directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas convocarà una cimera urgent de partits i entitats

Mas està disposat a parlar de tot però expressa dubtes sobre la llista sense polítics: "Jo qualsevol cosa no la faré"

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres que està disposat a parlar de tot, però expressat dubtes sobre les últimes propostes que s'han fet al voltant de la llista conjunta independentista. "Jo sóc l'únic que puc convocar les eleccions. Jo qualsevol cosa no la faré", ha advertit. En una entrevista a 8TV, Mas ha qüestionat l'absència de polítics, que hi hagi dues eleccions consecutives i també l'opció de no investir un president. 


Comparteix
   


Etiquetes

Mas convocarà una cimera urgent de partits i entitats 

Tot i així, ha assegurat que ho estudiarà en una cimera que convocarà els propers dies amb tots els actors. De moment, ha valorat la proposta de la CUP com una "idea original, que refà la unitat, a considerar però també a perfeccionar".

Mas en 10 piulades
#presidentMas: «La unitat torna a estar sobre la taula i hi ha nervis a l'altre costat»

#presidentMas "Vull escoltar la proposta, debatre-la i, si és possible, perfeccionar-la entre tots"

#presidentMas "Si guanya el Sí, guanya tothom a Catalunya i guanya per molts anys. Amb més instruments, farem un gran país”

#presidentMas "Crec que cal que sumem tot el que sumi de veritat"

#presidentMas "Vull escoltar la proposta, debatre-la i, si és possible, perfeccionar-la entre tots"

#presidentMas "Val la pena arriscar. Tenim menys poder i menys control sobre les nostres finances"

#presidentMas "Fa temps que penso que, com que em criticaran igual, prefereixo que ho facin per fer propostes"

#presidentMas "La millor proposta de les possibles és la que sortirà del diàleg. Som en un escenari creatiu"

#presidentMas "No sé si hem de fer tres eleccions en cinc mesos"

#presidentMas "La llista sense polítics és original però cal veure si genera més problemes que solucions"

Mas convocarà una cimera amb els partits i les entitats sobiranistes per conèixer i analitzar les últimes propostes que diferents actors han posat sobre la taula. Ara bé, de moment ha expressat les seves reserves sobre algunes. Pel que fa a l'absència de polítics, el president ha alertat que si no guanya el sobiranisme, s'hauria "entregat" el Parlament durant quatre anys als partits contraris a la independència. Això seria, ha dit, "fer-se un gol en pròpia porta". "Si es tracta de guanyar es tracta de sumar-ho tot no? Quan un equip surt al camp i té una competició molt important en joc, posa en joc els millors disponibles", ha argumentat, tot defensat que "hi ha polítics en aquest país que han fet una contribució decisiva perquè les coses hagin arribat al punt que han arribat".
 
També s'ha preguntat què vol dir ser un polític en actiu, i ha constatat que si una persona ha dit que no es tornarà a presentar, com és el cas, llavors "passa a ser una altra categoria de polític". Un altre dubte de Mas és com es triaran les persones d'aquesta llista si no hi ha partits pel mig i si les entitats diuen que tampoc volen concórrer.
 
Pel que fa a la seu cas particular, ha dit que també en parlarà d'aquesta qüestió, però ha augurat que "potser hi haurà bastanta gent que no ho entendrà". En tot cas, ha garantit que ell no serà un "obstacle definitiu" i que el seu compromís és que es voti per guanyar.
 
De la mateixa manera, també s'ha preguntat si no és possible solucionar aquest plebiscit amb unes úniques eleccions i no convocar dos comicis consecutius, com proposa la CUP, tot recordant que també hi ha d'haver unes generals pel mig. Sobre la possibilitat de no investir un president, ha apuntat que no sap si això és possible legalment, perquè podria ser impugnat i considerat un "frau de llei".
 
Tot plegat, ha dit, és una "idea original, que refà la unitat, una idea a considerar però també a perfeccionar". "A vegades hi ha idees que poden semblar molt bones però quan comences a gratar una mica, vas veient que hi ha problemes operatius", ha assenyalat.
 
En aquest sentit, ha advertit que ell és qui té la potestat de convocar eleccions i no farà qualsevol cosa. Al seu parer, cal fer-ho "impecable" perquè ningú espera els catalans amb els braços oberts. Després ha aclarit que no es referia a la possibilitat de no convocar el 27-S, sinó que segons com es facin les coses a partir del 28, pot tenir "un paper o un altre". "No em deixaré arrossegar, hi posaré també la meva manera de fer les coses", ha afegit.
 
En demanar-li si assistirà a la manifestació de l'Onze de Setembre, ha dit que depèn de com acabin les coses, si les eleccions estan convocades ell no serà estrictament president i serà un candidat, i llavors es pot "plantejar coses".





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
Carles fletxa molt emprenyat
12 de juliol de 2015, 09.46 h


#40 Quina tonteria dius, Isabel? No te n'adones que se't veu la mala fe? Cal ser gairebé idiota per dir que no voler polítics a la llista equival a ser de Podemos o del PP, NOMÉS UNA HIPÒCRITA CONVERGENT POT INSULTAR D'AQUESTA MANERA A QUI NO PENSA COM ELLA.

FAS VERGONYA ALIENA, ETS REPUGNANT, COM LA MAJORIA, no tots , DELS CONVERGENTS.

NOMÉS PENSEU EN LA VOSTRA BUTXACA, US EN FOTEU DE CATALUNYA, SOU MÉS TRAÏDORS QUE ELS MATEIXOS ESPANYOLS, QUE AL MENYS LLUITEN PEL SEU PAÍS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Isabel C. fletxa icastro@icab.cat
9 de juliol de 2015, 22.34 h

Xavier Pujolar: no cal que discutim més. Feu la independència sense amplis sectors de la societat catalana que se sent més representada si a la llista i amb opcions de sortir elegit (les mateixes opcions que Junqueras i Fernández i altres) també hi és el President Mas. No hi donem més voltes, està molt clar que tu per unitat hi entens fer una llista sense Mas, més o menys el mateix que demanen Podemos, PP, PSC-PSOE, Ciudadanos. Teniu força amics, qui sap si fins i tot us ajudaran a fe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
9 de juliol de 2015, 21.57 h

#37 També dius:

aquells que amb el mantra d'una pretesa unitat volen excloure Mas entre altres raons perquè no poden, per si sols, guanyar-lo a les urnes.

En primer lloc veig mala intenció en la paraula MANTRA, que no es justifica de cap manera.

però a més, estàs dient just al contrari del que tothom ha pogut veure i comprovar a les municipals: que ERC i la CUP han pujat mentre CiU ha perdut vots estrepitosament, i això abans de la separació d'Unió. De manera que ja pots insultar am... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
9 de juliol de 2015, 21.48 h


#37 Isabel, tu has escrit EXACTAMENT (copio i enganxo)

només votarem si no s'utilitza el mantra de la unitat per fer fora Mas o per posar-lo de ninot a fer de president sense ser diputat electe

Si Mas és president, com pot ser que Junqueres i Fernandez no siguin subordinats?

Mira, Isabel, si el que tu votis o no depen de com hagi de sortir-ne parat l'Artur Mas, això significa que poses el fanàtic culte a la personalitat pel davant de l'amor a Catalunya, i això, tot i que reconec que t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Isabel C. fletxa icastro@icab.cat
9 de juliol de 2015, 21.28 h

#36 Jo no he dit mai que Junqueras i David Fernández s'hagin de subordinar a ningú, tampoc a Mas. Jo he dit que els votaria als tres junts. Els votaria per a què els tres sortissin elegits i amb el desig ben clar de que els tres sortissin elegits. Inequívocament. Per tant, no sóc jo qui exclou, sinó aquells que amb el mantra d'una pretesa unitat volen excloure Mas entre altres raons perquè no poden, per si sols, guanyar-lo a les urnes. És mesquí, és ridícul i foragita del procés am... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
9 de juliol de 2015, 20.34 h


#33 Isabel, veig que no t'has molestat en contradir ni els meus arguments de #19 ni tampoc els d'Evarist #15 , i ni tan sols has entès el que t'hem dit ell i jo.

Posar de President Artur Mas?? només faltaria !! Caldrà repetir-te tots els greuges que tenim contra ell? Si no els has assimilat amb totes les explicacions que uns i altres hem anat donant aquí, crec que no val la pena intentar convèncer-te, doncs ets d'aquella classe de persones que només t'escoltes tu, et sembla que qui opin... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
O ARGUMENTAR O CALLAR. fletxa i procurar no dir tantes tonteries
9 de juliol de 2015, 20.17 h

#32 potser, potser ... i potser els bistecs de vedella tenen gust de poma
No ho veus, ruc, que ets tu ell fanàtic d'una persona, i ell si és fanàtic és d'un concepte? Ell raona, tu només dius disbarats sense aargumentar-los.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
9 de juliol de 2015, 19.45 h

ESTA ES LA CONSECUENCIA DEL MAD MASS NO GOBERNAR PARA TODOS LOS CATALANES Y SOLO PARA LOS NAZIS.

Guía para entender (o perderse por) el enredo soberanista

Las partes contratantes de la tercera parte del proceso soberanista, es decir, la que va después de las elecciones del 2010, del 2012 y del proceso participativo del 9-N, asistirán este viernes a una cumbre convocada por Artur Mas en la que tratarán de hi

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/independencia-guia-proceso-sobera... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Isabel C. fletxa Barcelona
9 de juliol de 2015, 18.09 h

#19 Vols insultar-me o convèncer-me. Ho dic perquè per convèncer-me hauràs de modificar la percepció que tinc. Ara, és possible que pensis que el meu vot i el vot de molts independentistes convençuts i irreversibles que només votarem si no s'utilitza el mantra de la unitat per fer fora Mas o per posar-lo de ninot a fer de president sense ser diputat electe, es a dir, només votarem llista transversal si és veritablement transversal i al costat de les patums "civils" de claríssima dec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Carles fletxa Barcelona
9 de juliol de 2015, 15.36 h

#30 potser la ignorància fanàtica la estàs demostrant tu amb el teu comentari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.