directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Prou perdre el temps: a votar i a enlairar-nos

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-  L’ANC acabarà avui la consulta interna que ha de tancar d’una vegada per totes l’enèsima polèmica sobre la/s llista/es independentistes a les eleccions del 27-S. Falten menys de tres mesos i arrenca la campanya “Ara és l’hora”, mentre els partits continuen lliurats a la brega. Sigui la llista civil sense polítics, siguin les tres llistes sota una marca, un programa i una campanya comuna, és hora de començar d’una vegada. Tenim moltes coses a explicar: bàsicament, les possibilitats que ens ofereix la República Catalana i el drama que suposa quedar-nos a Espanya. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Cardenal, Miguel (president del Consejo Superior de Deporte).
Com tothom, ni més ni menys .
El govern espanyol no només no s’ha acontentat amb pressionar per aconseguir que la UEFA obrís un expedient surrealista contra el FC Barcelona per l’exhibició d’estelades a la final de la Lliga de Campions de Berlín, sinó que ha llançat un dels seus “hooligans”, Miguel Cardenal, a lloar l’amenaça contra un club suposadament espanyol i a exigir que els catalans deixem d’utilitzar l’esport per fer política. Es tracta, en definitiva, que no fem allò que fan exactament totes les nacions del món. Perquè no volen que existim. Entretant, ocupat, ell sí, en el seu activisme polític, el president del CSD s’ha oblidat d’intervenir davant el descarat tracte vexatori rebut per l’Uni Girona de la Federació Espanyola de Bàsquet, qui pretenia obligar el club gironí a jugar la prèvia de les competicions europees tot i haver guanyat la lliga.
 
Carreras, Francesc de (catedràtic de Dret Constitucional).
El pas de rosca definitiu.
El gran líder ha encarregat un estudi de reforma constitucionala un dels fundadors de Ciudadanos, partit que acaba de celebrar els deu anys del seu manifest fundacional (per cert, els de l’esclat de l’independentisme, gràcies per la vostra aportació!). Les possibilitats que sigui implementada algun dia són igual a zero, però val la pena comentar els seus objectius, bàsicament, per a tots aquells que encara pensen que és possible encabir amablement el nostre país dins l’ordenament jurídic que emana graciosament de la metròpoli. La reforma, de caràcter merament tècnic, tindria com a objectius limitar (encara més enllà de la pròpia doctrina del TC dels darrers anys) el sostre competencial de les autonomies, dotar de contingut el concepte constitucional de solidaritat i atorgar més pes legislatiu al Senat. O marxem o acabarem desitjant que no hi hagi reforma.
 
Casamitjana, Magda(presidenta de MES).
Bracejar sobrer .
A rebuf de la publicació de la darrera enquesta pensada per impulsar la dispersió del vot independentista per la via d’una candidatura de confluència de Podemos, ICV-EUiA i Procés Constituent, la nova presidenta del Moviment d’Esquerres (MES), se n’ha desfet en elogis envers la nova força de l’unicornisme federal espanyol. Tot i l’acord amb ERC a més de 70 ajuntaments, els socialistes sortits del PSC han aportat un grau de desorientació notable a un panorama ja prou convuls. L’estirabot de Casamitjana pot respondre a la legítima decisió de reprendre el rumb de l’aliança amb un partit espanyol com Podemos o bé a una estratègia de negociació adreçada a marcar perfil per encarir en millors condicions la seva aliança futurible amb Esquerra. És, doncs, doblement preocupant: per incoherència en el primer cas, per mesquinesa partidista pròpia de la més vella política en el segon.
 
Castañé, Sergi(politòleg).
Història expedientada.
Resulta imprescindible seguir el perfil a twitter d’aquest jove politòleg; aquesta setmana, la seva elaboració pròpia de les dades de la darrera enquesta d’”El Periódico” és d’allò més reveladora: reflecteix una majoria independentista situada entre els 67 i el 72 escons i un percentatge de vot estimat a les tres llistes del 47,5%. És a dir, que ho tenim veritablement a tocar. De la seva tasca, el millor, les dades que creuen el nivell d’estudis dels votants de cada partit, entre el 45,9% de la CUP amb estudis superiors i el 19,3% de Ciudadanos, amb ERC i CDC a continuació de la primera. És a dir, que l’independentisme és directament proporcional al grau de formació: és aquesta una de les claus que expliquen perquè, encara que ens entestem a fer-ho el més malament possible, ara o poc més endavant, acabarem guanyant segur.
 
Colau, Ada(alcaldessa de Barcelona).
Nous conceptes.
Per tal de valorar les polítiques de la nova alcaldessa, tal i com marca la cortesia, caldria esperar encara als cent dies de mandat. Tot i així, hi ha unes quantes qüestions de mètode i d’ètica política que criden l’atenció. I atès que ells ho són tant, d’exigents, potser els podem aplicar el seu mateix raser. En el cantó positiu: les accions, encara que siguin simbòliques, d’aproximació a la gent, en particular, al seu patiment, bones a risc de caure en el pur màrqueting. En el costat fosc, un inexplicable ús del “nepodisme”: vindria a ser l’aplicació de la vella tècnica de col·locació d’amics i familiars a dojo a les institucions: si mes no, un veritable atemptat a l’estètica. Si tenim en compte que ells mateixos defensen partits amb finançament públic, excusar-se en què treballen per a Barcelona en Comú és una mica justet.
 
Coscubiela, Joan(precandidat d’ICV a les eleccions plebiscitàries del 27-S).
Operació 1977.
Ensopegar, una vegada i una altra amb la mateixa pedra. Una de les grans preguntes que es respondran d’aquí al 27-S és: aconseguiran ensarronar una altra generació de catalans amb el miratge federal? Es tracta de repetir el guió de la Transició: si aleshores el PSC va quedar sotmès a un PSOE que prometia canvi, ara un altre sector de l’esquerra catalana vol repetir l’operació amb Podemos. Joan Coscubiela s’ha presentat aquesta setmana com a representant de l’esquerra sobiranista: resulta realment sorprenent que aleshores hagi decidit “confluir” amb un partit que nega explícitament la sobirania de Catalunya, perquè la sotmet a la decisió del Congrés dels Diputats, bandejant el pacte amb Esquerra Republicana o la CUP. L’independentisme haurà de dedicar totes les energies durant els tres mesos que ens manquen a denunciar aquesta impostura.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
6 de juliol de 2015, 13.25 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo el 24 de mayo, y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
5 de juliol de 2015, 11.46 h

#5

LO DE LA PENA Y EL ASCO, ES RECÌPROCO. PERO TU RECIBES MÁS, PORQUE SON MUCHOS LOS VOTOS NEGATIVOS QUE RECIBES ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
5 de juliol de 2015, 11.03 h


¿ i QUE DEUEN DIR, ELS HOTELERS QUE HAN FET INVERSIONS IMPORTANTS I QUE LA COLAU ELS I FRENI LES LLICENCIES DURANT UN ANY ?
¿NO I CABIA UNA SOLUCIÓ INTER-MITJA ?

NO ME ESTRANYA QUE ALGUNS INVERSOS FUGIN I EM ELLS MOLTS LLOCS DE TREBALL !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
4 de juliol de 2015, 23.54 h

#10 Ómnium va fer reunions comarcals per saber que pensaven els seus socis. Jo vaig ser a la de l'Alt Empordà i la proposta de la llista civil unitaria es va apoiar per unanimitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Josep de Bna. fletxa Barcelona
4 de juliol de 2015, 22.08 h

#14 ... Si senyor i sobre tot unitat "la unión hace la fuerza" sempre diuen ells. Desprès ja polirem les diferencies de partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Emili fletxa Terrassa
4 de juliol de 2015, 21.04 h

DIRECTA AL SÍ SENSE PERDRE-HI TEMPS ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
4 de juliol de 2015, 20.54 h



Si esperem els 100 dies, ¿quan molt no ens habrá fet la Colau ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Josep de Bna. fletxa Barcelona
4 de juliol de 2015, 18.46 h

#11........ Resposta a BEJOTA: Aquí l'únic ignorant ets tu. Si tal com dius va haver un 37% de votants del cens a unes votacions declarades il·legals por la autoritat central, quin resultat sortirà a unes legítimes. Pot ser que seria millor que pensessis una mica abans de escriure aquestes tonteries Es mol trist que habitants del pais estiguin tan colonitzats que es sentin bé tal com estan, posant pals a la roda, als interessos legítims de tota una comunitat. On tenen el seu orgull... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
BEJOTA fletxa bcn
4 de juliol de 2015, 14.51 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

N.B. SR. CARDENAL,I VOSTÈ DE QUIN TIPUS DE TRENCAPATRIES ÉS ,MENTIDER O IGNORANT ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
4 de juliol de 2015, 13.14 h

Òmnium accepta i assumeix "el repte del president".

L'entitat afirma que treballarà per la "confluència" de tots els actors civils per al caràcter plebiscitari del 27-S i proposa una "llista per la independència".
Òmnium Cultural ha comunicat que "amb pràctica unanimitat" accepta i assumeix "el repte del president" de liderar amb la resta d'entitats de la societat civil el procés sobiranista. Concretament, proposa que la candidatura unitària es digui "llista per la independència", am... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.