directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras dóna per superat el debat de la llista unitària

Manté l'oferiment d'incorporar a la llista d'ERC independents proposats per les entitats sobiranistes

Comentaris 43  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, en una entrevist a La Xarxa ha  donat per superat el debat sobre la llista unitària i  ha demanat als partits que no pensin en el qui i el com i se centrin en explicar què resoldrà la independència. Junqueras ha reiterat aquest dilluns l'oferiment d'incloure independents proposats per les entitats sobiranistes a la llista que ERC presentarà el 27-S. "Estem oberts a què les entitats col·laborin suggerint-nos noms per posar en llocs rellevants", ha dit. 

Comparteix
   


Etiquetes
Junqueras, que no ha opinat sobre la proposta d'Artur Mas a les entitats ni sobre la consulta interna de l'ANC, ha insistit en consensuar un nom paraigua per a les llistes independentistes i compartir una part del programa.

El líder d’ERC, també ha assegurat que no veu divisió en l’independentisme i ha considerat que aquest “és més fort que mai i es demostra amb els resultats d'ERC en llocs com l'àrea metropolitana".
 
El líder republicà ha recordat que l'acord del passat 14 de gener entre ell, el president de la Generalitat, Artur Mas, i els aleshores presidents de l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI, continua "plenament vigent" i ha descartat reobrir el debat sobre la llista únitària.

“No és possible un canvi real a Catalunya sense assolir la independència”

A l’entrevista Junqueras ha rebaixat el valor de les enquestes, assegurant que es fan servir "per influir en l'opinió de la gent i no per saber què pensa la gent". En tot cas, ha opinat que si finalment la societat catalana quedés "dividida i enfrontada entre el nacionalisme de centre-dreta i l'espanyolisme d'esquerres, no se'n sortirà".

Junqueras ha reivindicat ERC com el partit que "millor" sap relacionar les dues "pulsions" a les què s'enfronta el país: la pulsió de la independència i la pulsió de la justícia social. "És molt important entendre que la legítima pulsió per la justícia social i la transparència, només culmina de debò si va acompanyada també de la pulsió per la independència", ha assenyalat.

Molt crític amb la reelecció de Poblet al capdavant de la Diputació de Tarragona 

Junqueras, ha valorat de forma molt negativa la reelecció de Josep Poblet com a president de la Diputació de Tarragona. "No està bé" que una persona "greument imputada" com Poblet es posi al capdavant d'una institució tan important. L'alcalde de Vila-Seca està imputat pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, omissió de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental en el marc del cas Innova. Junqueras ha reconegut els republicans van exigir a CiU que canviés el seu candidat per un altre que no tingués "ombra de sospita". CiU va decidir pactar finalment amb el PSC.
 
Els socialistes també entren en escena en el cas de Barcelona. Junqueras ha explicat que CDC i UDC volen incorporar el PSC a l'executiu de la Diputació, fet que no desitgen els republicans. "No crec que el PSC hagi de jugar cap paper", ha opinat el president d'ERC. "Em sorprèn que CDC digui que no prioritzem prou els acords sobiranistes i, en canvi, sigui qui insisteixi en posar el PSC a la Diputació de Barcelona i pacti amb el PSC a Tarragona", ha insistit.
 
Junqueras s'ha mostrat irònic quan li han preguntat qui creuria que seria un bon candidat per presidir la Diputació de Barcelona: "espero que ningú ens posi entre l'espasa i la paret per col·locar a una persona greument imputada". El president d'ERC ha explicat que si fos per ell l'acord ja es podria signar "avui mateix" i que, en tot cas, espera que se signi "de forma imminent".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#43

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
30 de juny de 2015, 12.30 h

#40 Tu Emili Mas (?) "tens molts números" per passar a la petita hª d'aquest forum com un poca-solta CONVERGENT que predica unitat i generositat i és tan HIPÒCRITA, FALS I TRAïDOR que et dediques com un nan geperut a insultar l'Oriol Junqueres, una persona MIL vegades millor que tu, dròpol!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
JOSEP PAGÈS I CANALETA DE CARDEDEU fletxa SÓC DEL VALLES ,, EN VOLEM UN SOL VALLES NO DOS
30 de juny de 2015, 10.13 h

BALLA NO SABIA QUE ARTUR MAS C.I.U. Buenu ara CONVERGENCIA Sense la U de UNIO ,, Faixi PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA .. a un LLadre i Corrupta Que espera treura ARTUR Mas el 3% ALTRA VEGADA DE TOT LO QUES TORNI ROBA HE .. Voleu VOTA a qui don cobijo als CORRUPTES CON ES ARTUR MAS I ICETA DEL P.S.C. Altres CORRUPTES CAS MERCURI CAS PRETORIA En este ultimo habia corruptos de C.I.U. I P.S.C.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Emili Mas fletxa Girona
30 de juny de 2015, 09.55 h

Junqueras té molts números per passar a la història com el prepotent que va ser la clau per assegurar que el 27S no podia de cap de les maneres ser la sortida cap a la independència. Haurà de viure amb aquesta llosa molts anys si no rectifica ja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
JoanM fletxa VCJ
30 de juny de 2015, 09.27 h

Algú vol anar amb una llista que mana un president ple d'interesoos de grups economics , que no es lleial al poble de catalunya sino als interessos d'uns pocs de Catalunya, i que per sort ja li queda poc, pel be de Catalunya i dels catalans. Necessitem una persona amb ganes i que ens defensi d'espanya (govern espanyol). Visca en Junqueras, el Mas no li arriba a la sola de la sabata. Necessitem un Pais Nou


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Qui hauri dit fletxa que en sinera era un MENTIDER CONVERGENT?
30 de juny de 2015, 08.08 h



Només cal llegir les tonteries que ha escrit a #14 #12 i #13 , MENTINT i dient incoherències absurdes com que l'ANC "ha de fer un favor a ERC perdent la transversalitat", per entendre que aquest xicot és un FALSARI CONVERGENT.

Quina pena, Sinera, em pensava que tenies més seny.

I això de dir a #12 i #13 que "l'Oriol Junqueras és un altre talp", això el que demostra és que a més de mentider ets MOLT CURT DE GAMBALS i MOLT IRRESPONSABLE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
30 de juny de 2015, 08.00 h


#14 No cal ser precisament una llumenera, per saber llegir la llista oficial de l'AMI,

Per segona vegada insisteixes en que el poble de l'Oriol Junqueres, Sant Vicenç dels Horts, no pertany a l'Associació de Municipis per la Independència

Mira noi, NO COSTA GAIRE COMPROVAR QUE SÍ QUE PERTANY A L'AMI, si no ho fas és MALA FE:

. http://www.municipisindependencia.cat/municipis-adherits/ ho diu ben... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
SE US VEU EL PLUMERO fletxa convergents farsants.
30 de juny de 2015, 07.42 h


Aquesta, la "Pauleta" #25 i #5 , no ben igual que l'Anna X del #8 ves a saber si són el "Gentil flor de neu de l'Osona", però les dues repeteixen el tòpic que han usat vint vegades els convergents per tal de robar quatre vots a ERC:


"Jo sempre havia votat d'Esquerra Republicana, però veient com odien i maltracten el nostre gloriós President ArturMas, el millor president de la història després de Jordi Pujol, veient això, ara votaré Convergència".


Una historieta ridícula que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
PREGUNTA IMPORTANT fletxa digues-me, Pauleta #25 :
30 de juny de 2015, 07.33 h



#25 Ja podeu anar criticant l'Oriol Junqueres, CONVERGENTS HIPÒCRITES:

PER QUÈ CONVERGÈNCIA VA VOTAR EL 2012 LA "LEY DE ESTABILIDAD PRESUPUESTARIA" QUE SERVEIX PER ACABAR D'ESPOLIAR CATALUNYA??

Critiquen el Tripartit, però ells, CiU, va votar a favor d'aquesta llei junt amb el PP

Què va obtenir CiU a canvi?

QUE LES CAIXES D'ESTALVI AMORTITZIN DEUTE EN 20 ANYS ( http://www.elmundo.es/elmundo/2012... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
30 de juny de 2015, 07.29 h



#25 Ai Pauleta, ai Pauleta . . . veus, a mi em passa just a l'inrevés: sempre he votat Convergència fins que he vist com l'Artur Mar traïa els catalans amb el tema de l'Estatut, el Jordi Pujol s'enriquia ell i tota la família amb diners dels catalans que tant jurava estimar,, l'Artur Mas perdia tres anys sense preparar estructures d'estat , i després, cagat de por, convertia l'anunciat referèndum del )N en una farsa impresentable , per finalment sembrar la discòrdia entre independenti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.