peus dels qui també cal recordar que són els organitzadors de tot el festival.
 
Després que els amants de la música ho hagin donat tot, han aparegut els músics de carrer suecs, els Hoffmaestro amb un estil molt propi i una manera de somriure a la vida molt similar a la dels nostres catalans Txarango. La representació valenciana no podia faltar en el panorama de la música d’aquest festival, i tal com havia pujat a l’escenari el dia anterior Aspencat, el penúltim concert del Clownia ha estat per a Zoo, el nou fenomen valencià que es va fer famós fa ara un any gràcies al videoclip “Estiu” i que incorpora a Panxo, antic MC  del grup valencià, ara d’aturada, Orxata Sound System.
 
L’últim grup que ha tancat la nit i la segona edició del festival Clownia fins a la sortida del sol, ha estat Calavera Collective, formació que ha mesclat gran quantitat d’estils i versions d’altres grups i que ha acompanyat als últims joves del Clownia que han volgut aguantar desperts fins al final de tot l’espectacle musical. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
29 de juny de 2015, 12.12 h




Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo el 24 de mayo, y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.