directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

David Mascort, nou president d'ERC a les comarques gironines

La candidatura encapçalada per l'alcalde de Vilablareix ha estat l'única presentada

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Salt (ACN).- L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, ha estat escollit nou president d'ERC a les comarques gironines. La seva candidatura ha estat l'única que s'ha presentat i ha rebut el suport del 95% de la militància. Un cop escollit, Mascort ha destacat que, des de la direcció del partit a la demarcació, treballaran per convertir ERC en "la principal eina que tingui la ciutadania per aconseguir un nou país, més just, més net i on tothom tingui les mateixes oportunitats". No és el primer cop que Mascort opta a dirigir el partit i, de fet, substitueix en el càrrec Josep Maria Rufí, amb qui ja es va disputar la presidència de la Federació de Girona d'ERC el 2012.




Comparteix
   


Etiquetes

La Federació Regional d'Esquerra de Girona ha fet aquest dissabte al matí a la Coma Cros de Salt el congrés regional per escollir la presidència a la demarcació. Els estatuts fixen que el congrés tingui lloc cada quatre anys.
 
L'única candidatura presentada ha estat l'encapçalada per David Mascort, alcalde de Vilablareix i diputat a la Diputació de Girona. Mascort s'ha convertit en un home fort dins el partit i ve avalat pels bons resultats electorals de les municipals, quan va tornar a aconseguir majoria absoluta a Vilablareix. La candidatura liderada pel nou president d'ERC a les comarques gironines ha obtingut el suport del 95% dels militants que han assistit al Congrés.
 
No és el primer cop que David Mascort opta a liderar el partit a la demarcació. L'any 2012 va presentar candidatura al tercer congrés regional d'ERC però no va guanyar. Aleshores, l'exalcalde de Torroella de Montgrí Josep Maria Rufí va aconseguir 42 vots més que la candidatura de Mascort i va aconseguir la presidència.
 
Un cop escollit president, Mascort ha destacat que la seva proposta neix de la base de la participació i, per això, volen fomentar la implicació i la participació de tothom per tal de desenvolupar el seu projecte a les comarques gironines.
 
A més, ha assegurat que han de convertir ERC "en la principal eina que tingui la ciutadania per aconseguir un nou país, més just, més net i on tothom tingui les mateixes oportunitats". ·Per fer-ho, cal reforçar el paper dels militants, simpatitzants, amics i de l'entorn d'ERC i convertir el nostre partit en el referent del diàleg, la participació activa i la coparticipació en les decisions i en l'organització del partit", ha afirmat Mascort.
 
A partir d'ara, la Federació d'ERC a Girona comptarà David Mascort com a president, David Vila com a vicepresident d'Organització, David Grau responsable d'administració i finances, Àlex Barceló de partit en xarxa i imatge i comunicació i Tet Rodríguez de campanyes. La vicepresidència de coordinació interna és per a Sergi Sabrià, on Teresa Jordà serà responsable de política parlamentària, Salvador Ros de suport i coordinació de càrrecs electes i Eulàlia Massana de dona.
 
La vicepresidència de política municipal i acció política l'assumeix Josep Vidal. Macià Serra serà responsable de grans ciutats, Jordi Orobitg de ciutats i territori sud, Salvi Güell de ciutats i territori nord, Xavi Sala de municipis petits i mitjans, Josep Calatayud de pobles del territori sud, Joan Plana dels pobles del territori nord, Pau Presas d'estratègia i anàlisi electoral i Marta Payeró de coordinació comarcal i suport al militant.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
6 de juliol de 2015, 13.21 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo el 24 de mayo, y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Rafel fletxa GIRONA
5 de juliol de 2015, 13.48 h



La candidatura d'en Mascort mereix el benefici del dubte. S'ha de confiar que ho facin bé i que tirin endavant amb el repte d'adaptar l'organitzacio i el discurs d'ERC als moments que vindran. Joves com en Macià Serra o en Pau Presas són una garantia per fer possible aquesta escomesa. Mascort i la gent de la seva candidatura van parlar amb claredat i amb naturalitat, i amb idees ben travades, i amb propostes que poden resultar interessants. El to d'en Mascort, constructiu i en positiu, fan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.