directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Joan Rigol: "Deixaré una Catalunya més lliure als meus néts"

El pòsit d’experiència que desprenen les seves paraules demostren perquè és un home ben valorat i apreciat dins la política catalana.

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese .- Joan Rigol es defineix a ell mateix com ‘un gat vell de la política’. Són molts anys de dedicació en diverses institucions: com a conseller a la Generalitat, com a President del Parlament, com a senador espanyol... És membre actiu de diferents Patronats de caràcter sociocultural com el del Liceu o com quan fou el president del Patronat de la Sagrada Família. Recentment ha estat notícia per haver-se donat de baixa del seu partit de tota la vida, Unió Democràtica de Catalunya. M’atén a casa seva per parlar de política i de l’actual situació d’UDC. 


Comparteix
   


Etiquetes

M’agradaria saber què sents quan et dónes de baixa d’UDC, una figura històrica del partit com representa la teva persona.
Sento un dolor molt gran. Portava 40 anys al partit i hi he fet molts i grans amics polítics però, a mi, m’ha pesat molt haver estat President del Parlament ja que m’ha arrelat molt i d’una manera diferent el batec de Catalunya. Això és el que m’ha portat a aquesta dissociació, que la vaig notar aviat, entre el plantejament que feia la majoria dels dirigents d’Unió i el meu.

I quin és?
Per mi, el 27S és tan important i el meu país s’hi juga tant que no vull altra cosa que ajudar a que això vagi bé. Tot el que sigui buscar espais electorals específics per veure quin resultat es pot treure no m’interessa. Pel dia 28 em sembla bé, però el 27S hem de parlar de full de ruta i ajudar el President Mas a que tot tiri endavant.

El fet de ser President del Parlament et va canviar, doncs?
La presidència del Parlament imprimeix caràcter i això és molt important. Fixa’t que, tot i que jo no era independentista, era nacionalista i em vaig fer d’UDC perquè aquest partit sempre havia tingut dues bases sòlides i molt importants amb les quals combrego: per una banda, la visió de la societat amb valors del personalisme i sentit comunitari i, per l’altra, és la radicalitat nacional que en el temps del 1931 volia dir una cosa i que avui dia sembla que en vol dir una altra. Si em falla aquesta radicalitat, per mi és decisiu i haig de ser coherent.

Tenir un càrrec institucional t’ha fet distanciar-te del partit i veure les coses de fora?
Exactament, és així. També el de posseir un càrrec que implica tenir una responsabilitat sobre tot el catalanisme polític. I això et fa veure les coses en funció del bé comú de Catalunya.

El bé comú, per Joan Rigol, ara és la independència?
A veure... jo no ho era. Però he viscut diferents situacions que m’hi han fet tornat. Vaig estar al Senat espanyol intentant fer encaixar Catalunya dins de la Constitució espanyola, d’una manera específica, i no em va sortir. Després he vist una actitud bel·ligerant i prepotent del govern de l’Estat amb la sentència del TC exemplificant aquesta guerra contra el consens que hi ha a Catalunya sobre la llengua i el sistema educatiu. Tanmateix, el fet de veure que la seva ànima és jacobina on, màxim, et poden tolerar però mai no t’admetran com ets i, per acabar, el rebuig frontal que van tenir al pacte fiscal.

Ets independentista perquè no queda més remei? Dit així no sona massa bé...

En aquest enllaç la resta de l'entrevista





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
29 de juny de 2015, 22.16 h

#3 Respuesta al nº 3.- Lo estás expresando muy bien. Sigue haciéndolo igual en todos tus escritos. Gracias a tí y a otros como tú, hay cada día mas independentistas. Para vosotros Catalunya no es una país que viven personas, que como tales tienen unos derechos, como mínimo, los mismos que los que tienes tú, sino un territorio conquistado por España con la fuerza militar, sin escuchar a las instituciones democráticas que existían, mucha de ellas, centenarias, creadas por pernona... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
29 de juny de 2015, 18.41 h

#5 així m'agrada , Gentil Flor de Neu, que escriguis lloances i no CRITIQUES als d'ERC. Mentre ho facis així jo et respectaré.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Eva Ramon fletxa Barcelona
29 de juny de 2015, 12.58 h

Benvolgut Joan Rigol: Doncs tu vas ser capellà i posteriorment diputat, conseller, President del Parlament, etc.. És a dir, ens vas governar durant molts anys, i crec que, majoritàriament, estem molt agraïts per la teva tasca. Tu, mentre governaves, seguies sent capellà, ja que el sacerdoci imprimeix caràcter i mai no se'n deixa de ser. La Teresa continua sent monja. Amb vel o sense vel, amb túnica o sense, tots dos teniu el mateix dret a representar el vostre país i a defensar els vost... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
29 de juny de 2015, 11.35 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo el 24 de mayo, y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Seny fletxa Barcelona
29 de juny de 2015, 10.45 h

#3 Qui ets tu ruc per dir això? Ets potser l'Anzar aquell que ha provocat que ara estiguem com estem al món? Aquell que va anar amb aquell altre estúpid a fer un pacte a una illa per declarar la guerra...estúpid, estem ja cansats de llegir i escoltar la vostra veu, Espanya ha perdut tot sempre per aquesta mena de cervell retrògrad que no sap veure res només la única cèl·lula del cervell obtús i obturat. L'única guerra que ha guanyat és la que va provocar un assassí contra els seus... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
29 de juny de 2015, 10.17 h

#3 Ês un vaticino des de la ràbia? O una opinió des de la maduració.

Fanatismes NO!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Gentil fletxa Osona
29 de juny de 2015, 10.05 h

Aquest senyyor és un home del País i vol el millor per Catalunya.
Felicitats per la seva postura clara i honesta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 de juny de 2015, 10.02 h

#3

De ilusión también se vive. ! ¿estabas entre los multitudinarios 600 que estaban en el Bruch ?

¿Que ridiculo, no ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
29 de juny de 2015, 09.24 h

Ni tú, ni tus hijos veréis la independencia de Cataluña


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2

Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.