directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 08:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pedalar 942 quilòmetres de Portbou a Hendaia per reclamar la independència de Catalunya i el País Basc

Un grup de ciclistes experimentats s'han proposat travessar els Pirineus en quatre dies, superant un desnivell de 26.800 metres

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Girona (ACN).- Un total de 941,5 quilòmetres, 30 ports de muntanya i 26.800 metres de desnivell positiu és la distància que separa Portbou d'Hendaia a través dels Pirineus. La distància que una desena de ciclistes experimentats - liderats per Eduard Sardurní i Iban Gartzia- s'han proposat recórrer en només quatre dies, de l'11 al 14 de juliol, per reclamar la independència de Catalunya, el País Basc i la importància de les seleccions esportives pròpies. La idea va néixer a principis d'aquest any al territori basc, després que Gartzia i altres companys realitzessin l'any passat una cursa que va unir les set capitals basques. El projecte, de duresa extrema, està obert a tot el públic i no cal inscripció.


Comparteix
   


Etiquetes

La idea de realitzar aquesta dura prova va néixer a principis del 2015 després que l'any passat, Gartzia i el seu company Ion Bikendi van portar a terme una altra prova similar: unir les set històriques capitals basques fent 600 quilòmetres sense parar, damunt la bicicleta. Un acte que va coincidir amb la celebració de la Via Basca.
 
Ara, han volgut anar un pas més enllà i esborrar fronteres entre Catalunya i el País Basc amb un repte esportiu i, al mateix temps, reivindicatiu. Farà cosa d'un mes, els impulsors bascos es van posar en contacte amb l'Eduard Sadurní - jardiner de professió, impulsor de Pedalem per la Independència i autor del llibre 'Superem el càncer! Pedalem per la Independència- qui va començar a donar a conèixer la iniciativa per terres catalanes i gironines. De moment, el projecte compta amb el suport de diverses entitats, particulars, clubs ciclistes i associacions tan del país basc com de Catalunya tals com l'ANC territorial de l'Alt Empordà. Al mateix temps, estan en contacte amb la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes.
 
"La meva primera impressió quan l'Iban em va explicar la idea va ser espantar-me perquè es tracta d'una prova molt ambiciosa i necessites molta determinació, esforç, entusiasme i voluntat", assenyala Sadurní. No obstant això, ràpidament s'hi va sumar. "Vaig pensar: ho farem. Quan tens un projecte clar com nosaltres no hi ha entrebancs que puguin frenar-te. Ho aconseguirem", explica emocionat.
 
El projecte arrencarà el proper 11 de juliol a les deu del matí de Portbou amb un acte que inclourà una cerimònia de comiat. En només quatre dies, el grup de deu ciclistes - cinc bascos i cinc catalans d'entre 30 i 40 anys- tenen previst creuar tots els Pirineus, des del mar Mediterrani fins arribar a l'oceà Atlàntic, passant per 30 ports de muntanya tals com Agnes, Latrape, el Tourmalet, Izpegi, Otxondo o Bagargi i superant un desnivell positiu de 26.783 metres. A tall d'exemple, el primer dia tenen previst recórrer la màxima distància que puguin, uns 600 quilòmetres sense dormir.
 
A partir del segon dia, intentaran fer migdiades d'uns 30 minuts, parar quan el cos ho demani per fer petits descans o menjar, i dormir unes dues o tres hores per poder seguir els 'tempos' tan exigents que s'han marcat. Tot i la duresa de la prova, els ciclistes no aniran sols. Estaran acompanyats d'un equip de suport format majoritàriament per amics i voluntaris amb autocaravanes, un massatgista i un membre de comunicació que anirà explicant a través de les xarxes socials com es troben, per quin punt estan passant i penjarà tote les fotografies que els ciclistes s'aniran fent als diversos ports de muntanya.
 
"La nostra intenció és fer actes més simbòlics quan creuem les fronteres com de Catalunya cap a la Catalunya Nord i d'allà al País Basc, a més, hem mirat que la nostra arribada a Hendaia coincideix amb el Tour de França i això ens servirà per fer un acte reivindicatiu on reclamarem que estan passant per terra basca" explica Gartzia, veí d'Irún.
 
"La veritat és que es tracta d'un repte molt ambiciós però crec que amb esforç i il·lusió, tal i com es necessita en el nostre dia a dia, aconseguirem l'èxit com també la independència dels nostres pobles. Això sí, requereix molt d'esforç", apunta l'impulsor basc. "Jo no tinc tanta experiència en pedalar llargues distàncies com l'Iban però m'agrada molt el projecte d'unir els dos pobles, trencar fronteres i reclamar la nostra llibertat", assenyala Sadurní.
 
Un projecte obert a la ciutadania
 
Tots dos tenen clar l'objectiu final d'aquesta gran prova física i mental. "És una idea que prové del món del ciclisme però que vol reclamar la independència de tot dos territoris i posar en relleu la importància d'una selecció pròpia. Reivindiquem que tots els esportistes tenen el dret a defensar els seus colors a qualsevol competició, és un element més de la independència que volem", assenyalen.
 
Per als interessats que vulguin participar-hi els tràmits són fàcils. No cal fer cap mena d'inscripció. Això sí, han d'estar disposat a seguir el ritme que marqui el grup principal. Tothom pot sumar-s'hi, no importa la seva condició física. "Qualsevol persona que vulgui pedalar una mica, acompanyar-nos en aquest viatge i sentir els dos pobles units a favor de la independència serà molt benvingut", comenten els dos representants de la iniciativa.
 
De moment, els creadors estan focalitzats en aconseguir espònsors i ajuda econòmica. Confien que en els propers dies molta gent s'anirà afegint a la seva proposta. Per a més informació disposen d'un correu 'binazioakbizicletan@gmail.com', un compte a Twitter sota el nom de '2nazioak941km' i una pàgina a Facebook anomenada' Països Catalans-Euskal Herria'.
 
Mitjançant aquestes tres plataformes aniran oferint informació sobre l'esdeveniment i les hores de pas aproximades pels diversos punts del recorregut perquè els voluntaris que vulguin puguin afegir-se. "Si veiem pel camí que no podem continuar anirem fent relleus; la nostra idea és acabar-ho tots plegats però no està a les nostres mans perquè podem patir problemes mecànics, climàtics o accidents", conclou Gartzia. El projecte finalitzarà el proper 14 de juliol quan el grup arribarà a Hendaia després de quatre dies pedalant per un projecte comú.

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
BEJOTA fletxa bcn
6 de juliol de 2015, 20.49 h

CONSULTA 9N .-TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS SOBRE EL TOTAL DE POSIBLES VOTANTES 9N: 28,40% (menos de uno de cada tres posibles votantes) TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS 9N SOBRE LA POBLACION TOTAL CATALANA: 23,85% (menos de un catalán por cada cuatro) OSEA, CONTANDO ELLOS LOS VOTOS.

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
BEJOTA fletxa bcn
6 de juliol de 2015, 18.31 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

N.B. HI HA LLIBERTAT D'OPINIÓ COM A PAIS DEMOCRATIC . COM QUE LES LLEIS HO PERMETEN ,RES A DIR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
6 de juliol de 2015, 12.36 h




Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo el 24 de mayo, y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
mario fletxa barna
6 de juliol de 2015, 11.11 h

Tot un esforç que cal donar-hi suport, als catalans ens va això de lluitar, la nostra guerra és pacífica i coneix el que val una veritat i no és poc!. Ànims companys i no defelliu encara que la calor us desanimi. Us esperem a la tornada!
PER EL NOSTRE PAÍS ! CATALUNYA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
3,1-2.,-3.1,2-3,1-2,3-1.,2-31,-2.,3-1.2,3 fletxa 312,31-2.,3-1,2-31,2-31.3.,1-2.3,-1.2,3-1.,2.3,
6 de juliol de 2015, 07.41 h

#12 hahahahahahahahahahahhahahahhahahahahhahhah
hahhahahhahhahahhahahhahhahahhahahhahahhahahah
hahhahahhahahahahhahahahhahahahhahahhahahhahha
hahhahahahhahahhahahahhahahhahahahhahahahahhaha
hahahhahahhahahhahahahhahahahhahahahhahahahhaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Rivas fletxa Hospitalet
6 de juliol de 2015, 05.45 h

Al final, es España y ninguna otra nación imaginaria la que les une. Aunque sea en el odio.

Visc a Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
fora mangantes fletxa Tarragona
6 de juliol de 2015, 00.45 h

Sou lluitadors per la llibertat dels nostres pobles, captius dels conqueridors castellans, endavant les atxes nois!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
5 de juliol de 2015, 17.02 h

#8


Hortensia Traganabos o Aragoneses que es el mateix:


Per les almorranes ti fots un ferro al roig viu i a disfrutar

so mariconassa.







27 SETEMBRE BYE BYE 5PA1N




.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
5 de juliol de 2015, 16.57 h

#6


El nazi ho seràs tu,fill de puta, espanyol havies de ser per ser tan nazi i fill de puta

Y si no t'enteras to repeteixo:

A l'any 2003 Bassats tenie el doble de signatures que Laporta, i va GUANYAR LAPORTA.





VISCA CATALUNYA LLIURE DE


PARÀSITS ESPANYOLS




.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
5 de juliol de 2015, 16.49 h



#6 sé que mis almorranas NO SON NOTICIA, SON HECHOS, pero no por ello dejan de dolerme si me siento sin cojines en el culo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.